Webwinkel: Present@home

maandag 23 mei 2011 -
presents@home
Samen begonnen ze de succesvolle webwinkel Presents@home. Irma werkte toen nog bij TNT, en Cindy werkte als kraamverzorgende. Inmiddels hebben ze hun banen opgezegd, en werken fulltime in hun eigen bedrijf!

Wij spraken met Cindy over de totstandkoming van Presents@home en het reilen en zeilen van een webshop in combinatie met een gezin.

Hoe kwamen jullie op het idee van Presents@home?

De vooruitzichten bij TNT post waren niet veelbelovend, en Irma droomde altijd al van een eigen bedrijf. Zo ontstond het idee om een webwinkel te beginnen naast onze banen. Mocht er geen werk meer zijn bij TNT Post, dan was de webwinkel misschien groot genoeg om van te kunnen leven.

Ik was altijd enthousiast over de artikelen van Mexicaans tafelzeil en zo ontstond het idee om een webwinkel in cadeauartikelen te beginnen. Vandaar ook het woord 'presents' in Presents@home. Een Engelse naam vonden we erg mooi klinken, en omdat je de artikelen vanuit je luie stoel kunt bestellen is het ‘Presents@home’ geworden.

In eerste instantie begonnen jullie op zolder. Waarom eerst op zolder?

Als je net een webwinkel start is er geen geld om direct een pand, of magazijn aan te schaffen. Je begint klein, dus was er nog geen grote opslag nodig. De zolder in ons vorige huis was groot genoeg voor de artikelen, een bureau en inpaktafel. Uiteindelijk ging het zo goed dat de slaapkamers ook al vol stonden. Een pand was toen wel noodzakelijk.

Hoe kwamen jullie aan jullie eerste klanten?

We hebben flyers uitgedeeld in onze eigen woonplaats en heel veel reclame gemaakt op diverse websites.

Jullie hebben ook een echte 'fysieke' winkel: waarom hebben jullie daarvoor gekozen?

Wij zijn eerst gestart met een webwinkel. Dit deden we naast ons werk en op de zolder, dus echt ruimte en tijd voor een winkel was er niet. Maar er was altijd veel vraag naar een fysieke winkel of een afhaalbalie.

Dus toen we eenmaal een pand/magazijn hadden, hebben we het voorste gedeelte ingericht als winkel. Klanten kunnen daar orders afhalen, maar ook zonder order te plaatsen, artikelen bekijken en ter plekke kopen.

Jullie collectie is kleurrijk, en sommige mensen zouden het misschien zelfs 'kitsch' noemen. Reflecteert de collectie jullie persoonlijke smaak?

Ik was altijd al enthousiast over de kleurrijke artikelen van Mexicaans tafelzeil. Irma heeft daar even aan moeten wennen: je houdt er van of je vind het lelijk. Nu vinden we het allebei mooi, en we kopen eigenlijk alleen artikelen in die we zelf ook echt leuk vinden.

Ons huis is strak en rustig ingericht, met hier en daar wat kleurrijke artikelen. Onze slaapkamer is helemaal ingericht met Pip Studio behang, beddengoed, heel kleurrijk dus. Ik mocht me in één kamer helemaal uitleven!

Hebben jullie een favoriet product?

We hebben geen favoriet product, wij vinden alles leuk wat kleurrijk is. Het is ook heel moeilijk om te kiezen tussen alle kleurrijke producten. We zijn wel helemaal weg van merken zoals Rice en PiP Studio. Vrolijk en kleurrijk!

Aan welke criteria moeten producten voldoen om te worden opgenomen in jullie webshop?

Eigenlijk kijken we niet naar criteria, maar naar wat we leuk vinden. En dat past eigenlijk altijd in onze winkel. Heel af en toe kopen we een artikel in wat we zelf niet leuk vinden, maar waarvan we denken dat het aanslaat. Ondertussen hebben we er wel wat kijk op gekregen over wat klanten bij ons bestellen. Uiteindelijk moet het kleurrijk, kitsch of design zijn.

Wat is jullie doelgroep? Waarom juist die doelgroep?

Onze doelgroep zijn vrouwen tussen de 15 en 35 jaar. Dit zijn de klanten die van kleurrijk of kitsch houden of op zoek zijn naar een product voor hun (pasgeboren) kind. We hebben deze doelgroep toen we begonnen niet zelf gekozen, maar deze is ontstaan door de artikelen die we verkopen.

Sluit Presents @ home aan bij jullie beroepsachtergrond/opleiding?

Presents@home sluit absoluut niet aan bij onze opleiding of beroepsachtergrond. Het is totaal wat anders! Irma heeft een opleiding MEAO Economie, had verschillende baantjes, waarna ze 12 jaar bij TNT Post werkte. Ik heb een MBO opleiding tot verzorgende, en werkte 6 jaar als kraamverzorgende.

Wat moet je kunnen om Presents@home te runnen?

Je moet vooral veel enthousiasme en doorzettingsvermogen hebben, en gedreven zijn. Daarnaast moet je goed kunnen omgaan met computers.

Wat is het leukst, en wat is de grootste uitdaging?

Het werk is erg veelzijdig, en dat maakt het zo leuk. Inkopen vinden we allebei wel erg leuk! De grootste uitdaging is zorgen dat klanten op je website afkomen, en geïnteresseerd zijn in je product.

Hoe verdelen jullie de taken?

Irma doet:
  • inkoop,
  • zorgt dat de producten up-to-date zijn op de website,
  • doet een deel van de marketing en
  • zorgt samen met 2 parttimers voor de verzendingen
Ik  (Cindy):
  • zorg ervoor dat alle facturen klaar, liggen met adreslabels,
  • ik beantwoord alle e-mail, 
  • ik houd de social media bij en 
  • ik maak ontwerpen voor de websites. 
De grootste administratie besteden we uit.

Wat doe je aan marketing en publiciteit?

Wij adverteren vooral online. Ook worden onze artikelen regelmatig in dagbladen en magazines gepubliceerd.

Hoe bepalen jullie de prijzen?

De meeste artikelen hebben vaste verkoopadviesprijzen. Deze prijzen houden we veelal ook aan.

Hoe hebben jullie je voorbereid om Presents@home te starten?

We hebben ons niet echt voorbereid. We zijn van de een op andere dag begonnen. We hebben ons ingeschreven bij de KVK, vervolgens spullen ingekocht, de website ontworpen. En toen begonnen met de verkoop.

Hoe onderscheiden jullie je van de vele andere webshops?

Makkelijke, duidelijke website en snelle levering. Bestellingen die op werkdagen vóór 15.00 uur zijn betaald, worden dezelfde dag nog verzonden. Doorgaans wordt het pakket de volgende dag al bezorgd.

Wat vinden jullie er van dat er zoveel moeders een webshop beginnen?

Dat vinden we hartstikke leuk. Het is (zolang het niet uit de hand loopt) ook perfect te combineren met de kinderen.

Hoeveel tijd besteden jullie er aan per week?

De tijd is niet in uren aan te geven. Het werken in een eigen zaak gaat 7 dagen per week door, 24 uur per dag. Bijna al onze tijd zit in het bedrijf. Vaak zijn we ‘s avonds en in het weekend ook aan het werk.

Hoe combineren jullie het met je gezin?

Ochtend

Irma zit in de ochtend op kantoor, ‘s middags in het magazijn en ‘s avonds weer op kantoor. Ik zit ‘s morgen op kantoor, en ons zoontje huppelt lekker heen en weer. We hebben het kantoor aan huis wat met een kind super handig is.

Wij zijn aan het werk en hij kan lekker spelen, we kunnen hem ondertussen ergens mee helpen en verzorgen. Later in de ochtend zet ik mijn werk opzij voor hem en gaan we iets leuks doen of boodschappen doen.

Middag

‘s Middags lunchen we rustig met zijn allen, waarna ons zoontje naar bed gaat. Ik heb dan even de tijd om dingen te doen waar echt even de aandacht bij nodig is. Als ons zoontje weer uit bed komt zorg ik dat ik de meeste dingen klaar heb zodat alle aandacht naar hem toe kan gaan.

Avond

Als hij ‘s avonds in bed ligt is er weer tijd om even wat te werken of om op de bank te ploffen. Doordat het kantoor aan huis is zijn er heel veel mogelijkheden en is het werk goed te combineren met ons gezin.

Wat is jullie doel met Presents@home?

Het doel is simpel: Nóg groter worden! Met een deel van de winst willen we dierenasielen in het buitenland gaan opzetten. Als eerste willen we, in samenwerking met twee Syrische vrienden, een dierenasiel in Syrië opzetten.

In Syrië bestaan geen asielen, en we weten dat het daar heel hard nodig is. Maar ook in Spanje, Roemenië en in vele andere landen is het dierenwelzijn veel slechter dan in Nederland. We hebben dus nog genoeg plannen.

Moesten jullie veel investeren om Presents@home te starten?

Nee, we zijn met een klein budget begonnen. Dat was alles wat we hadden. Van de omzet kochten we nieuwe producten. Zo zijn we uitgegroeid tot waar we nu staan.

Meer weten, of nieuwsgierig geworden naar de producten?

Bezoek dan de website Presents@home

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.