Heb jij een aparte telefoon voor je bedrijf?

woensdag 12 augustus 2020 -

Op mijn visitekaartje staan mijn website adres en emailadres, maar mijn telefoonnummer ontbreekt.

Dat is omdat ik liever communiceer via de mail dan via de telefoon.

Toch overkwam het mij vorige week dat een klant ons huisnummer belde en mijn 17-jarige zoon aan de lijn kreeg.

Een privételefoon staat niet zo professioneel


Ik baalde als een stekker, want zoiets komt niet erg professioneel over. Mijn zoon heeft bovendien een andere achternaam dan ik, omdat ik mijn meisjesnaam heb gehouden. Dus niet alleen kreeg die klant een tiener aan de lijn, hij moet ook nog verwarring hebben gevoeld over de naam.

Lekker dan.

Dus nu zit ik te denken dat ik misschien toch een speciaal telefoonnummer moet nemen voor mijn bedrijf Professional Blogging Services. Zodat als klanten mij bellen, ze mij aan de lijn krijgen en niet mijn man of kind(eren). Bovendien kan ik dan opnemen met mijn bedrijfsnaam! Dat komt wel zo professioneel over.

Een speciaal bedrijfs telefoonnummer


Als je een apart telefoonnummer wilt voor je bedrijf dan zijn er verschillende mogelijkheden.

  1. Je vraagt een tweede(vast) telefoonnummer aan. 
  2. Je koopt een smartphone met de mogelijkheid voor twee simkaarten. Dual Sim heet dit.
  3. Je koopt een compleet nieuwe smartphone speciaal voor je bedrijf.

Dual sim

Dual sim wil zeggen dat er twee simkaarten in je smartphone kunnen. Of je nou een iPhone, Samsung of nieuwe OPPO telefoon hebt, als ze dual sim hebben, kun je er dus twee telefoonnummers op hebben. 

Eentje voor privé gesprekken, en eentje voor je bedrijf. 

Het voordeel van dual sim is dat je maar één smartphone nodig hebt. Veel nieuwe smartphones zijn geschikt voor dual sim. Er zijn bijvoorbeeld al verschillende Samsung Galaxy modellen, Huawei- en iPhone toestellen met Dual sim

Duosim


Let op, verwar dual sim niet met duosim! Bij duosim heb je namelijk juist twee smartphones, maar die zijn bereikbaar met hetzelfde nummer. Dus 2 simkaarten met 1 nummer.

Professionele smartphone


Op dit moment lijken optie twee en drie mij het meest aantrekkelijk. Op die manier houd je privé en zakelijk letterlijk en figuurlijk goed gescheiden. Je kunt dit eventueel combineren met de aanschaf van een goede nieuwe smartphone, bijvoorbeeld van het nieuwe merk OPPO.

Op Tele2 presenteren ze dit nieuwe merk als volgt:

'A new player enters the game! De Chinese topfabrikant OPPO maakt de overstap naar Nederland en neemt meteen een heleboel nieuwe telefoons mee. Natuurlijk zijn deze toestellen met abonnement te koop bij Tele2. Maak nu kennis met OPPO, want de smartphones van dit merk… Ja, die hebben wel héél toffe camera’s.'

Een goede camera vind ik belangrijk, omdat ik mijn smartphone gebruik als fototoestel voor de foto's en afbeeldingen in mijn blog(s).

Tot slot


Ook al werk je vanuit huis, het is belangrijk dat je telefoon professioneel wordt opgenomen. Voorkom dus wat mij overkwam, en zorg dat je een apart zakelijk nummer hebt.

Leestip: Whatsappen via computer


Hoe heb jij dit geregeld?

Lees ook:  Het belang van smartphones voor zzp'ers.

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.