Zo solliciteer je met succes op een thuiswerkbaan

zaterdag 13 februari 2021 -
thuiswerk sollicitatie

Thuiswerken is ideaal wanneer je (kleine) kinderen hebt. Met thuiswerk ben je een stuk flexibeler, je kunt je eigen tijd indelen en je hoeft minder vaak een beroep te doen op kinderopvang. 

Gelukkig zijn er ook steeds meer werkgevers waar thuiswerken een mogelijkheid is geworden. Net als bij een ‘gewone’ baan moet je voor thuiswerk ook het sollicitatieproces in. Met het juiste cv sjabloon schrijf je eenvoudig een professioneel curriculum vitae dat toegespitst is op werken op afstand. Klaar om te solliciteren naar die leuke thuiswerkbaan? Met deze tips breek je snel het virtuele ijs. 

Voor je cv: eigenschappen van een goede thuiswerker 


Een kandidaat die 100% vanuit huis gaat werken, zal over andere eigenschappen moeten beschikken dan iemand die dagelijks op kantoor aanwezig is. Bij het opzetten van een virtueel team zoeken werkgevers kandidaten met bepaalde eigenschappen. Je zult moeten laten zien dat je het in je hebt om zonder toezicht en begeleiding resultaat te leveren. 

Een aantal belangrijke eigenschappen die worden gesteld aan thuiswerkers: 

  • Je bent een zelfstarter 
  • Je bent punctueel en reageert snel 
  • Je bent een natuurlijke probleemoplosser 
  • Resultaat is voor jou belangrijker dan het proces 
  • Je bent gericht op groei 

Zet de eigenschappen die op jou van toepassing zijn op je cv om de werkgever ervan te overtuigen dat je een geschikte thuiswerker bent. 

Voor je gesprek: vragen die je als thuiswerker kunt verwachten 


Uiteraard zal een sollicitatiegesprek bij een vacature als thuiswerker online plaatsvinden. Tijdens een video-interview let de werkgever niet alleen op je lichaamstaal en je communicatieve vaardigheden maar ook hoe comfortabel je je voelt met het gebruik van technologie. Om zeker te zijn dat de kandidaat effectief omgaat met tijd en de vrijheid van thuiswerken, kun je vragen verwachten die gericht zijn op je vermogen om thuis te werken. Een aantal voorbeelden: 

Heb je ervaring met thuiswerken? 


Waarschijnlijk is dit een van de eerste vragen die je kunt verwachten omdat niet iedereen het in zich heeft om zonder ervaring op deze manier te werken.  Zie ook Hoe vergroot je je effectiviteit als Wahm?

Waarom solliciteer je op een functie met werken op afstand? 


Potentiële werkgevers willen graag weten waarom het voor jou belangrijk is dat je op afstand kunt werken. Zo laat je zien in hoeverre je goed hebt nagedacht over thuiswerken en hoe je dit kunt inpassen in je leven. 

Hoe pak je eventuele uitdagingen bij werken op afstand aan? 


Thuiswerken heeft natuurlijk niet alleen maar voordelen. Laat de werkgever weten welke uitdagingen je ziet bij deze manier van werken – denk aan verbondenheid met het bedrijf, teamgevoel creëren – en hoe je dit op een proactieve manier zou aanpakken en hoe eventuele problemen opgelost kunnen worden. 

 Jij wilt graag thuis aan de slag en de werkgever wil de juiste persoon op de juiste plek. Om tot een goede match te komen, ga je op je cv zorgvuldig in op eigenschappen en kwaliteiten die onmisbaar zijn bij thuiswerk. Als je je daarnaast goed voorbereid op vragen die specifiek over thuiswerken gaan, vergroot je jouw kans op je droombaan.

Leestips

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.