Haarspeldjes verkopen in webshop

zaterdag 27 juli 2019 -
haarspeldjes

Inmiddels alweer 6 jaar geleden interviewde ik Diane Holman over haar haarspeldjes webshop. Inmiddels is het 2019 en Hip & Haar is nog succesvoller geworden.

Lees hieronder hoe Diane het destijds allemaal aanpakte. Ze werkte er toen zelfs nog bij als kapper!


Ik denk dat menig moeder het wel herkent: je blijft maar haarspeldjes kopen voor je dochter, en raakt ze om de haverklap kwijt. Dat gebeurde ook Diane.

Haarspeldjes webshop: hoe Diane op het idee kwam


Op een gegeven moment kwam Diane op Pinterest terecht, en zag daar allerlei leuke ideeën om zelf haarspeldjes te maken. Geïnspireerd ging ze aan de slag, en al snel kon haar dochter de haarspeldjes dragen. Ze waren zo leuk geworden dat Diane lovende reacties kreeg van andere moeders. En de vraag: 'Waar heb je die haarspeldjes gekocht?' Zo ontstond het idee om een webwinkel te beginnen met 'Super leuke haarspeldjes voor hippe meiden'.

Haarspeldjes: materiaal en ideeën


Diane houdt van freubelen, en probeert graag nieuwe dingen uit. Zo ontstaan als vanzelf nieuwe, originele producten. Daarnaast krijgt ze ook veel ideeën van Amerikaanse blogs. Bijvoorbeeld door stoffen met fleurige patroontjes en kleurtjes die in kinderkleding is verwerkt. Die kleuren en patronen verwerkt Diane dan weer in haar haarspeldjes en haaraccessoires. Een eenvoudig haarspeldje vraag 5 minuten van Diane's tijd. De wat exlusievere modellen kosten rond de 15 minuten om te maken.

Diane's haarspeldjes onderscheiden zich van bijvoorbeeld Zenner haarproducten omdat ze allemaal handgemaakt, en uniek zijn. Ook kunnen ze gepersonaliseerd worden met behulp van een naam button. Persoonlijke haarspeldjes of haarbandjes met een naam er op zijn dan ook één van Diane's bestsellers!

Je kunt zelfs je eigen ontwerp insturen via het contactformulier, om door Diane te laten maken. Of stel dat je een speldje net iets anders wilt, dan kun je dat ook aangeven.

Haar materialen haalt Diane bij fournituren groothandels, en soms importeert ze spullen uit China of Amerika.

Diane's doelgroep


Diane mikt met haar haarspeldjes op de volgende doelgroepen:

  • Baby’s
  • Meisje met een leeftijd tot 8 jaar
  • Moeders en vaders met dochters
  • Oma’s en Opa’s met kleindochters

Combinatie webshop - gezin


Gemiddeld besteed Diane zo'n 10 uur per week aan haar webshop. Die tien uur zijn verdeeld over zeven dagen. Daarnaast werkt ze nog 25 uur per week als kapster aan huis. Dit alles is prima te combineren, vertelt Diane.

'Doordat ik zelf mijn tijden kan indelen als mobiele kapster, heb ik de ruimte om overdag voor de kinderen te zorgen. Daarnaast heb ik een aantal vaste dagen dat mijn kinderen naar mijn moeder gaan. In de avonduren, als de kinderen op bed liggen, ben ik meestal lekker bezig met de haarspeldjes.'

Webshop software


Diane maakt gebruik van Wordpress met een eigen webdesign. Ze stelde de vormgeving en kleuren samen, en haar man en zwager zetten op basis daarvan de website in elkaar. Haar zwager is een professioneel webdesigner en zorgde voor de kleuren en stijlen, en haar man nam de techniek voor zijn rekening.

Diane werkt verder met een Woocommerce plugin.

Zie ook zelf een scrunchie maken!

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.