Wat moet er minimaal op een visitekaartje staan?

woensdag 20 maart 2019 -
Wat moet er op een goed visitekaartje staan?

Wat moet er minimaal op een visitekaartje staan?

Op mijn visitekaartje staat:


Op mijn visitekaartje staat aan de voorkant mijn bedrijfsnaam, en daaronder mijn voor- en achternaam. Linksonder staan de url van mijn website en mijn emailadres.

Op de achterkant staat wat ik te bieden heb: blogposts, advertorials, gesponsorde posts, product reviews, winacties, SEO optimalisatie, eenvoudige websites, promotie etc. En daaronder, in kleine lettertjes mijn adres.

Visitekaartjes van Drukwerkland.be zijn verkrijgbaar in diverse vormen en formaten.

Mijn visitekaartje heeft geen telefoonnummer


Een telefoonnummer ontbreekt op mijn visitekaartje, en dat is bewust. Want ik word liever via mail benaderd dan via de telefoon. Ik vind contact via de mail veel prettiger. Dat biedt me namelijk de kans om even rustig na te denken en een weloverwogen antwoord te geven.

Is mijn visitekaartje optimaal? Ik denk het niet.


Maar is mijn visitekaartje optimaal? Dat denk ik niet, want een telefoonnummer is toch eigenlijk wel een must voor visitekaartjes. Laten we eens op een rijtje zetten wat er op een goed visitekaartje moet staan!

Top 5 dingen die op een visitekaartje moeten staan

Als het gaat om wat echt op een visitekaartje moet staan, kun je jezelf een simpele vraag stellen: 'Wat is belangrijk voor potentiële klanten om te weten?' En dan kom je al snel uit op:

  1. Bedrijfsnaam
  2. Jouw naam
  3. Telefoon
  4. Email
  5. Website
Bonustip: Zet er ook een QR code op!

Houd een visitekaartje rustig en to-the-point


Veel meer informatie is niet nodig op een visitekaartje. Sterker nog, het kan een rommelig effect hebben, zo'n visitekaartje waarop je alles hebt proberen te proppen wat er maar te vertellen is. Denk aan dingen als je BTW-nummer, nummer van de KvK, Bic-nummer etc.

De vorm en het formaat van een visitekaartje kunnen ook een rol spelen bij de informatie die je erop zet. Visitekaartjes van Drukland.be zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in diverse vormen en formaten. Op een vierzijdig (dubbel) visitekaartje kun je natuurlijk meer informatie kwijt  an op een simpel tweezijdig kaartje.

N.B. Charlotte's Law benadrukt op haar site dat het wettelijk verplicht is om je KvK te vermelden in alle (elektronische) communicatie. Daaronder zou in theorie ook het visitekaartje vallen.


Waarom heb ik er dan toch geen telefoonnummer op staan?


Een visitekaartje zonder telefoonnummer voldoet dus eigenlijk niet aan de normen van een 'goed visitekaartje'. De reden dat ik me daar niet zo druk over maak is dat ik mijn visitekaartjes zelden tot nooit gebruik op het moment. Ik krijg mijn opdrachten allemaal via de mail.

Mocht ik nou vaker buitenshuis bezig zijn voor mijn werk, dan zou ik misschien nieuwe visitekaartjes overwegen. Met telefoonnummer.

Samenvattend


In deze post las je wat op een goed visitekaartje moet staan! Handig als je niet goed weet wat je op die van jou moet zetten.

Lees ook Zijn visitekaartjes nog wel nodig?

Wat heb jij op jouw visitekaartje staan?

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.