Baby model: je baby als model. Hoe pak je dat aan?

zondag 21 juni 2020 -
baby model

Je baby als model?

Je hebt ze vast wel eens gezien, de reclames of advertenties waarin baby's een rol spelen, zoals de reclames voor het bekende luiermerk. Zou jij het leuk vinden als jouw baby ook model wordt in reclames of magazines? Dan lees je hier hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Je baby als model: maak een portfolio



Modellenbureaus willen altijd een paar verschillende foto's zien van je baby als model als je ze inschrijft. Het is daarom goed om een portfolio te maken met verschillende foto's van de baby. Zo kun je meteen testen of je baby fotogeniek is en of ze comfortabel is met het maken van foto's.

Om je wat ideeën te geven: maak bijvoorbeeld een foto van je baby als model  in de babykamer, in bad, in een autostoeltje of in een hippe Bloom Fresco kinderstoel. Het kan ook zijn dat er bij de inschrijving een aantal foto's worden gemaakt van je baby.

Schrijf je baby als model in bij een modellenbureau



Er zijn verschillende modellen- en castingbureaus waar je je baby als model kunt inschrijven. Er zijn ook bureaus die zich helemaal specialiseren in baby's en kinderen, zoals Xapp kindercasting.

Op de websites van deze bureaus vind je vaak al heel veel informatie over de inschrijving, een inschrijfformulier en contactgegevens. Lees vooral ook de algemene voorwaarden, zodat je weet wat er van je verwacht wordt.

Na de inschrijving


Als je baby is ingeschreven, kan het zijn dat hij of zij wordt opgeroepen voor een fotoshoot of een casting. Tijdens een casting, waar je geen vergoeding voor krijgt, worden meerdere baby's uitgenodigd en uiteindelijk een of meerdere geselecteerd. Naast het uiterlijk, worden baby's geselecteerd op hun maten.

Er zijn bijvoorbeeld veel opdrachten voor kinderen met kledingmaat 68 en 74 en vanaf maat 104. 

Voor peuters is er meestal minder werk.

De vergoedingen
 voor je baby als model


Wat je verdient kan verschillen per opdracht. Probeer hier in ieder geval goed afspraken over te maken met het bureau. Ook als je kind aanwezig moet zijn als reserve, heb je recht op een vergoeding.

Houd tot slot goed in gedachten dat het belang van je kind voorop staat. Als je kind zich niet prettig voelt in een situatie, doe het dan ook niet. En probeer ervoor te zorgen dat je baby als model niet te vaak of te lang achter elkaar gefotografeerd of gefilmd wordt. Je mag ook gerust een keer nee zeggen tegen een opdracht!

Casting workshop


Hieronder een impressie van een casting workshop van Xapp kindercasting.


1 opmerking

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.