Het belang van smartphones voor zzp'ers anno 2019

dinsdag 8 januari 2019 -
smartphones en zzp'ers

Sinds ik jaren geleden ooit begon als zzp'er oftewel work at home mom, is er veel veranderd. Dankzij de komst van internet en de alomtegenwoordige smartphone vind ik dat het allemaal een stuk makkelijker is geworden. Je kunt nu bij wijze van spreken tijdens de zwemlessen van je kind(eren) nog dingen voor je bedrijf afhandelen. Zelf gebruik ik een refurbished iPhone6.

Hoe ik mijn iPhone6 gebruik als zzp'erDe belangrijkste toepassing van mijn iPhone voor mij is als camera. Als ik foto's nodig heb voor mijn blog, dan maak ik die met mijn iPhone. Het is snel en makkelijk, en ik kan net zo lang foto's maken tot er een goede bij zit. Daarnaast plaats ik regelmatig iets op Instagram met mijn smartphone. En last but not least doe ik mijn bankzaken graag met mijn iPhone. Als ik 's ochtends heb hardgelopen en nog 10 minuten sta te hoelahoepen kan ik mooi even kijken of klanten al betaald hebben bijvoorbeeld.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden voor zzp'ers wat betreft hun smartphone. Omdat ik thuis werk achter een computer benut ik die niet. Maar denk bijvoorbeeld aan handige apps waarmee je een blogpost online kunt zetten met behulp van je smartphone. Bijvoorbeeld terwijl je wacht tot je kind klaar is met de zwemles of andere activiteit. En ik weet dat veel zzp'ers hun agenda in hun smartphone bijhouden.

Conclusie over smartphones en zzp'ers anno 2019


Anno 2019 kun je als zzp'er of wahm denk ik niet meer zonder een smartphone. Ik in ieder geval niet. En dan beschouw ik mezelf nog niet eens als een fanatieke smartphone gebruiker.

Maar wel één kanttekening: als je het op de zenuwen krijgt als je smartphone niet in je buurt is  en je kinderen erover klagen dat je voortdurend achter je iPhone of Samsung zit, en je iPhone abonnement belangrijker voor je lijkt dan zij, wees dan alert en vat dit op als een serieuze waarschuwing! Want met smartphonegebruik is het net als met alles in het leven: teveel is nooit goed.

Lees in dit verband eens: Jongeren hebben last van smartphonegebruik van hun ouders en Whatsappen via computer.

Streef naar gebruik met mate.

Hoe belangrijk is jouw smartphone voor je als zzp'er?

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.