Mijn werkplek en kantoorbenodigheden

vrijdag 11 mei 2018 -


Het is belangrijk dat je werkplek goed is ingericht. Je brengt er immers vele uren door. Als fulltime blogger zit ik veel achter mijn computer in mijn kantoortje.

Mijn kantoor zit achter onze keuken. Vroeger sliep mijn tante Dina hier, maar nu is het mijn kantoorruimte geworden.

Het is niet heel groot, maar als fulltime blogger heb ik ook niet zo heel veel ruimte nodig.

Niettemin vond ik het wel belangrijk om het niet te vol te zetten, en de ruimte zo goed mogelijk te benutten.

Ik vind het altijd leuk om te zien hoe anderen werken vanuit huis. Daarom hieronder een beschrijving van mijn kantoortje als fulltime blogger!

Mijn kantoortje als fulltime blogger


Bureau: plank van Ikea


Mijn bureau bestaat uit een plank van Ikea die aan de zijkanten op houten latjes rust. Een handige kennis heeft aan de muren die latten gemonteerd,  en zo poten voor mijn bureau overbodig gemaakt. Die latten aan de muur zijn een handige manier om zo min mogelijk ruimte in te leveren voor een bureau.

Aan de linkerkant van het bureau heb ik een metalen ladenkastje geschoven. Daarin liggen snelhechters, pennen, nietjes, en andere kantoorbenodigdheden.

Bureaustoel: witte stoel van de Praxis


Mijn bureaustoel is eigenlijk een gewone keukenstoel. Hij is wit en we kochten hem bij de Praxis. Ik mis eerlijk gezegde wel wieltjes onder de stoel. Ooit wil ik toch wel graag een echte bureaustoel.


Mintgroen kastje: opa van mijn man


Achter mij staat een mintgroen kastje dat ooit van de opa van mijn man was. Daarin liggen ordners en spullen die ik moet bewaren. Omdat er deurtjes voor zitten, oogt het kastje keurig.

Bordenrek als boekenkastje


Rechtsboven mij hangt een wit bordenrek dat ik gebruik als boekenkastje. Zie ook foto bovenaan deze post.

Mijn bureau


Mijn bureau verdient nog wat extra toelichting. Binnen mijn kantoortje is het namelijk de belangrijkste plek. Mijn bureau is de plek waar het allemaal moet gebeuren. Er staat, en ligt het volgende op:


  • Mijn Apple computer
  • Toetsenbord
  • Telefoon
  • Printer
  • Moleskine agenda
  • Pennenbakje
  • Tijdschriften

Ik streef naar een zo leeg mogelijk bureau, maar soms slibt het toch een beetje vol.

Handige kantoorbenodigdheden


Er zijn een aantal kantoorbenodigdheden die ik graag nog eens zou hebben. Met stip op nummer 1 staat een papierversnipperaar. Een papierversnipperaar is een betrouwbare manier om vertrouwelijke papieren voorgoed te beschermen door ze te versnipperen.

En als ik ooit die bureaustoel met wieltjes krijg, dan lijkt een bureaustoelmat me erg handig. En het is ook meteen een behoud voor mijn vloer natuurlijk.

En last but not least, zou ik graag een voetensteun hebben. Zo'n voetensteun helpt je om in de juiste houding achter je bureau te zitten. En eerlijk gezegd, lijkt het me ook handig als onze hond Trixie op mijn schoot komt zitten. Nu glijdt ze er soms bijna vanaf.

Samenvattend


Als fulltime blogger heb je niet veel ruimte of kantoorbenodigdheden nodig. Het belangrijkste voor mij zijn een bureau, een goede computer en een smartphone waarmee ik foto's kan maken.

Maar daarnaast kunnen kantoorbenodigdheden het leven als zzp-er net wat makkelijker maken. De juiste spullen helpen je om beter en efficiënter te werken.

Hoe ziet jouw werkplek er uit? Welke kantoorbenodigdheden vind jij essentieel?


Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.