Je blog uitgeven met TenPages.com

maandag 14 maart 2011 -
Menige 'mamablogger' droomt er van: haar blog laten uitgeven door een 'echte' uitgeverij. Helaas blijft het voor de meesten bij dromen.

Uitgevers leiden massaal aan het Bekende Nederlander Syndroom. Dat ondervond bijvoorbeeld Irene Wing Easton, die ondanks lovende feedback, geen uitgeverij bereid vond haar manuscript uit te geven. Uiteindelijk richtte ze haar eigen uitgeverij op, en gaf haar boek op die manier uit.

Hier op Het Moederbedrijf vind je zeven verhalen van vrouwen die hun boek in eigen beheer uitgaven. De enige 'gewone' mamablogger die ik ken, die het wél is gelukt haar blog te laten uitgeven, is Yvonne van der Wal. Maar zelfs dat was pas nadat ze het eerst in eigen beheer uitgaf.

Boek uitgeven met behulp van TenPages.com

Inmiddels schrijf ik elf jaar lang op mijn blog Berichten van Het Moederfront, en regelmatig schreven mensen in de comments: 'Je moet dit uitgeven!' En nu ga ik dat eindelijk doen, met behulp van TenPages.com.

TenPages.com is een website waarop je tien pagina's van je manuscript kunt plaatsen. Vervolgens kunnen bezoekers aandelen kopen in je manuscript. Eén zo'n aandeel kost 5 euro. Heb je voor 2000 euro aan aandelen verkocht, dan wordt het uitgegeven! Je hebt dus eigenlijk maar 400 mensen nodig, die 1 aandeel van 5 euro kopen. Dat moet toch te doen zijn?!

Mocht je de 2000 euro nou niet halen, dan krijgen je aandeelhouders 4 euro per verkocht aandeel terug. Uiteindelijk zijn ze dus slechts 1 euro kwijt.

Is het boek eenmaal uit, dan krijgen aandeelhouders een deel van de winst.

Tenpages.com is een uitstekend platform om je schrijfwerk te toetsen, en wellicht 'ontdekt' te worden.

Koop een aandeel van mijn boek!

Help mijn boek een succes te maken, en koop een aandeel! Met voldoende deelnemers wordt het een investering die je zo terug verdient!

Mijn eeuwige dankbaarheid krijg je sowieso!

3 opmerkingen

 1. Wat goed dat je dat doet, het is een leuk concept TenPages. Ik heb een aandeel gekocht!
  Ben erg benieuwd of het je gaat lukken.

  Ik ben zelf trouwens ook bezig met het uitgeven van oa een bundel blogjes, bij een POD uitgever. Ik hoop dat we allebei succes hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond het manuscript trouwens onhandig lezen, of ligt dan aan hun opzet? Je kunt geen kopjes zien per stukjes, waardoor het wat rommelig aandoet. Ik weet niet of je daar wat aan kunt doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Karien,

  wat leuk dat je aandelen hebt gekocht! En ik wens jou natuurlijk ook heel veel succes met de POD uitgever.

  Het manuscript leest inderdaad wat rommelig. Het is het handigst om de pfd-versie te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.