Je bedrijf verhuizen: hoe pak je dat slim aan?!

vrijdag 11 februari 2022 -

je bedrijf verhuizen

Je bedrijf verhuizen.

Hoe pak je dat een slim aan als zzp'er?

Je bedrijf verhuizen als zzp'er

Veel zzp'ers hebben hun kantoor aan huis. Dus als ze gaan verhuizen, verhuist hun bedrijf automatisch mee. Je wilt waarschijnlijk zoveel mogelijk doorwerken als zzp'er tijdens een verhuizing.

Want niet werken, betekent doorgaans geen inkomsten. 

Als moeder met een bedrijf aan huis, betekent een verhuizing doorgaans een dubbele belasting. Je moet zowel je huishouden en gezin verhuizen, maar daarnaast ook je bedrijf.

Afhankelijk van het soort bedrijf dat je hebt, zal een verhuizing makkelijker of moeilijker zijn.

Je bedrijf verhuizen van de stad naar het platteland: mijn ervaring

Elf jaar geleden verhuisden mijn man en ik van de stad naar het platteland. In ons huis in de stad, was mijn 'kantoor' een bureau in de hoek van de kamer. Maar in ons huis in de stad heb ik een heus kantoor. Het belangrijkste criterium voor mij als fulltime blogger was goed werkend internet.

Mijn bedrijf verhuizen was voor mij relatief makkelijk. Ik ben immers zelf de 'dienst' die ik verkoop. Geef mij een computer en een bureau en ik kan aan de slag.

1 volle werkdag niet kunnen werken

Ik denk dat ik ongeveer 1 volle dag niet heb kunnen werken vanwege de verhuizing. Dat was zeg maar, de verhuisdag zelf. Door ervoor te zorgen dat mijn computer op mijn bureau stond, kon ik daarna snel weer werken. Weliswaar werkte ik minder uren dan in een normale week, maar ik kon toch zeker nog wel 20 uur per week halen.

Maar wat als je vanuit huis werkt als coach? Of als je voorraad in huis hebt?

Dan is je bedrijf verhuizen ingewikkelder.

Je bedrijf verhuizen en de Kamer van Koophandel

Stel, je hebt net als ik je bedrijf aan huis. Door een verhuizing verhuist daardoor automatisch je bedrijf. Moet je dit dan doorgeven aan de Kamer van Koophandel?

Het antwoord is nee! 

Kamer van Koophandel over je bedrijf verhuizen


Op de site van de Kamer van Koophandel staat:

'Als je privéadres verandert, geef je dat door aan de gemeente. KVK krijgt van de gemeente alleen de adreswijzigingen door van privéadressen in Nederland. Is het adres van je bedrijf hetzelfde als je privéadres? Dan wijzigen wij het bezoekadres van je onderneming ambtshalve. Je ontvangt hiervan een schriftelijke bevestiging.'

Met andere woorden, de Kamer van Koophandel krijgt via de gemeente je adreswijziging door.

Je bedrijf verhuizen samenvattend


Als je een bedrijf runt vanuit huis, dan verandert in principe je bedrijfsadres automatisch mee. Ontvang je cliënten aan huis? Dan is het uiteraard wezenlijk dat je dit aan hen doorgeeft. Kondig de verhuizing van je bedrijf ook aan op je website, en zet bij contactgegevens je nieuwe adres! Vergeet ook niet je nieuwe adres op je visitekaartje te zetten.

Tip!

Online vind je handige verhuis checklists voor je bedrijf verhuizen. 

N.B. Er zijn verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in bedrijven verhuizen. Maar als zzp'er zijn die vaak weer te groot qua aanpak. Het is dus zoeken naar een verhuisbedrijf dat het beste past bij jouw verhuizing van woonhuis in combinatie met je bedrijf.

Wat zijn jouw ervaringen met je bedrijf verhuizen?

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.