Hoe kun je als zzp'er bijdragen aan een beter milieu?

zondag 7 oktober 2018 -
duurzaam ondernemen

Als ik als fulltime blogger/zzp'er facturen verstuur dan doe ik dat altijd via de mail. Dat is milieuvriendelijker, want op die manier verminder ik het papiergebruik. En het is nog goedkoper en sneller ook.

Facturen versturen via de mail is snel en duurzaam


Maar als ik heel eerlijk ben dan is mijn belangrijkste reden om facturen via de mail te versturen de snelheid. Binnen een paar seconden ontvangt de klant de factuur al. Kom daar maar eens om bij de 'ouderwetse' post. Bovendien moet je dan ook een envelop schrijven, postzegel regelen etc.

Het is fijn als duurzaamheid en gemak samenvallen als zpp'er.

Het leek me daarom leuk om eens op een rijtje te zetten hoe je als zzp'er duurzaam kunt bezig zijn!

Hoe kun je als zzp'er bijdragen aan een beter milieu?  1. Print zo min mogelijk uit. Soms krijg ik bijvoorbeeld een digitaal boek om te recenseren. Vroeger printte ik dat dan uit. Maar nu zet ik het gewoon op mijn eReader! Dat scheelt de kosten van het printpapier en het is beter voor het milieu. Lees ook gratis ebooks downloaden.
  2. Verstuur facturen via de mail. Dat is nog sneller ook.
  3. Gebruik je flyers om je bedrijf te promoten? Kies dan bijvoorbeeld voor flyers gedrukt op recyclingpapier. Ik vind het ideaal dit wordt aangeboden. En waarom zou je ook niet gebruik maken van gerecycled papier. Het ziet er prima uit.
  4. Als je thuis werkt kan je ecologische voetdruk kleiner zijn omdat je niet vaak met de auto hoeft te rijden. Als fulltime blogger heb ik alleen maar mijn kantoortje en een computer nodig.
  5. Als ik overdag alleen thuis bent en het is buiten koud, dan doe ik alleen de verwarming aan in mijn kantoortje. De rest van het huis is niet nodig. Dat scheelt niet alleen in onze energierekening, het is ook beter voor het milieu.

Meer weten?


Op de site Duurzaam MKB vind je meer informatie over duurzaam ondernemen.


Hoe ben jij duurzaam bezig als zzp'er?

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.