Geld verdienen vanuit huis

geld verdienen vanuit huis

Geld verdienen vanuit huis?

Veel moeders doen dat. In Amerika noemen ze zichzelf Wahm: Work at home mom.


Het klinkt als de ooit zo populaire popgroep Wham, maar het gaat om een moeder die werkt vanuit huis. Het is maar één lettertje verschil!

Thuiswerk is geliefd. Kijk maar naar de vele oproepen waarin om thuiswerk gevraagd. Helaas is de meeste respons die je krijgt de vraag of je wat gevonden hebt, en of de vrager het adres van die speld in de hooiberg mag. Hoe vind je betrouwbaar werk dat je thuis kunt doen?

Geld verdienen vanuit huis

Plan 1: zoek thuiswerk als een gewone baan


Kijk in kranten, op vacaturesites, prikborden en uitzendbureaus. Bedrijven zullen niet gauw een advertentie zetten met als titel 'Wahm gevraagd'. Ze zijn wel wijzer, want ze weten dat ze dan overspoeld worden met brieven. Maar dat betekent niet dat ze niet openstaan voor de mogelijkheid. Lees advertenties zorgvuldig, en soms wordt de mogelijkheid genoemd voor thuiswerk. Zoals bijvoorbeeld in deze (verlopen) vacature op de site http://www.nationalevacaturebank.nl:

Functie omschrijving:

Personeelsdiensten zoekt voor een van haar opdrachtgevers -Non-profit / 1100 medewerkers- een ervaren P&O-adviseur, die de afdeling Personeelszaken gedurende een bepaalde periode op een aantal specifieke gebieden gaat ondersteunen.

Het aantal uren per week bedraagt minimaal 24 en kan flexibel worden ingevuld. Voor bepaalde werkzaamheden behoort "thuiswerk" tot de mogelijkheden. Een dienstverband voor onbepaalde tijd is op termijn niet uitgesloten.

Functie eisen:

- HBO of Universitaire opleiding richting P&O
- Ervaring met het ontwikkelen en inzetten van personeelsinstrumenten
- Relevante werkervaring met de meest voorkomende facetten op het gebied van HRM

Wat deze advertentie duidelijk onderscheidt van alle 'nep' thuiswerkadvertenties, is dat er duidelijk functie-eisen worden gesteld. Je moet er wat voor in huis hebben. Bij 'nep'advertenties wordt geen enkele eis gesteld aan opleiding of capaciteiten. Je één dag oude baby zou het nog kunnen doen.

Wordt thuiswerk niet als mogelijkheid genoemd, laat je dan niet uit het veld slaan. Ga zelf na of je dat werk vanuit huis zou kunnen doen. Overtuig een werkgever ervan dat je als Wahm nog productiever bent dan ter plekke in het bedrijf. Een win-win situatie voor je hem of haar.

Hieronder een overzicht van werk dat je vanuit zou kunnen doen, en werk dat daar minder geschikt voor is:

Werk dat je vanuit huis kunt doen


 • administratief werk
 • dtp-werk
 • begeleiding geven
 • tekstschrijver
 • hoeden maken
 • naaien van gordijnen, confectiekleding
 • telefoniste
 • fotografe
 • beurshandelaar

Niet geschikt voor Wahm


 • receptioniste (beetje kaal, balie zonder receptioniste)
 • tandarts-assistente (wie moet dan alle overtollige speeksel wegzuigen)
 • schoonmaakster
 • bouwvakker
 • serveerster

Kijk om thuiswerkideeën op te doen eens op de sites van het NTI en de Loi. Markeer met gele stift de opleidingen en beroepen die je als Wahm vanuit huis kunt doen.

Maak een speciale map in je favorieten of bookmarks met alle vacaturesites. Goede termen om op te zoeken zijn: Thuiswerk, virtueel kantoor, freelance of zelfs alleen maar het woordje thuis.

Plan 2: Creëer je eigen werk als Wahm!


Je hebt alle vacaturesites afgeplozen, maar geen thuiswerk gevonden? Niet getreurd dan is er plan B: Maak je eigen werk. Jij bent je eigen grootste kracht, product en troef. Zo was ik als Wahm mijn eigen product toen ik nog cursusleidster Samen Bevallen was. Nu ben ik een Wahm door vanuit huis te werken als professioneel blogger.

Heb je bepaalde talenten?


Ga voor jezelf na of je bepaalde talenten of vaardigheden hebt die je als Wahm kunt gebruiken om geld te verdienen vanuit huis

Vraag jezelf waar je vaak complimentjes voor krijgt, waar mensen jouw hulp/mening over vragen. Iets wat jezelf misschien heel gewoon en vanzelfsprekend vindt, maar dat andere mensen opvalt. 

Bijvoorbeeld dat je kinderen altijd zulke leuke zelfgemaakte kleren aan hebben. Of de complimenten voor die zelfgemaakte kruidkoek, die je ook nog eens zo leuk verpakt had. Het compliment over de inrichting van je huis, je boeketten, fotoportretten, je kinderfeestje, die leuke verjaardagstaart, de unieke muurschildering in je kamer, hoe je altijd overal die leuke koopjes weet te scoren. Dat zijn allemaal talenten die je kunt omzetten in klinkende munt. 

De mogelijkheden voor geld verdienen vanuit huis zijn eindeloos. Laat je gedachten de vrije loop, en schrijf alles op wat je te binnen schiet. Pak vervolgens je lijst en bekijk welk talent het best is om te zetten in klinkende munt. Bied bijvoorbeeld je zelfgemaakte kleding te koop aan op ebay, een veilingsite.

Plan 3: Waar hebben mensen behoefte aan?


Waar hoor je mensen over klagen of mopperen. Wat zouden ze graag anders zien? Bijvoorbeeld de onverwachte vrije dagen op school? De logistieke problemen van het halen en brengen van kinderen naar allerlei activiteiten? Die luizenplaag waar ze niet af kunnen komen? De hoge prijzen sinds de euro? Geen tijd om goed te koken, of om boodschappen te doen? Geen tijd voor het strijkwerk? Vind de vraag en biedt het antwoord als Wahm!

De Betrouwbaarheidsfactor


'Serieus, betrouwbaar thuiswerk gezocht.' Je hebt dergelijke advertenties vast wel eens gezien. De woorden 'serieus' en 'betrouwbaar' geven al aan dat er veel kaf onder het koren is. Juist omdat thuiswerk zo geliefd is, zijn er veel oplichters. Denk maar aan de Word Snel Rijk aanbiedingen, of de bekende nepper Enveloppes vullen. 

Waar moet je opletten om betrouwbaar thuiswerk te vinden?

Vuistregel bij geld verdienen vanuit huis


Prent de volgende vuistregel in je hoofd: Als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het dat meestal ook! En de volgende keer dat je zo'n advertentie leest waarbij je zo'n slordige 40.000 euro kunt verdienen in 1 maand, gooi je hem lachend weg. Jij weet wel beter. Andere signalen die alarmbellen in je hoofd moeten laten afgaan zijn HOOFDLETTERS en veel !!!!!!!!

Let op de organisatie die het Thuiswerk aanbiedt. Is het een bekende landelijke organisatie of heb je er nog nooit van gehoord. Bekende organisaties zijn het Nipo, Herbalife, Tupperware en JanBibejan. Betrouwbare organisaties zullen je niet een gigantisch inkomen beloven of zeggen dat succes verzekerd is, en dat de producten zichzelf verkopen.

Bel bij twijfel altijd met de plaatselijke Kamer van Koophandel.

Wil je meer weten? Lees dan het boek Nieuwetijds moederen met daarin een uitgebreid hoofstuk over Geld verdienen vanuit Huis. Of surf naar http://www.wahm.nl, een Nederlandse site voor vrouwen die vanuit huis werken.

Geld verdienen vanuit huis: mijn verhaal


Toen mijn kinderen nog klein waren heb ik zeven jaar lang de cursus Samen Bevallen gegeven op maandagavond in onze woonkamer. Ook heb ik een tijdje geld verdiend vanuit huis als internet assessor voor Lionbridge. Ook werd ik lid van Textbroker.

Geld verdienen vanuit huis als blogger


Maar mijn meest succesvolle vorm van geld verdienen vanuit huis was en is bloggen! Het is mij gelukt om een goed bestaan op te bouwen als fulltime blogger. Ik heb diverse blogs en ik verdien daarmee geld met behulp van advertenties en artikelen en teksten schrijven.

Nog meer handige leestips!


Hulc platform om opdrachten te scoren voor je blog.
Blogs waar je wat aan hebt

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.