Goedkope inktcartridges: wat is de voordeligste optie?

donderdag 26 juli 2018 -
goedkope inkt cartridges

Hoewel het voor het milieu en je portemonnee het beste is om zo min mogelijk te printen, ontkom je er soms niet aan.

Ik zou mijn printer tenminste niet willen missen. Niet als zzp'er en niet als moeder. Zeker toen de kinderen nog klein waren, printte ik bijvoorbeeld vaak kleurplaten voor ze uit. Dat was echt ideaal.

Inkjet printer versus laser printer


Wij hebben een inkjet printer. Inkjet printers zijn in de aanschaf niet zo duur, maar helaas zijn ze wel prijzig in het dagelijks gebruik. Wat dat betreft is een laserprinter wat betreft inktgebruik voordeliger. Maar goed, dan ben je weer meer kwijt bij de aanschaf.

Goedkope inktcartridges


Ik ben altijd op zoek naar goedkope inktcartridges en de voordeligste optie voor onze inkjet printer. Dat betekent momenteel dat ik mijn inktcartridges vaak bij de Action koop.

Ze hebben daar inktcartridges van het merk Canon voor een Action prijsje.

Maar ik heb ze in het verleden ook wel eens besteld bij inktknaller.

Als het gaat om goede informatie over producten en diensten ga ik ook altijd graag te rade bij de Consumentenbond. Laten we eens kijken wat zij zeggen over goedkope inktcartridges!

Consumentenbond over goedkope inktcartridges


De Consumentenbond test regelmatig verschillende inktcartridges. Hieronder een paar van hun leukste conclusies!

1. Voor alle printers zijn acceptabele alternatieven voor merk cartridges


In 2016  concludeerden ze dat de originele inktcartridges het beste waren. Maar ze schreven ook dat er voor alle printers acceptabele alternatieven zijn voor de merk cartridges! En die zijn vaak goedkoper.

2. Koop merk cartridges online!


Een andere interessante uitkomst is dat ze originele inktcartridges, oftewel de merk cartridges het beste online kunt kopen. Dan ben je namelijk goedkoper uit! In 2017 noemde de Consumentenbond
123inkt.nl, Sneltoner.nl en Printabout als de goedkoopste winkels voor merk cartridges.

Klooninkt levert een besparing van 57% op


Klooninkt is zeg maar de huismerk versie. Als je niet een officieel merk inktcartridge koopt ben je een stuk goedkoper uit volgens de Consumentenbond.

Klooninkt verkleurt vaker


Als je bijvoorbeeld foto's wilt printen, dan is het goed in gedachten te houden dat klooninkt nog wel eens verkleurt.

Je kunt gratis de pdf opvragen van het artikel Peperdure printerinkt van de Consumentenbond.

Een cartridge navullen kan ook


Ook een manier om te besparen op je printkosten is cartridges navullen. Dit kun je zelf doen, of je kunt het láten doen. Het lijkt mij best een lastig werkje eerlijk gezegd. Grote voordeel is dat het milieuvriendelijker is, dan telkens een lege cartridge weggooien.

Conclusie over goedkope inktcartridges


Merk inktcartridges leveren in de regel de beste kwaliteit op. Als je hiervoor kiest, koop dan online want dat is goedkoper. Nog voordeliger is het om klooninkt te gebruiken. Maar soms is de kwaliteit dan wel minder. En sommige mensen krijgen problemen met hun printer door klooninkt.

N.B. Op de site van de Consumentenbond vind je een handig stappenplan om te bepalen welk type printer voor jou het handigst is.

Leestip: Maak jezelf zichtbaar als zzp'er


Waar en hoe koop jij jouw inktcartridges?

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.