Praktijk voor persoonlijke groei: Rondom Jou

maandag 14 februari 2011 -
Marieke (39), is getrouwd met Roeland (38), en samen hebben ze drie kinderen: Lisa (11 jaar), Beer (9 jaar) en Joosje (7 jaar).

Na een succesvolle studie pedagogiek aan de Universiteit Utrecht, werkte Marieke voor Randstad Uitzendbureau, en ontdekte daar haar passie voor het begeleiden van mensen.

Deze passie resulteerde in haar praktijk voor persoonlijke groei: Rondom Jou.

Dit is haar verhaal!

De geboorte van Rondom Jou

Tijdens mijn werk als trajectbegeleider bij Randstad Uitzendbureau waren de persoonlijke gesprekken en analyses mijn favoriete onderdelen. Daarnaast heb ik aan den lijve ervaren hoe je in het leven soms behoefte kunt hebben aan een plek om stil te staan bij wie je bent, en van daaruit (opnieuw) je weg kiezen. Met Rondom Jou bied ik zo'n plek.

Ik ervaar het als een groot voorrecht een stukje mee te lopen op andermans levenspad. Levenskunst boeit mij enorm, en ik geniet van de gesprekken met mensen over hun leven en hun beweegredenen. Als coach luister ik, stel vragen en schenk aandacht.

Vooropleiding

In mijn praktijk komen diverse lijnen van mijn leven samen. Mijn opleidingen tot Pilatesinstructrice en Yoga-docente voor kinderen, hebben mij geleerd over het verband tussen lichaam en geest. Bijvoorbeeld hoe je met je lichaam je geest tot rust brengt, hoe je kunt aarden als je veel in je hoofd zit, etc.

Mijn opleiding pedagogiek vulde ik aan met diverse jaren Praktische Psychologie voor Vrouwen via instituut ReWin, en de opleiding tot coach bij de ACC. Ik leer graag dingen die hun waarde in de praktijk hebben bewezen!

Naast mijn praktische kant, sta ik ook open voor een stukje mysterie in het leven. De opleiding tot Handleeskundige, die ik momenteel volg, past daar bij. Ik vind het wonderlijk en prachtig tegelijk hoe je handen vertellen wie je bent, je verlangens, je valkuilen en je talenten.

Sinds 2009 ben ik bovendien geregistreerd Deugdencoach. Mijn visie op groeiprocessen is sterk verbonden met het Deugdenproject gedachtengoed. Wat een prachtige, krachtige en waardevolle strategieën om mee in het leven te staan!

Wat bied je aan?

Praktijk Rondom Jou geeft diverse workshops op het gebied van opvoeden en persoonlijke groei. Daarnaast kun je er ook terecht voor individuele begeleiding. In 2012 bied ik ook handlezingen aan.

Mensen kunnen bij mij terecht met alles wat ze tegenkomen in hun leven, en in het bijzonder met zaken rondom de omgang tussen 'jou en de ander', en opvoeding.

In het algemeen zou je kunnen zeggen dat ik een ontmoetingsplek bied om te leren, en (levens)ervaringen uit te wisselen. Dat kan individueel zijn, en/of in groepsverband.

Combinatie praktijk - gezin

Gemiddeld werk ik zo'n vijftien tot twintig uur per week, en meestal onder schooltijd. Mijn praktijk is aan huis, en dat maakt de combinatie makkelijker. Bovendien hoor ik van cliënten dat ze genieten van de huiselijke sfeer.

Rondom Jou - CAFE

Vanaf april 2011 houd ik de 1e en 3e woensdag van de maand Open Huis tussen 10 en 12 uur, waarbij een thema centraal staat.

Bijvoorbeeld positief communiceren, relaties, liefdestalen of bijv. loslaten. Op een laagdrempelige wijze, onder het genot van koffie/thee met wat lekkers, samen onderzoeken, uitwisselen en leren.

Meer weten?

Bezoek dan Rondom Jou

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.