Thuiswerk gezocht? Maak van jouw talent je eigen bedrijf

zondag 26 juli 2020 -
thuiswerk

Ik heb een buurvrouw die gordijnen maakt voor de kost. Ze heeft thuis een professionele naaimachine en lockmachine en naait in een handomdraai haar eigen winterjassen.

Toen de spijkerbroek van haar man wel erg sleets werd, maakte ze er een mooie korte broek van. En een dekbedhoes tovert ze om in een leuke rok.

Dit soort talenten kan ik hevig bewonderen. Ik denk dan altijd:

'Als ik dat kon, dan begon ik dáárin mijn eigen bedrijf!' 

Je talent gebruiken om je eigen bedrijf te starten, is één van de beste opties om vanuit huis te werken. Je zoekt geen thuiswerk, nee je creëert je eigen thuiswerk.

Hieronder een overzicht van mogelijke talenten en wat je daarmee zou kunnen doen.

1. Handig met naald en draad?


Ben je handig met naald en draad? Dan zijn er eindeloos veel mogelijkheden.  Je zou bijvoorbeeld een reparatieservice voor kleding kunnen aanbieden. Of de mogelijkheid om rokken en broeken in te korten. 

Ook is het erg leuk wanneer je speciale opdrachten aanneemt. Bijvoorbeeld dat mensen bij je kunnen komen met een patroon voor een jurkje, en dat jij dit dan voor hen maakt. Of stel dat iemand een dekbedhoes heeft, die ze graag opnieuw wil gebruiken voor haar kind. Je zou dan een peuter dekbedovertrek kunnen naaien van de oude hoes. Een heel nieuw dekbedovertrek maken kan natuurlijk ook. Een prachtig voorbeeld van, van je talent je werk maken is Atelier Pippilotta!

2. Goed in bakken en koken?


Meerdere collega-moeders die goed zijn in bakken en koken zijn hun eigen bedrijf begonnen. Zo begon Myranda van Leeuwen Pink Carrots*. Zij bakt taarten van biologische ingrediënten zonder witte suiker. Ex-postbode Saskia begon haar eigen bedrijf in taarten, en noemde het Sassiecake*.

Het is niet per sé bakken of koken, maar het heeft wel te maken met in de keuken bezig zijn: franchise worden van Zuster Evie, en in je eigen keuken onder andere hangop maken!

3. Woon je mooi en ben je gastvrij?


Woon je op een hele mooie plek? En zou je die best met anderen willen delen? Dan is een theeschenkerij wellicht iets voor jou. Zo begon Marianne haar eigen theetuin. Ze kan dit bovendien combineren met haar liefde voor taarten bakken.

4. Houd je van schrijven?


Als je van schrijven houdt heb je vele mogelijkheden. Je zou bijvoorbeeld een boek kunnen schrijven en dat uitgeven in eigen beheer. Of begin een blog! Dat is wat ik heb gedaan. Inmiddels 18 jaar geleden begon ik met schrijven op internet, en nu ben ik fulltime blogger. Je kunt schrijftalent ook gebruiken om anderen te helpen met schrijven of met tekstredactie. En ik kan ook Textbroker erg aanraden om geld te verdienen met schrijven.

N.B. Lees ook mijn post over Content Creator zijn of worden.

5. Ben je goed in promotie en marketing?


Veel zzp'ers zijn goed in wat ze doen, maar vinden promotie en marketing lastig. Je zou een bedrijf kunnen beginnen waarbij je jouw diensten op het gebied van promotie en marketing aanbiedt. 

Hetzelfde geldt overigens voor boekhouden. Ik ben goed in bloggen, maar vind de administratieve rompslomp een ramp.

6. Ben je goed in het huishouden en organiseren?


Heb jij jouw huishouden keurig op orde, en loopt alles op rolletjes? Dan zou een carrière als professional organizer iets voor je kunnen zijn. Je gebruikt jouw organisatie en huishoudelijke talent om anderen te helpen hun huishouden op orde te krijgen.

Of houd je van strijken, en doe je dat graag? Tineke begon haar eigen strijkservice! Voor bijvoorbeeld het strijken van beddengoed rekende zij 1 euro. 

Praktijk voorbeeld: Het verhaal van Smulderstextiel.nl


De geschiedenis van Smulderstextiel.nl is zo'n verhaal van mensen die hun talent gebruikten om hun eigen bedrijf te starten.

In 1927 begon het echtpaar Smulders samen een winkel. Ze gingen met een bakfiets langs de deuren en verkochten zo textiel. In de jaren 50 richtten ze zich meer op weekmarkten in Brabant. Ze verkochten onder andere lakens, schorten, petticoats en onderjurken.

Vandaaruit groeide Smulderstextiel uit tot de grootste verkoper van beddengoed in Nederland! Je vindt er dekbedden, dekbedovertrekken, plaids, kussens en nog veel meer.

Hieronder een korte geschiedenis van hun succesverhaal.


Samenvattend

Als je bij Google 'thuiswerk' intypt dan krijg je een hele waslijst met resultaten. En helaas niet altijd even betrouwbaar. 

Een andere manier om thuiswerk te vinden, is het gewoon zelf creëren. Namelijk door een talent dat je hebt om te zetten in een bedrijf.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Van gepersonaliseerde dekbedovertrekken aanbieden, tot een zzp'er helpen zijn boekhouding op orde te krijgen.

Centraal staat jouw talent of vaardigheid.

Laat je bijvoorbeeld inspireren door Smulderstextiel!

Wat is jouw talent? Kun je bijvoorbeeld goed schrijven? Dan kan Textbroker iets voor jou zijn.

Nog meer handige leestips!


Hulc platform om opdrachten te scoren voor je blog.

* Je vindt hun verhalen op Het Moederbedrijf!

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.