Alarmsysteem bedrijf: heeft jouw bedrijf een alarmsysteem nodig?

maandag 1 november 2021 -
alarmsysteem bedrijf

Veel zzp'ers werken vanuit huis of hebben een relatief klein bedrijfspand.

Heb je dan een alarmsysteem voor je bedrijf nodig?

40% van de bedrijven krijgt te maken met inbraak


'Bijna 40% van de bedrijven krijgt te maken met inbraak,' staat op de website van de Kamer van Koophandel. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Dat is dus best veel.

Brand gevaar voor voorraad


Daarnaast heb je ook te maken met het gevaar van brand. Ook daarvoor zou een alarmsysteem kunnen helpen. Stel dat je  een webshop hebt waar je kinderkleertjes verkoopt, en je voorraad ligt op zolder of in de garage. Je moet er toch niet aan denken dat je brand krijgt, en je hele voorraad verloren gaat!

Heeft mijn bedrijf een alarmsysteem nodig? Online tool om risico te inventariseren

Het Verbond van Verzekeraars heeft een online tool ontwikkeld. Daarmee kun je als zzp'er bepalen hoe groot jouw risico op inbraak is. Deze tool heet: de Verbeterde Risicoklasseindeling (VRKI 2.0).

De VRLKI onderscheidt 4 risicoklassen. Risicoklasse 1 betekent dat je risico op inbraak klein is, en risicoklasse 4 betekent juist dat de kans op inbraak groot is.

De Verbeterde Risicoklasseindeling VRKI 2.0: ik deed de test!


Ik heb de VRKI test gedaan. Als fulltime blogger heb ik geen voorraad, of andere investeringen. Ik ben zelf het product/dienst. Het enige wat ik heb is mijn computer! En daarnaast een printer. Dus dat heb ik ingevuld en zo kom ik uit op in risicoklasse 1.

alarmsysteem bedrijf

Op basis daarvan krijg ik het volgende advies:

'Je zorgt ervoor dat er intern goede afspraken zijn gemaakt over diverse onderwerpen. Denk daarbij aan afsluiten en controleronde, sleutelbeheer, ontvangst en begeleiding leveranciers, in- en uitschakelen verlichting en alarm, gegevensbeveiliging, etc. Zorg ervoor dat inbrekers minimaal 3 minuten nodig hebben om binnen te komen.'

Hoe en waar koop je een alarmsysteem?

Als je besluit dat je een alarmsysteem wilt kopen is het goed om minimaal 3 offertes aan te vragen.  Kies bij voorkeur bedrijven bij jou in de buurt om zo eventuele voorrijkosten zo laag mogelijk te houden. Het fijnst is als ze naar je woning/bedrijfspand toekomen en ter plekke adviseren wat in jouw geval het beste is.

Vraag of ze een voorstel willen doen en dat te mailen, zodat je rustig kunt bekijken.

Alarmsysteem bedrijf tot slot

Of je nou een bedrijfspand hebt of je bedrijf runt vanuit je huis, veiligheid is hoe dan ook belangrijk. De twee belangrijkste functies van een alarmsysteem zijn inbrekers buiten houden en waarschuwen bij brand.

Om die reden zou ik in ieder geval rookalarmen installeren in huis. Daarnaast zorgt een alarmsysteem ervoor dat je persoonlijke spullen én je zakelijke eigendommen beschermd worden tegen dieven.

Let op: voor een alarmsysteem op een bedrijfspand heb je vaak een omgevingsvergunning nodig!

Leestip

Is jouw werkplek veilig voor inbrekers?

Zorg ook altijd voor een goed brandalarm!

Heb jij een alarmsysteem als zzp'er?

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.