Weinig ruimte, toch een eigen werkplek? Dat kan!

donderdag 16 augustus 2018 -
secretaire
Veel zzp'ers werken in de opstartfase van hun bedrijf aan de keukentafel.

Dankzij laptops gaat dat best goed. Je zet je laptop op de tafel, en je kunt aan de slag. Ik weet dat er zelfs bloggers zijn die bloggen vanaf de bank! Ook weer met behulp van een laptop.

Toch ben ik erg blij dat ik een echte, eigen werkruimte heb. Want hoewel zo'n plek aan de keukentafel natuurlijk best kan, vind ik dat er wel een aantal nadelen aan kleven.

Nadelen van werken aan de keukentafel  • Omdat een keukentafel onderdeel is van de algemene ruimte in huis, kun je er niet makkelijk je spullen laten liggen. Als er bijvoorbeeld gegeten moet worden, zou ik mijn laptop niet durven laten liggen. Er zal maar net een beker drinken worden omgestoten bijvoorbeeld...
  • Als je je spullen op de keukentafel laat zitten is de kans groot dat anderen er aan gaan zitten.
  • Als kinderen hun moeder zien, dan hebben ze de natuurlijke neiging om haar wat te vragen. Bij ons thuis werkt het tenminste wel zo! Als je in een aparte werkruimte zit, is het voor het gezin duidelijk dat je Aan Het Werk bent. Dat is wel zo rustig.
Werken aan de keukentafel heeft ook wel voordelen, maar dat zijn tegelijkertijd de hierboven genoemde nadelen ; )

Als je aan de keukentafel zit te werken, dan ben je er toch voor je gezin. Grote kans dat ze het gezellig vinden als je daar zit.

Alternatief voor de keukentafel: de secretaire!


Als je net als ik voldoende plek in huis hebt voor een eigen ruimte, dan raad ik dat van harte aan. Zo'n plek hoeft niet eens groot te zijn. Mijn kantoortje is dat ook niet. 

Je zou bijvoorbeeld een diepe kast kunnen omtoveren tot jouw werkruimte. Zet er een bureautje in, hang een lamp op en voila! Een werkplek is geboren.

Maar ook als je geen eigen ruimte hebt om te werken als zzp'er kun je wel degelijk een eigen plek maken door te kiezen voor een zogenoemde secretaire!

De secretaire als jouw werkplek!


Een secretaire biedt zowel een bureau om aan te werken én goede opbergruimte! En je kunt een secretaire na gebruik vaak nog afsluiten ook. Poppetje gezien? Kastje weer dicht!

Een goede secretaire hoeft bovendien niet groot te zijn. Dat betekent dat er altijd wel ergens een plekje voor te vinden is. 

En dat wordt dan jouw werkplek!

Inspiratie voor secretaires

Via het handige platform van LionsHome vond ik prachtige secretaires, om van te smullen zo mooi. LionsHome helpt je om uit meer dan 40 miljoen aanbiedingen het gewenste product te vinden. Superhandig dus.

Hieronder vind je 5 secretaires die ik vond via LionsHome. Uiteraard zijn er nog veel meer, maar dit zijn mijn favorieten.


Ik houd zelf erg van nostalgische en landelijke meubels, dus ik viel als een blog voor deze secretaires:

Zoals je ziet hebben alle drie de bovenstaande secretaires handige opbergruimte!

Een bijzondere variant van een secretaire is onderstaande Flatmate! Hij neemt maar 0,09 vierkante meter vloerruimte in beslag! Dus dit is helemaal ideaal als je weinig plek hebt. Ik vind 'm echt briljant:


En last but not least, een secretaire in een fifties look. Ook weer met heerlijk veel opbergruimte:

Conclusie


Hoewel je best kunt werken aan je keukentafel, of met de laptop op schoot op de bank, is een heuse eigen werkplek toch wel heel fijn als je serieus werk wilt maken van je bedrijf.

Ook als je geen ruimte in je huis hebt voor een apart kantoor, kun je een eigen werkplek hebben. Dankzij de secretaire! In deze post zag je hoe handig een secretaire is, en hoeveel ruimte hij biedt!


Waaraan werk jij als zzp'er? Keukentafel? Bank? Bureau? Secretaire? Vertel het in de comments!

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.