Is jouw werkplek veilig voor inbrekers? 5 tips: van slot tot bewegingsmelder!

zondag 27 december 2020 -

Bewegingsmelder

Nu we met z'n allen meer thuis werken is het belangrijker dan ooit dat onze huizen en werkplekken veilig en beschermd zijn tegen inbrekers. Denk bijvoorbeeld aan bewegingsmelders en apparaten met bewegingsdetectie.

Op de website van de Nederlandse Politie staat weinig opwekkend: 

'Wintertijd is inbraaktijd'! 

Dus dit is wel de tijd van het jaar om aandacht te besteden aan beveiliging.

Kostbare apparaten in je huis, bedrijf en werkplek

Veel mensen die normaliter buitenshuis werkten, hebben nu hun  computer en andere apparatuur mee naar huis genomen om daar te werken.

Dergelijke apparatuur is doorgaans interessant voor inbrekers. 

Maar ook als je altijd thuis werkt, is het belangrijk dat de apparaten die je gebruikt niet makkelijk gestolen worden.

Hoe maak je je huis zo veilig mogelijk, en zo onaantrekkelijk als het maar kan voor inbrekers? 

Hieronder 7 tips die variëren van een goed slot op je voordeur tot bewegingsmelders!

5 tips om je huis en werkruimte te beveiligen

  1. Om te beginnen moet je natuurlijk een goed en veilig slot op je deur hebben. Weet je niet zeker of het slot op jouw voordeur veilig genoeg is? Controleer dan of het het SKG keurmerk heeft. Je moet in totaal minstens 2 sterren hebben.


  2. Kies voor een goede bewegingsmelder. Inbrekers doen hun werk uiteraard het liefst onopgemerkt, en zo'n bewegingsmelder gooit dan flink roet in het eten. Hieronder zie je een voorbeeld van een bewegingsmelder van het merk beg:

  3. Zorg voor goede gordijnen. Dit is een makkelijke en budgetvriendelijke tip die alles te maken heeft met inbrekers niet op ideeën brengen. Door 's avonds gordijnen en rolluiken dicht te doen kunnen inbrekers in ieder geval niet zien wat er zoal bij jou te halen is. Zo maak je de verleiding niet groter dan hij is. Bijkomend voordeel van rolluiken is bovendien dat ze inbreken een stuk lastiger maken.
  4. Installeer goede tuinverlichting. Zorg sowieso voor een goede lamp bij je voordeur, maar als het kan ook op donkere plekken in je tuin. Goede tuinverlichting zorgt ook nog eens voor sfeer. Wij wonen op het platteland, en zonder onze tuinlampen zie ik hier in de winter echt geen hand voor ogen. Mijn jongste dochter gebruikt 's avonds zelfs haar smartphone als zaklamp! 
  5. Zorg dat je een goede draagbare lamp in huis hebt. Stel dat er kortsluiting ontstaat in je huis of bedrijfsruimte. Of dat je onraad hoort buiten. Dan is het handig om een draagbare lamp die goed licht geeft te hebben. Daarmee schrik je bovendien inbrekers af. Deze van het merk beg is bijvoorbeeld heel geschikt en heeft ook nog eens 3 standen: grootlicht, knipperende waarschuwingslamp en oriëntatieverlichting! 

Op de site Politiekeurmerk kun je jouw inbraak kennis testen!


Hoe zit het met jouw huis/werkplek? Hoe veilig is die?

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.