Zijn visitekaartjes nog wel nodig?

woensdag 24 januari 2018 -
visitekaartjes

Zijn visitekaartjes anno 2018 nog wel nodig? Dankzij de digitale revolutie kun je inmiddels snel en eenvoudig bedrijfs- en contactgegevens uitwisselen via onder andere social media?

Wat voegt een papieren kaartje dan nog toe?

Toch blijft het visitekaartje wel degelijk een must-have voor ondernemers! Met andere woorden visitekaartjes maken blijft een essentiële stap voor zzp-ers en Whams!

Hier onder 10 redenen waarom visitekaartjes wel degelijk nog nodig zijn!


10 redenen waarom je een visitekaartje moet hebben!  1. Een visitekaartje is tastbaar. Mensen kunnen het in hun handen houden.
  2. Een visitekaartje is laagdrempelig. Je geeft het makkelijk aan iemand.
  3. Een visitekaartje is makkelijk. Natuurlijk kun je iemands gegevens even snel in je smartphone typen. Of jouw gegevens noemen zodat iemand anders dat in zijn of haar telefoon kan zetten. Maar een visitekaartje is op zo'n moment makkelijker en sneller. Dan iemand altijd later nog op een rustig moment je gegevens digitaal opslaan.
  4. Er zijn altijd nog mensen die geen smartphone hebben. Of die er wel eentje hebben, maar er niet handig mee zijn. Voor deze groep is een visitekaartje dus ideaal!
  5. Visitekaartjes zijn altijd beschikbaar. Je hebt er geen internet voor nodig. Dus je bent niet afhankelijk van een goede internetverbinding.
  6. Visitekaartjes zijn handig als je gaat netwerken. Bijvoorbeeld als je naar een Open Coffee gaat. Helaas is de Open Coffee waar ik altijd naar toe ging gestopt. Maar iedereen deelde daar graag visitekaartjes aan elkaar uit!
  7. In bepaalde culturen is het aanbieden en aannemen van een visitekaartje een heel ritueel met bepaalde regels over hoe je dat doet.
  8. Met een visitekaartje vertel je in één oogopslag iets over je bedrijf. Tegenwoordig is 'branding' heel belangrijk. Een visitekaartje is daar een onderdeel van.
  9. Een visitekaartje komt professioneel over.
  10. Je kunt er een QR code op zetten zodat mensen makkelijk naar je website kunnen.
Hier onder voorbeelden van visitekaartjes:

visitekaartjes
Bron: Reclameland

Visitekaartje wat moet er op staan?


Meestal staat op een visitekaartje je bedrijfsnaam, je eigen naam, adres, telefoon, email en website. Op mijn visitekaartje voor Professional Blogging Services staan mijn websites en mijn emailadres. Mijn telefoon nummer heb ik er niet bij opgezet.

Heb jij een visitekaartje? En wat staat er op?

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.