7 Originele ideeën om je bedrijf te promoten

maandag 13 januari 2020 -
zzp'er promotie
Als zzp'er is het belangrijk om jezelf zichtbaar te maken. Want hoe kunnen mensen je inschakelen als ze niet weten dat je er bent!

Je moet er dus voor zorgen dat je je bedrijfsnaam regelmatig tegenkomen.

Dat geldt voor zowel online of offline.

Deze post gaat over offline promotie!

7 offline manieren om je bedrijf te promoten


  1. Informeer naar mogelijkheden voor een interview voor de huis-aan-huis bladen. Voor de krant is het leuke kopij, en voor jou een goede manier om je bedrijf onder de aandacht te brengen van een grote groep mensen. N.B. Het kan natuurlijk zijn dat jouw doelgroep niet onder de lezers van huis aan huis bladen zit. In dat geval kun je natuurlijk ook andere kranten/tijdschriften benaderen.
  2. Zet je bedrijfslogo op je smartphone hoesje! Smartphonehoesjes niet alleen goed om je smartphone te beschermen. Ze zijn ook een uitgelezen kans om je bedrijf te promoten. Elke keer dat je je smartphone pakt en gebruikt, kan je hoesje er voor zorgen dat mensen je bedrijfslogo zien. Het is een snelle en laagdrempelige manier om je bedrijf zichtbaar te maken. Voor nog geen 20,- kun je al gepersonaliseerde smartphonehoesjes maken.
  3. Bestel pennen met daarop je bedrijfsgegeven en geef die aan potentiële klanten. Leg ze eventueel ook op andere plekken neer.
  4. Hetzelfde geldt voor memoblokjes! Iedereen heeft wel eens snel even een papiertje nodig. Waarom dan niet jouw memoblokje met daarop natuurlijk je bedrijfsgegevens.
  5. Bezoek bijeenkomsten in je vakgebied. Zelf ben ik bijvoorbeeld fulltime blogger, en binnenkort is er weer het jaarlijkse Blogger by Nature event. Op zo'n bijeenkomst kun je je bedrijf zichtbaar maken, netwerken en je leert vaak ook nog nieuwe dingen.
  6. Schrijf een prijsvraag uit, en geef een prijs weg. Zeker in Blogland plaatsen winnaars van jouw prijs nog wel eens een foto hiervan op hun blog. Zo krijg je gratis publiciteit!
  7. Zet een QR code op je visitekaartje/memoblokjes oftewel alles wat je uitdeelt om je bedrijf te promoten. Zo'n QR code maakt het mensen heel makkelijk om je website te bezoeken. Je kunt zo'n QR code gewoon gratis maken. Kijk hieronder zie je de QR code die ik maakte voor mijn blog Huisvlijt: 

Ik heb het geprobeerd en het werkt! Als je bovenstaande QR code scant ga je naar mijn blog Huisvlijt!

Tot slot


Promotie van je bedrijf is belangrijk. Dus ook heb je er een hekel aan, het is toch belangrijk dat je hier aandacht aan besteed. Zoek een manier die goed bij jouw past. Zelf ben ik erg positief verrast door hoe makkelijk die QR code werkt.

Lees ook: Wat moet er minimaal op een visitekaartje staan?

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.