Taarten bakken en verkopen: het verhaal van Saskia

zaterdag 14 augustus 2010 -
taarten verkopen vanuit huis

Taarten verkopen vanuit huis?

Saskia deed het!

En ik interviewde haar erover. Lees nu haar verhaal.

Taarten verkopen vanuit huis


Ik ben Saskia, 40 jaar, ex-postbode en moeder van drie jongens. De oudste is zeventien en de twee jongsten zes en twee. Na een moeilijk periode in mijn leven kwam ik via internet mijn huidige man tegen en verhuisde van Almere naar Zevenaar in Gelderland. Ik verdien geld vanuit huis met mijn bedrijf Sassiescake!

De geboorte van Sassiescake


Zo'n zes jaar geleden vroeg een vriendin van me of ik een taart wilde maken voor haar dochter. Nu bakte ik altijd wel taartjes en was ook gek op eten koken. Een cake bakken vond ik ook leuk. Maar een taart voor een ander maken had ik nog nooit gedaan. Bovendien had ik van huis uit altijd meegekregen dat ik totaal niet creatief was en het dus niet kon. Maar ik maakte een Barbietaart en dat was een succes op de verjaardag, vervolgens wilde iedereen ineens een taart van mij!

Mijn nichtje ging drie maanden later trouwen en wilde ook een taart van mijn hand, haar bruidstaart?!!! Dat was mijn eerste bruidstaart en ook deze was een plaatje. Sindsdien ben ik mij gaan ontwikkelen en verdiepen in de wereld van de taartjes.

Mijn man bedacht, na de zoveelste taart, dat er een website moest komen met mijn taarten en heeft vervolgens de site Sassiescake ontworpen. (ook dat was voor hem de eerste keer). De taarten vliegen hier om onze oren want al mijn vriendinnen hebben kleintjes en die zijn dol op mijn taart ontwerpjes. 
De naam Sassiescake heeft mijn man verzonnen.

In het begin at ik veel van mijn eigen taarten, maar nu zijn we aan het Sonja Bakkeren!

Over Sassiescake


Volgens mijn klanten zijn mijn taarten uniek omdat ik altijd 3 dimensionale taarten maak, zonder plastic frutsels of poppetjes. Alles maak ik zelf, van schaapjes tot poppetjes, brandweerauto's of bloemen. Eigenlijk verzin ik alles zelf, mijn man is daar ook goed in, al gaat hij soms wat ver in zijn ideeën: grote kastelen met ridders, vliegtuigen, gebouwen...

Laatst vroeg hij me bijvoorbeeld een heel Teletubbie tafereel te maken, compleet met Tubbies, gras, Tubbiehuis, konijnen etecetera.... Gewoon om te oefenen !!!
Ik kan veel maar dat kost me dan wel eventjes een weekje werk !! En dan zeg ik; is mamma niet druk genoeg??? Dan weet manlief ook weer hoe laat het is.

Het leuke aan Sassiescake vind ik dat alle taarten weer anders zijn: telkens leer ik wat nieuws. Ook de reacties van de kinderen zijn telkens weer opnieuw verassend en spontaan, dat vind ik nog het leukst. Persoonlijk ben ik erg dol op sprookjes Nee, ik ben wel heel gek op sprookjesachtige taarten. Echte meisjes taarten, waarschijnlijk omdat ik zelf drie jongens heb.

Via mijn internetsite en via mond op mond reclame krijg ik mijn klanten. Bovendien staan we dit jaar, op uitnodiging, ook op de Love en marriage beurs in Arnhem op 20 en 21 oktober.

Workshops, kinderfeestjes en taarten bestellen!


In de toekomst ga ik ook de workshops begeleiden die mijn man organiseert vanuit Cakezooi. Nu geeft één van mijn vriendinnen ze bij ons thuis. We zijn nog in de beginfase, maar de reacties voor onze plannen zijn zeer positief. We garanderen dat iedereen met volle tevredenheid na een workshop thuis zelf aan de slag kan!

Een kinderfeestje kost 12,50 per kind. Soms vinden mensen dat veel, maar de prijs is gebaseerd op de materialen die nodig zijn en de tijd die we kwijt zijn aan zo'n kinderworkshop. Als je het omrekent betaal je per kind per uur maar drie euro en twaalf cent! Een workshop duurt gemiddeld 4 uur, is inclusief drinken en wat lekkers voor alle kinderen. Men kan ook nog kiezen uit de locatie, bij de jarige jop thuis of bij ons in Zevenaar. Dus duur vinden wij het niet...
 
Een klant kan een taart bestellen zoals hij of zij hem graag wil. Het is ook mogelijk de taart thuis te laten bezorgen; daar komen dan wel bezorgkosten bij.

Ingrediënten


Mijn man heeft een webshop en via hem kan ik dus aan mijn materialen komen. In de supermarkt zijn deze spullen niet te koop. Normaal gesproken zijn dit soort artikelen niet voor de gewone particulier te krijgen maar alleen voor een bakker. Juist daarom is mijn man een intershop begonnen waar iedereen ongeacht de hoeveelheid terecht kan voor allerlei spullen.

Combinatie Sassiescake en moederschap


Sassiescake is goed te combineren met het moederschap, al is het soms lastig, zeker als je je bedenkt dat ook mijn man een website en webshop heeft. Zijn website Cakezooi.com is een site waar mensen zoals ik terecht kunnen voor alle produkten die je nodig hebt om taarten te kunnen bakken. Superhandig want zo kom ik ook aan mijn spulletjes !

Ook daar draag ik mijn steentje aan bij en mijn man wil mijn taarten nu ook officieel gaan proberen te verkopen. Net als het organiseren van workshops op zaterdag. Dus druk heb ik het zeker. Met het bakken van taarten ben ik vaak zo'n drie dagen per week in de weer. Met het inpakken van bestellingen zo'n uurtje of twee per dag.
 
Mijn man werkt 40 uur per week en heeft dus alleen 's avonds tijd. Het huishouden komt dus echt op mij neer, net als de verzorging van de kids. Het is dus moeilijk, erg moeilijk, zeker omdat ik beginnend artrose heb. Maar we proberen toch de avond voor ons zelf vrij te houden en voor de kinderen natuurlijk. Al schiet dat er heel soms bij in. Zondag is onze rustdag en dan zijn de kids en wij aan de beurt.

Sassie's tip voor een regenachtige dag


Taart maken is erg verslavend en echt heel leuk. Wat bijzonder leuk is, is het volgende; op een regenachtige dag de kinderen erbij te betrekken. Geef ze een deegroller en wat suikergoed en laat ze hun eigen mini taartje maken.

Voor tips of mini workshops kun je vrijblijvend en gratis terecht bij Cakezooi.com als je je dan opgeeft voor de nieuwsbrief dan vind je in hun kidscorner een kinderworkshop. Met stap voor stap uitleg en gegarandeerd plezier voor de kleintjes !! 

Misschien krijg je ook nog inspiratie voor een Smashcake!  

Houd je koken en bakken? Dan is Zuster Evie misschien ook wel iets voor jou!

Meer weten?

Cakezooi

Noot van de redactie: bovenstaande url's werken niet meer. We denken dat Sassiescake en Cakezooi uitgebakken zijn.

4 opmerkingen

  1. mag ik vragen of je jezelf ook hebt ingeschreven bij de kvk ofiets? is dit verplicht. een aantal collega's van mij "kopen" ook taarten bij mij, 2 in de maand ofzo, dus echt niet veel. maar moet ik dit ergens opgeven??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Cakezooi werkt niet inderdaad maar Sassiescake werkt gewoon. Site ziet er top uit dus ze zijn nog niet uitgebakken :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.