Hoe zorg je dat mensen zich inschrijven voor je nieuwsbrief: 3 methodes!

zaterdag 13 augustus 2022 -

nieuwsbrief inschrijven

Hoe zorg je dat mensen zich inschrijven voor je nieuwsbrief?

Hoe maak je contact met mensen zodat ze jouw product/dienst leren kennen?

Een veelgebruikte manier is de zogenoemde nieuwsbrief. Het grote voordeel van een nieuwsbrief versus social media is dat je veel meer controle hebt.

Social media platforms versus nieuwsbrieven

Social media platforms zijn erom berucht dat ze om de haverklap de spelregels veranderen. Dat doen ze in de vorm van hun logaritme. 

Als dat voor jou net niet gunstig uitpakt, kun je zo de helft van je volgers verliezen of meer! Recent heeft Instagram nog een heleboel veranderingen doorgevoerd omdat ze de hete adem van TikTok in hun nek voelen. Zie ook Inloggen Instagram.

Nieuwsbrief biedt veel meer controle

Bij een nieuwsbrief heb je dat niet. Die emailadressen zitten in jouw bestand, en zijn dus een directe lijn naar je klanten en cliënten.

Maar hoe zorg je ervoor dat mensen zich opgeven voor je nieuwsbrief?! Hoe haal je ze over om zich in te schrijven? Je wilt immers dat ze hun naam een emailadres opgeven, zodat je een directe lijn met ze krijgt. Dat doen ze natuurlijk niet zomaar. Niemand wil spam krijgen.

Hieronder een overzicht van methodes om mensen over te halen lid te worden van je nieuwsbrief.

Hoe zorg je dat mensen zich inschrijven voor je nieuwsbrief?

  1. Een heel simpele en vriendelijke methode vind ik simpelweg een klein formuliertje waarmee mensen zich kunnen inschrijven voor je nieuwsbrief. Deze methode zie je ook hier op Het Moederbedrijf. Rechtsbovenaan de sidebar staat een simpel formulier waar mensen hun emailadres kunnen invoeren.
  2. Een vergelijkbare methode, maar wel een stuk opdringeriger vind ik zelf, is je nieuwsbrief onder de aandacht brengen met een popup. Iemand landt op je blog of website, en hup: daar verschijnt een popup met de leuke optie om een nieuwsbrief te nemen. Ik word daar doorgaans alleen maar boos van, en klik die daarom onmiddellijk geïrriteerd weg. Mij krijg je daar dus niet mee. Maar ik neem aan dat ze wel werken, want mensen blijven pop-ups gebruiken.
  3. Geef iets weg! Dit vind ik één van de allerbeste methodes. Biedt je bezoekers en potentiële klanten iets aan dat ze graag willen hebben. Maar om het te krijgen moeten ze dan wel even hun emailadres aan je geven. Deze methode werkt goed, omdat mensen nu eenmaal graag iets gratis krijgen. Zoals een leuk wasbare luiers proefpakket. Want stel, jij hebt een blog over duurzaam leven. Of je blogt over bezuinigen. Of je hebt een webshop voor ecologisch verantwoorde kinderkleding. De mensen die op je blog komen zijn dus vast geïnteresseerd in wasbare luiers. Anders waren ze niet op je website of blog. Met wasbare luiers voorkom je immers een berg afval. Je doet één keer een investering, en daarna hoef je geen luiers meer te kopen. Door potentiële klanten een proefpakket wasbare luiers aan te bieden sla je twee vliegen in één klap. Je biedt ze iets aan dat ze nodig hebben en dat ze interesseert én je maakt het aantrekkelijk voor ze om jou hun emailadres te geven.

Samenvattend


Als het gaat om klantenwerving en klantenbinding dan gaat er weinig boven de oude, getrouwde nieuwsbrief. De reden is heel simpel: het is een directe lijn met je klanten, zonder dat je bang hoeft te zijn voor de grillen van een social media platform.

De beste methode vind ik dat je iets van je product of dienst weggeeft, in ruil voor een inschrijving voor je nieuwsbrief. In deze post gaf ik als voorbeeld wasbare luiers. Maar stel, je bent een coach. Dan zou je bijvoorbeeld een mooie gratis printable kunnen weggeven met daarop de 10 gouden regels voor een prettiger leven. Ik noem maar wat.

Kortom, bedenk wat jouw publiek nodig heeft of interessant vindt, en geef ze daarvan een klein beetje in ruil voor je nieuwsbrief.


Hoe zorg jij dat mensen zich inschrijven voor je nieuwsbrief?

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.