De kracht van de vrouwelijke ondernemer!

donderdag 25 augustus 2022 -

vrouwelijke ondernemer

Wie kent niet de lastige spagaat als je gezin en betaald werk wilt combineren! 

Dat is één van de redenen dat veel vrouwen een eigen bedrijf beginnen.

Bij mij is het ook zo gegaan.

Hoe ik zzp'er werd

Ik was thuisblijfmoeder, maar het was financieel prettig als ik ook wat geld kon binnen brengen. Zeven jaar lang gaf ik daarom op maandagavond de cursus Samen Bevallen. 

En toen mijn jongste naar school ging, en ik meer tijd kreeg, besteedde ik steeds meer tijd aan bloggen. En nu werk ik alweer jaren als zzp'er vanuit huis.

Het is echt ideaal.

Marloes vertelt op Het Moederbedrijf over De kracht van de vrouwelijke ondernemer!

De kracht van de vrouwelijke ondernemer


Vrouwen en ondernemen.

Unizo wijdt er sinds dit jaar een hele dag aan.

Op 8 maart staat vanaf nu het vrouwelijke ondernemerschap in de spotlight. 

Is dat nog nodig? 

Absoluut. 

Want hoewel steeds meer vrouwen de sprong naar een eigen business wagen, zijn we in de verste verte nog niet aan een evenwichtige verdeling tussen de ondernemende man en vrouw. In dit artikel lees je meer over de kracht van de vrouwelijke ondernemer en hoe je als vrouw je mannetje kan staan als zelfstandige. 

Zien ondernemen, doet ondernemen 


Om andere vrouwen aan te sporen ook de stap te zetten naar het ondernemerschap, zetten we een aantal sterke rolmodellen in de kijker op ‘de dag van de vrouwelijke ondernemer.’Want zien ondernemen, doet ondernemen. En een ondersteunend netwerk en wat extra aandacht voor de vrouw achter een aantal straffe bedrijven, is daarbij essentieel. 

Er zijn veel vrouwen met meer dan genoeg potentie om een krachtige onderneemster te worden die op geweldige​​ ideeën broeden, maar nog té voorzichtig zijn. Twijfel speelt vaak een rol. 

'Ben ik wel goed genoeg? 'Wat gaan ze denken als ik mijn ongezouten mening geef...'

Het zijn allemaal gedachten die ervoor kunnen zorgen dat er met die fantastische ideeën niets gedaan wordt. Op 8 maart willen we al die vrouwen een motiverende schop onder hun kont geven en ze inspireren om met die ideeën naar buiten te komen. 

Netwerk 


Nood aan extra motivatie of klankbord? Er zijn heel wat netwerken waar je als vrouw een beroep op kan doen. ‘Alfavrouwen’ of ‘Zeker van haar zaak’ zijn daar goede voorbeelden van. Vrouwen zijn geweldig in netwerken, maar de klassieke vorm van kaartjes uitdelen is toch wat achterhaald. 

1-op-1 gesprekken met investeerders of partners zoals een webbouwer, online marketingbureau of betaalprovider bijvoorbeeld, kunnen je veel voordeel brengen. Vragen om advies en kennis delen is iets waar heel wat doorwinterde businessmannen nog wat van kunnen leren. Op die manier haal je gewoon veel meer uit een gesprek en kom je sneller tot de essentie. 

Een goed idee 


Een succesvolle business begint altijd met een goed idee. Omdat vrouwen over het algemeen een groot empathisch vermogen hebben, hebben ze vaak een perfecte voeling met de noden van doelgroep. Haarfijn aanvoelen waar de pijnpunten liggen en hoe je die kan verzachten, het heeft iets met fijngevoeligheid te maken. 

Vrouwen ondernemen vaak vanuit hun eigen ervaring. Ze stoten ergens op een probleem en willen dat oplossen, terwijl de motivatie bij mannen eerder ligt bij winst. Maar ook vrouwen denken uiteraard aan de cijfers en komen met een businessplan dat menig klant naar de creditcard doet grijpen. Je hoort het, ondernemerschap, het blijft een mannenwereld, maar er is een hele shift op komst. 

Hou je maar vast, want er zullen heel wat vrouwen je omver blazen in de toekomst.

Nawoord


Dankjewel Marloes voor je enthousiaste verhaal over vrouwelijke ondernemers. Zeker wat je zegt dat vrouwen vaak goed weten waar de pijnpunten zitten herken ik. Dan moet ik bijvoorbeeld denken aan ByKay draagdoeken.

Als vrouw en moeder heb je vaak extra geloofwaardigheid met je product of dienst, omdat die is geboren uit een herkenbare behoefte.

Leestips


Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.