Susanne: interieur ontwerper

zondag 30 maart 2014 -
Susanne Zum Vörde Sive Vörding-Bolkestein (1985) hield als kind van interieur, architectuur en reizen.

Toen ze haar baan in de reisbranche verloor door de economische crisis, koos ze voor haar passie voor interieur. Ze begon een opleiding binnenhuisarchitectuur. Daarmee is ze inmiddels bijna klaar.

Susanne bundelde haar ervaring, creativiteit, ondernemersgeest en mensenkennis en startte dit jaar haar eigen bedrijf: SBZ Interieur Design.

Daarnaast houdt ze een blog bij: Stijlvol Styling. Daar schrijft ze over woonideeën, geeft ze styling tips voor feestelijke gelegenheden en biedt ze leuke doe-het-zelf tips.

Dit alles combineert ze met de zorg en opvoeding voor haar dochter.

Wij interviewden Susanne over haar bedrijf!

Wanneer en waarom begon je met je blog Stijlvol Styling?

Met het oog op mijn toekomstige bedrijf SBZ Interieur Design begon ik in oktober 2013 alvast met een blog. Met mijn blog Stijlvol Styling wil ik inspireren en informeren. En het is tegelijkertijd een ideale manier voor mij om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends. Ik blijf zo goed up-to-date, en deel wat ik ontdek met mijn bezoekers. De ideeën op mijn blog zijn haalbaar én betaalbaar.

Eigenlijk wist ik niet zo goed wat ik van bloggen moest verwachten qua bezoekersaantallen. Maar mijn blog werd snel ontdekt! Mede doordat ik erg actief ben op verschillende social media. Stijlvol Styling krijgt elke dag weer meer bezoekers.

Begin 2014 startte ik  met SBZ Interieur Design.

Je volgt een studie binnenhuisarchitectuur: waar doe je dat?

Ik deed een thuisstudie binnenhuisarchitectuur met Vectorworks (tekenprogramma) bij de hogeschool LOI. Met die studie krijg ik een goede theoretische basis. En praktijkopdrachten zorgen voor de praktische ervaring. Daarnaast ga ik naar vakdagen, workshops en cursussen.

Ook ga ik binnenkort op eigen initiatief meelopen met een ervaren binnenhuisarchitect. Een thuisstudie is voor mij ideaal omdat ik zo mijn eigen tempo kan bepalen en zelf mijn tijd kan indelen.

Waarom koos je voor de LOI?

De studie van de LOI sloot het beste aan op mijn wensen. De studiebelasting is pittig. In +/- 14 maanden leidt deze studie op tot zelfstandig interieurontwerper.

Hoe bereidde je je voor op je eigen bedrijf?

  1. Ik deed marktonderzoek naar mijn kansen als Interieur Designer in mijn regio.

  2. Ik begon mijn studie binnenhuisarchitectuur.

  3. Ik startte mijn blog Stijlvol Styling om anderen te inspireren, maar ook om zelf op de hoogte te blijven van de laatste trends.

  4. Ik bedacht een sterke bedrijfsnaam en ontwierp een huisstijl (o.a. mijn logo).

  5. Ik ging netwerken via sociale media en door persevenementen en vakdagen te bezoeken.

  6. Ik schreef me in bij de KvK.

  7. Ik ben nu druk bezig met het bouwen van een fraaie, definitieve website.

Wat is je doel met je eigen bedrijf?

  • Mensen inspireren

  • Mensen ondersteunen

  • Mensen blij maken met een nieuw en stijlvol interieur dat echt bij de past

Wat doe je aan marketing en publiciteit?

Ik ben erg actief op Social Media (Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram en Bloglovin). Daarnaast bezoek ik graag vakdagen, bijeenkomsten en persevenementen omdat je daar ook uitstekend kunt netwerken. Door mijn blog Stijlvol Styling wordt ik hiervoor ook geregeld uitgenodigd.

Er zijn best veel interieurblogs en 'interior decorators': hoe onderscheid jij je van al die anderen?

Ik durf anders te zijn. Ik denk ‘out of the box’. Ik ga met lef en eerlijkheid te werk, en ik verdiep me heel goed in de klant. Iedere interieur designer heeft zijn of haar eigen stijl. Ik natuurlijk ook. Maar ik vind het belangrijk om vooral vanuit de wensen van een klant te werk te gaan.

Daarnaast hou ik graag rekening met het feit dat een nieuw interieur veel geld kost, en voor de meeste mensen lang mee moet gaan.

Eén van de dingen die mij onderscheidt van andere interior designers is  mijn aandacht voor de juiste planten en bloemen in een interieur. Mooie planten en bloemen in een interieur geven sfeer. Ze maken een interieur echt af. En ze zorgen nog voor een gezonde woonomgeving ook.

Hoe combineer je het met je gezin?

Ik werk vanuit huis en ben gezegend met lieve mensen ons heen die graag willen oppassen als dat nodig is. Ik werk vooral in het weekend als mijn man thuis is. En doordeweeks als mijn dochtertje slaapt. Zo kan ik er toch veel voor haar zijn. Afhankelijk van de hoeveelheid werk die ik heb, werk ik momenteel zo'n 16 tot 24 uur per week.

Waar koop je woonspullen?

Dat ligt aan de opdracht, en het budget van de klant. Ik heb als interieur designer het voordeel dat ik kan ‘shoppen’ bij gespecialiseerde groothandels en showrooms. Maar ik vind het ook erg leuk om dat ene unieke item te kopen in een kleine boetiek. Ook shop ik wel eens online en bij woonwarenhuizen.

Wat vind je van de woonspullen van bijvoorbeeld de Wibra, Action en Blokker?

Prima, als je daar iets heel leuks ziet waarom niet? Goed combineren is het toverwoord! Bij de Action heb ik laatst nog hele mooie vazen gekocht van gekleurd glas. Op internet vind je ze ook, maar dan drie keer zo duur! Door mijn ervaring weet ik waar ik moet zoeken om voor minder geld hetzelfde te bereiken.

Zie je trends in inrichting?

  • Steigerhout is nog steeds een trend.

  • Ik ben fan van de trend (mint)groen. Een prachtige unisex kleur waar ik ook op mijn blog veel aandacht aan besteed. Mintgroen doet het goed in baby- en kinderkamers.

  • Ook populair zijn de kleuren Radiant Orchid (een roze-paarse kleur) en Teal (azur blauwe kleur).

  • Pastels zijn helemaal ‘hot’ voor de lente en zomer. Je ziet dan ook veel pastelkleurige woonaccessoires.

  • Ook zijn de decoratieve houten ladders en vazen van gekleurd glas helemaal de trend.

  • Eén van de belangrijkste vrolijke trends voor de zomer is Rainbow Romance. Van een trendy en grafische lijnenspel in de volle kleuren van de regenboog, tot romantisch en bloemig. Verder combineer je deze trend het liefst met handgemaakte stevige objecten (beton, glas, staal en hout) om het fris en modern te houden.

Als mensen jouw inhuren: wat kunnen ze dan van jou verwachten?

Mensen kunnen me bellen of mailen via www.sbzinterieurdesign.nl of via mijn blog www.stijlvolstyling.com. Afhankelijk van de klant zijn er dan twee mogelijkheden:

  1. Ik kom bij de klant thuis voor een vrijblijvend gesprek. Bijvoorbeeld als iemand een compleet ontwerp wil. Na dat gesprek maak ik dan een offerte op maat.

  2. Soms wil iemand alleen een interieur- of kleuradvies. In dat geval evalueer ik eerst de wensen per telefoon of email. Na akkoord met de offerte kom ik aan huis langs voor een uitgebreid gesprek van circa 2 uur.

Aanvullend hierop is er heel veel mogelijk. Bijvoorbeeld een 3D ontwerp, plattegrond van de meubelopstelling, een Moodboard. Het zogeheten shoppen met mijn klant, (ver)bouwbegeleiding. Ook kun je me inhuren om voor je te shoppen en dan de ruimte(s) compleet in te richten en stylen.

Er zijn zoveel mogelijkheden! Daarom maak ik graag een offerte op maat.

Wat kost het om jou in te huren?

Dat is heel verschillend. Het ligt helemaal aan wat de klant wenst. Ik maak daarom altijd een offerte op maat. Maar een interieur designer inhuren is minder duur dan de meeste mensen denken. Zeker als je bedenkt dat je hiermee eigenlijk geld bespaart. Je doet bijvoorbeeld minder snel een miskoop, en je weet wat je nodig hebt. Bovendien kan ik voor scherpere prijzen inkopen.

Hoe woon jezelf?

Ik woon in een bijzonder hoekappartement in een nieuwbouwwijk in Uithoorn. We wonen onder het dak van het appartementencomplex. Daardoor hebben we schuine dakwanden. Het is een sfeervolle woning, maar ook een grote uitdaging om in te richten. Na zes jaar wonen ben ik nog steeds blij met het resultaat!

Wij wonen hier nu 6 jaar met veel plezier. Maar sinds de geboorte van onze dochter willen we op termijn naar een benedenhuis met tuin verhuizen.

Wat vind je het leukst aan een eigen bedrijf?

Zelfstandig ondernemen, alles is je eigen verantwoordelijkheid, zelf je eigen geld verdienen en je eigen koers varen. Ik heb door mijn loopbaan veel ervaring op het gebied van adviseren en mensen. In combinatie met het creatieve en mijn kennis van interieur en alles wat daar bij komt kijken is dit voor mij de ideale match. Daarnaast doe ik waar ik van kinds af aan al een grote passie voor heb. Mensen inspireren en blij maken

Wat is je grootste uitdaging?

SBZ Interieur Design tot een succes maken. De combinatie met het moederschap is ook elke dag weer een uitdaging. De combinatie bedrijf, gezin en tijd voor mzelf is soms pittig. Maar ik geniet er van.

Meer weten?

Hier onder vind je de link naar Susanne's blog en bedrijfsite.
0

Wahms en hun autobanden

donderdag 27 maart 2014
Werken vanuit huis wil niet per sé zeggen dat je de hele dag thuis bent.

Afhankelijk van je bedrijf moet je naar gesprekken met klanten rijden, voorraden inkopen, bijeenkomsten met collega's om ervaringen uit te wisselen etc. En als Wahm (Work At Home Mom) moet je vaak nog steeds je kinderen naar allerlei clubjes en afspraken rijden.

Wahms hebben goede autobanden nodig


Dat betekent dat je als moeder en WAHM een goede en veilige auto nodig hebt. Zeker in de winter, als het sneeuwt en de wegen glad zijn. De juiste autobanden zijn van wezenlijk belang, en dat moet niet onderschat worden. Je autobanden zijn immers je enige contact tussen de auto en de weg. De plek waarmee een autoband de weg raakt, is ongeveer zo groot als een briefkaart. Dat is eigenlijk best weinig! Zorg er dus voor dat dit kleine contact met de weg télt.

Autobanden zijn net moeders



  • De autobanden ondersteunen het gewicht van  auto

  • Autobanden vangen de schokken van de weg op

  • De autobanden maken rijden en remmen mogelijk

  • Door met je stuur de positie van de autobanden te veranderen, kun je in een bepaalde richting rijden

Als je er over nadenkt lijken autobanden dus eigenlijk veel op een moeder! Zowel moeders als autobanden bieden ondersteuning, vangen klappen en schokken op, maken goed functioneren mogelijk en helpen richting te geven : )

Soorten autobanden


En net zoals je moeders hebt die parttime buitenshuis werken, fulltime buitenshuis werken, thuisblijfmoeders en wahms, zo heb je ook meerdere soorten autobanden. Drie om precies te zijn.

  1. All weather banden: compromis tussen zomer- en winterbanden

  2. Zomerbanden: voor hogere temperaturen

  3. Winterbanden: voor lagere temperaturen

Wintersport: all weather banden niet genoeg!


Afgezien van het dagelijks reilen en zeilen van je bedrijf en je gezin, gebruik je je auto vast ook voor vakanties. Als je echt op wintersport gaat in de bergen, kun je volgens de ANWB het beste echt kiezen voor winterbanden. All weather banden zijn in Nederland wel oké in de winter, maar niet in wintersportgebieden.

In onderstaand filmpje wordt pijnlijk duidelijk hoe zomer- en winterbanden verschillen!



Heb je weinig tijd of interesse om je te verdiepen in autobanden? Dan kun je autobanden ook hier bestellen!
0

PiekeWieke: webshop met stoffen

zondag 23 maart 2014 -
Soms groeit een hobby uit tot een bedrijf. Dat gebeurde bij Lieve Mariën, moeder van Nand (3,5), Arend (21 maanden).

Dit is haar verhaal!

Het verhaal achter PiekeWieke


Lieve: 'Ik ben altijd creatief geweest. Ik droomde er van ooit een hobywinkel op te starten of workshops te geven. Door omstandigheden kreeg ik de kans mijn droom te verwezenlijken. Ik begon met het idee om workshops te geven. Dat groeide uit tot een webwinkel waar ik stoffen verkoop, en nu ontwerp ik zelfs stoffen.
Mijn bedrijf is eigenlijk een uitloper van mijn persoonlijke naaiblog PiekeWieke.

Voorbereiding eigen bedrijf


Tussen het idee mijn eigen bedrijf te starten en het moment dat mijn webshop live ging, zit zo'n 4 tot 6 maanden. In de tussenliggende periode volgde ik het GO to Business traject. Dat begeleidt je bij het opstellen van je businessplan. In verschillende workshops bespreek je daarna je ideeën met andere starters. Heel interessant. Anders had ik niet goed geweten hoe ik er aan moest beginnen.

Investeringen


Omdat ik begon met workshops geven, had ik weinig investeringskosten. Het enige dat ik nodig had waren zes naaimachines. Naast ons huis zit een mooie grote ruimte die ik heb ingericht als workshop en winkeltje. Ik heb dus geen kosten voor huisvesting! De inrichting is een weerspiegeling van mijn blog en de shop. Strak, eigentijds, licht, kleurig met hier en daar een oude toets.

Mijn belangrijkste investeringen betreffen stoffen en inrichting.

Mijn product: stoffen


Ik kies mijn stoffen op gevoel. Ik ga er vanuit dat klanten naar mijn winkel komen omdat ze mijn stijl waarderem. Dus kies ik vooral stoffen die ik zelf mooi vind. Af en toe neem ik ook eens een stof om te kijken of die aanslaat. Het is nog een beetje zoeken en aftasten wat goed verkoopt. En wat mijn klanten leuk vinden.

Mijn doel is om toffe en betaalbare stoffen aan te bieden aan vrouwen die naaien, of daarmee willen beginnen. Binnenkort komen de stofjes van Soft Cactus binnen. Dat is een nieuwe collectie met een frisse retro look. Een deel daarvan heb ik zelf ontworpen.

Stof per 25 cm


In mijn webshop verkoop ik stof per 25 cm. Dat is in de meeste webshops standaard. Zelf koos ik er voor omdat je voor sommige projecten nu eenmaal niet zoveel stof nodig hebt. Webshop technisch was het ook de beste oplossing.

Mijn diensten: workshops


Mensen kunnen bij mij een workshop bijwonen. De prijs van een workshop varieert van 20 tot 65 euro. In die prijs zit alles inbegrepen. Ook de stof! De meeste deelnemers zijn jonge werkende mama's, die hebben al zo weinig tijd. Als ze dan eens een workshop komen volgen zien ze dat echt als quality time voor zichzelf. Daarom vind ik het belangrijk dat ze nergens voor moeten zorgen, en ten volle van hun workshop kunnen genieten.

Gratis naaivonden


Daarnaast bied ik ook naaiavonden aan: daar kun je gratis aan mee doen. Alleen als je één van de naaimachines wilt gebruiken betaal je €7 . In de toekomst ga ik ook overdag workshops aanbieden. Bijvoorbeeld de baby basics. Dat is een workshop die vooral gericht is op nieuwe mama’s of bijna mama’s. Zij kunnen overdag, omdat ze thuis zijn.

Qua workshops is het kaartenmapje momenteel echt de topper.

De webshop


Mijn webshop is opgezet met een Wordpress Theme. Dit werd echter volledig aangepast door mijn man, die programmeur is. Zo kon de stijl van mijn blog doorlopen in de webshop. In de toekomst ga ik misschien ook via Etsy Nederland verkopen.

Combinatie bedrijf - gezin


Op het moment staat alles een beetje in het teken van naaien. Alle tijd die ik over heb, naast het gezin en het huishouden, besteed ik aan mijn bedrijf.

De workshops zijn ‘s avonds. Dan slapen de kinderen meestal al. De jongste wordt 4 dagen in de week opgevangen bij de grootouders. Het leuke is dat ik de oudste elke dag zelf van school kan halen. Natuurlijk werk ik ‘s avonds en in het weekend ook nog veel, maar dat voelt niet als werken.

De winkel is enkel open op afspraak. Dat geeft me de flexibiliteit om er te zijn als bijvoorbeeld een van de jongens ziek is.

De populariteit van kleding maken


Ik merk dat mensen op zoek zijn naar de voldoening van zelf iets maken, en iets unieks creëren. Misschien dat DIY en koken daarom ook zo populair zijn. Het levert een tastbaar resultaat op, dat je met anderen kunt delen.

Mme Zsazsa heeft een grote rol gespeeld bij het weer op de kaart zetten van kleding maken. Ik denk dat ze vooral heeft laten zien dat je met weinig tijd en moeite toch leuke kleding kan maken. Het klassieke naaien ging vooral over techniek. Ik denk dat het nieuwe naaien vooral over resultaat en voldoening gaat. Leuke mooie projectjes die snel klaar zijn en niet te gecompliceerd.

De toekomst


Ik hoop mijn boterham te blijven verdienen met iets wat ik graag doe. Sinds ik zelfstandige ben heb ik niet meer het gevoel dat ik werk. Zalig is dat. Het is ook perfect te combineren met de kinderen.

Lees nu het verhaal achter Atelier Pippilotta!
1
Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.