Thuiswerken in combinatie met kinderen: praktische tips

zondag 26 november 2017 -
thuiswerken

De reden dat veel vrouwen kiezen voor een bestaan als Wahm oftewel zzp-er is de vrijheid die dit biedt.

Je bent immers je eigen baas. Dat maakt het afstemmen van je betaalde werk op de zorg voor de kinderen makkelijker.

Maar, dit voordeel is ook meteen de oorzaak van de grootste valkuil als moeder die vanuit huis werkt:

Want hoe voorkom je dat privé en werk door elkaar gaan lopen?

Thuiswerken met kleine kinderen: je wordt vaak gestoord


Zeker als je kinderen nog klein zijn, en niet naar school gaan, hebben ze je op onverwachte momenten nodig. Dat kan er voor zorgen dat je werkdag rommelig en hap snap verloopt. Tot op zekere hoogte is dat niet erg. Het hoort immers bij het bestaan van een thuiswerkmoeder. Het is de prijs die je betaalt voor veel vrijheid.

Maar als je het gevoel krijgt dat je te weinig aan je betaalde werk toekomt, is het tijd om te kijken of je de boel kunt stroomlijnen.

Hier onder een aantal praktische tips.

Thuiswerken met kleine kinderen: praktische tips


  1. Maak als het even kan een aparte werkplek. Dus liever niet in de woonkamer. Want voor kinderen betekent een zichtbare mama, een beschikbare mama.
  2. Doe dingen zo makkelijk mogelijk en win zo tijd. Bestel boodschappen online, en shop online voor jongenskleding en meisjeskleding. Dat scheelt de rit naar de winkel, en kost daardoor veel minder van je tijd.
  3. Koester middagslaapjes! En grijp je kans om te werken. Ga bijvoorbeeld tijdens deze periode schrijven voor Texbroker of vul enquetes in voor Opinieland.
  4. Koop kinderkleding die kinderen al snel zelf kunnen aantrekken. Dat is goed voor de zelfstandigheid van je kinderen, en het scheelt jou tijd.
  5. Maak een duidelijke dagindeling en ritme. Dat is goed voor zo wel jou als je kinderen. Een duidelijke dagindeling maakt bovendien voor de kinderen duidelijk wanneer jij wel en wanneer je niet beschikbaar bent.
  6. Schakel eventueel een oppas in. Hoewel dit haaks lijkt te staan op het idee om thuis te werken om samen met je kinderen te kunnen zijn, kan een oppas soms een uitkomst zijn als je echt iets af moet hebben. Bijvoorbeeld 1 dag per week.


Conclusie over thuiswerken met kinderen


Thuiswerken met kinderen maakt je heel flexibel. Maar dat wil niet zeggen dat het soms niet lastig is. Zeker als je kinderen hebt die jonger zijn dan 4, kan het onrustig werken. In deze post kreeg je 5 praktische tips om de combinatie thuiswerk en kinderen makkelijker te maken.

En troost je: zo gauw je kinderen naar school gaan wordt het makkelijker. Dan kun je namelijk redelijk ongestoord werken onder schooltijd.

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.