Susanne: interieur ontwerper

zondag 30 maart 2014 -
Susanne Zum Vörde Sive Vörding-Bolkestein (1985) hield als kind van interieur, architectuur en reizen.

Toen ze haar baan in de reisbranche verloor door de economische crisis, koos ze voor haar passie voor interieur. Ze begon een opleiding binnenhuisarchitectuur. Daarmee is ze inmiddels bijna klaar.

Susanne bundelde haar ervaring, creativiteit, ondernemersgeest en mensenkennis en startte dit jaar haar eigen bedrijf: SBZ Interieur Design.

Daarnaast houdt ze een blog bij: Stijlvol Styling. Daar schrijft ze over woonideeën, geeft ze styling tips voor feestelijke gelegenheden en biedt ze leuke doe-het-zelf tips.

Dit alles combineert ze met de zorg en opvoeding voor haar dochter.

Wij interviewden Susanne over haar bedrijf!

Wanneer en waarom begon je met je blog Stijlvol Styling?

Met het oog op mijn toekomstige bedrijf SBZ Interieur Design begon ik in oktober 2013 alvast met een blog. Met mijn blog Stijlvol Styling wil ik inspireren en informeren. En het is tegelijkertijd een ideale manier voor mij om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends. Ik blijf zo goed up-to-date, en deel wat ik ontdek met mijn bezoekers. De ideeën op mijn blog zijn haalbaar én betaalbaar.

Eigenlijk wist ik niet zo goed wat ik van bloggen moest verwachten qua bezoekersaantallen. Maar mijn blog werd snel ontdekt! Mede doordat ik erg actief ben op verschillende social media. Stijlvol Styling krijgt elke dag weer meer bezoekers.

Begin 2014 startte ik  met SBZ Interieur Design.

Je volgt een studie binnenhuisarchitectuur: waar doe je dat?

Ik deed een thuisstudie binnenhuisarchitectuur met Vectorworks (tekenprogramma) bij de hogeschool LOI. Met die studie krijg ik een goede theoretische basis. En praktijkopdrachten zorgen voor de praktische ervaring. Daarnaast ga ik naar vakdagen, workshops en cursussen.

Ook ga ik binnenkort op eigen initiatief meelopen met een ervaren binnenhuisarchitect. Een thuisstudie is voor mij ideaal omdat ik zo mijn eigen tempo kan bepalen en zelf mijn tijd kan indelen.

Waarom koos je voor de LOI?

De studie van de LOI sloot het beste aan op mijn wensen. De studiebelasting is pittig. In +/- 14 maanden leidt deze studie op tot zelfstandig interieurontwerper.

Hoe bereidde je je voor op je eigen bedrijf?

 1. Ik deed marktonderzoek naar mijn kansen als Interieur Designer in mijn regio.

 2. Ik begon mijn studie binnenhuisarchitectuur.

 3. Ik startte mijn blog Stijlvol Styling om anderen te inspireren, maar ook om zelf op de hoogte te blijven van de laatste trends.

 4. Ik bedacht een sterke bedrijfsnaam en ontwierp een huisstijl (o.a. mijn logo).

 5. Ik ging netwerken via sociale media en door persevenementen en vakdagen te bezoeken.

 6. Ik schreef me in bij de KvK.

 7. Ik ben nu druk bezig met het bouwen van een fraaie, definitieve website.

Wat is je doel met je eigen bedrijf?

 • Mensen inspireren

 • Mensen ondersteunen

 • Mensen blij maken met een nieuw en stijlvol interieur dat echt bij de past

Wat doe je aan marketing en publiciteit?

Ik ben erg actief op Social Media (Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram en Bloglovin). Daarnaast bezoek ik graag vakdagen, bijeenkomsten en persevenementen omdat je daar ook uitstekend kunt netwerken. Door mijn blog Stijlvol Styling wordt ik hiervoor ook geregeld uitgenodigd.

Er zijn best veel interieurblogs en 'interior decorators': hoe onderscheid jij je van al die anderen?

Ik durf anders te zijn. Ik denk ‘out of the box’. Ik ga met lef en eerlijkheid te werk, en ik verdiep me heel goed in de klant. Iedere interieur designer heeft zijn of haar eigen stijl. Ik natuurlijk ook. Maar ik vind het belangrijk om vooral vanuit de wensen van een klant te werk te gaan.

Daarnaast hou ik graag rekening met het feit dat een nieuw interieur veel geld kost, en voor de meeste mensen lang mee moet gaan.

Eén van de dingen die mij onderscheidt van andere interior designers is  mijn aandacht voor de juiste planten en bloemen in een interieur. Mooie planten en bloemen in een interieur geven sfeer. Ze maken een interieur echt af. En ze zorgen nog voor een gezonde woonomgeving ook.

Hoe combineer je het met je gezin?

Ik werk vanuit huis en ben gezegend met lieve mensen ons heen die graag willen oppassen als dat nodig is. Ik werk vooral in het weekend als mijn man thuis is. En doordeweeks als mijn dochtertje slaapt. Zo kan ik er toch veel voor haar zijn. Afhankelijk van de hoeveelheid werk die ik heb, werk ik momenteel zo'n 16 tot 24 uur per week.

Waar koop je woonspullen?

Dat ligt aan de opdracht, en het budget van de klant. Ik heb als interieur designer het voordeel dat ik kan ‘shoppen’ bij gespecialiseerde groothandels en showrooms. Maar ik vind het ook erg leuk om dat ene unieke item te kopen in een kleine boetiek. Ook shop ik wel eens online en bij woonwarenhuizen.

Wat vind je van de woonspullen van bijvoorbeeld de Wibra, Action en Blokker?

Prima, als je daar iets heel leuks ziet waarom niet? Goed combineren is het toverwoord! Bij de Action heb ik laatst nog hele mooie vazen gekocht van gekleurd glas. Op internet vind je ze ook, maar dan drie keer zo duur! Door mijn ervaring weet ik waar ik moet zoeken om voor minder geld hetzelfde te bereiken.

Zie je trends in inrichting?

 • Steigerhout is nog steeds een trend.

 • Ik ben fan van de trend (mint)groen. Een prachtige unisex kleur waar ik ook op mijn blog veel aandacht aan besteed. Mintgroen doet het goed in baby- en kinderkamers.

 • Ook populair zijn de kleuren Radiant Orchid (een roze-paarse kleur) en Teal (azur blauwe kleur).

 • Pastels zijn helemaal ‘hot’ voor de lente en zomer. Je ziet dan ook veel pastelkleurige woonaccessoires.

 • Ook zijn de decoratieve houten ladders en vazen van gekleurd glas helemaal de trend.

 • Eén van de belangrijkste vrolijke trends voor de zomer is Rainbow Romance. Van een trendy en grafische lijnenspel in de volle kleuren van de regenboog, tot romantisch en bloemig. Verder combineer je deze trend het liefst met handgemaakte stevige objecten (beton, glas, staal en hout) om het fris en modern te houden.

Als mensen jouw inhuren: wat kunnen ze dan van jou verwachten?

Mensen kunnen me bellen of mailen via www.sbzinterieurdesign.nl of via mijn blog www.stijlvolstyling.com. Afhankelijk van de klant zijn er dan twee mogelijkheden:

 1. Ik kom bij de klant thuis voor een vrijblijvend gesprek. Bijvoorbeeld als iemand een compleet ontwerp wil. Na dat gesprek maak ik dan een offerte op maat.

 2. Soms wil iemand alleen een interieur- of kleuradvies. In dat geval evalueer ik eerst de wensen per telefoon of email. Na akkoord met de offerte kom ik aan huis langs voor een uitgebreid gesprek van circa 2 uur.

Aanvullend hierop is er heel veel mogelijk. Bijvoorbeeld een 3D ontwerp, plattegrond van de meubelopstelling, een Moodboard. Het zogeheten shoppen met mijn klant, (ver)bouwbegeleiding. Ook kun je me inhuren om voor je te shoppen en dan de ruimte(s) compleet in te richten en stylen.

Er zijn zoveel mogelijkheden! Daarom maak ik graag een offerte op maat.

Wat kost het om jou in te huren?

Dat is heel verschillend. Het ligt helemaal aan wat de klant wenst. Ik maak daarom altijd een offerte op maat. Maar een interieur designer inhuren is minder duur dan de meeste mensen denken. Zeker als je bedenkt dat je hiermee eigenlijk geld bespaart. Je doet bijvoorbeeld minder snel een miskoop, en je weet wat je nodig hebt. Bovendien kan ik voor scherpere prijzen inkopen.

Hoe woon jezelf?

Ik woon in een bijzonder hoekappartement in een nieuwbouwwijk in Uithoorn. We wonen onder het dak van het appartementencomplex. Daardoor hebben we schuine dakwanden. Het is een sfeervolle woning, maar ook een grote uitdaging om in te richten. Na zes jaar wonen ben ik nog steeds blij met het resultaat!

Wij wonen hier nu 6 jaar met veel plezier. Maar sinds de geboorte van onze dochter willen we op termijn naar een benedenhuis met tuin verhuizen.

Wat vind je het leukst aan een eigen bedrijf?

Zelfstandig ondernemen, alles is je eigen verantwoordelijkheid, zelf je eigen geld verdienen en je eigen koers varen. Ik heb door mijn loopbaan veel ervaring op het gebied van adviseren en mensen. In combinatie met het creatieve en mijn kennis van interieur en alles wat daar bij komt kijken is dit voor mij de ideale match. Daarnaast doe ik waar ik van kinds af aan al een grote passie voor heb. Mensen inspireren en blij maken

Wat is je grootste uitdaging?

SBZ Interieur Design tot een succes maken. De combinatie met het moederschap is ook elke dag weer een uitdaging. De combinatie bedrijf, gezin en tijd voor mzelf is soms pittig. Maar ik geniet er van.

Meer weten?

Hier onder vind je de link naar Susanne's blog en bedrijfsite.

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.