Traditionele marketing werkt nog steeds! Lang leve de flyer

woensdag 12 september 2018 -

In deze digitale tijden zou je kunnen denken dat de 'ouderwetse' traditionele methodes van marketing overbodig zijn geworden. Denk aan adverteren in een papieren krant, posters en flyers en visitekaartjes.

Maar het tegendeel is waar.

Dat blijkt uit onderzoek van een Canadees bedrijf dat gespecialiseerd is in neuromarketing.

Waarom papieren flyers nog steeds effectief zijn voor je bedrijf


In dit onderzoek werd de reactie van hersenen op geprint materiaal zoals flyers, vergeleken met de reactie van hersenen op digitale beelden. Er deden 270 mensen mee.

En wat blijkt?

Het vraagt 21% meer inspanning van onze hersenen om een digitaal bericht goed te verwerken dan een bericht dat op papier staat.

Diana Lucaci, de CEO van het bedrijf zegt:

'The physical is easier to understand, it’s more memorable and it’s more persuasive.' 
Ik kan me hier zeker wat bij voorstellen. Zo heb ik bijvoorbeeld nog steeds een papieren agenda en geen digitale agenda. Ik heb het namelijk nodig dat iets op papier staat. Anders voelt het 'niet echt'. Ook lees ik nog steeds veel liever papieren boeken dan digitale boeken op een eReader. Een eReader gebruik ik alleen als het niet anders kan.

Consumenten houden van makkelijk


Als je wilt dat consumenten jouw folder lezen én bij voorkeur ook nog onthouden moet je het ze zo makkelijk mogelijk maken. Dat doe je dus door naast digitale marketing ook voor de traditionele methodes zoals flyers te kiezen.

In het onderzoek dat ik hierboven noemde bleek dat mensen 70% meer onthouden van geprinte media dan van digitale media! Het is jammer om hier geen gebruik van te maken.

Fun fact over papieren marketing


Consumenten reageerden nog positiever als er een geurtje was toegevoegd aan een flyer of geprinte folder!

'You add scent and all of a sudden the brain is a lot more reactive.' (Lucaci)

Samenvattend


Ook al leven we in digitale tijden, toch blijft traditionele marketing heel belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat mensen informatie beter onthouden als ze het op papier lezen dan als ze het op een schermpje zien.

Hiervan kun je gebruik maken als je wilt dat mensen jouw bedrijf onthouden.

Gebruik ook een QR code om jouw bedrijf te promoten!

Welke traditionele marketing methodes gebruik jij?

Flyers drukken bij Flyerzone.nlkost voor bijvoorbeeld 10 flyers 18,60 inclusief BTW. En ik adviseer bijvoorbeeld Canva om je te helpen om mooie flyers te maken. Canva is bovendien gratis. De afbeeldingen bovenin deze post heb ik ook gemaakt met Canva.

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.