5 tips voor een snelle room make-over!

vrijdag 25 mei 2018 -
thuiswerken, kamer veranderen

Ik weet niet hoe het bij jou is, maar als fulltime blogger/zzp-er voel ik me soms best wel eens overweldigd. Er is altijd wel íets te doen.

Vooral de combinatie betaald werk - huishouden vind ik wel eens lastig. Dan voelt het huishouden als een irritante stoorzender die me van mijn 'echte' werk afhaalt...

Sanne geeft 5 tips voor een snelle room make-over. Haar redenering is dat als je vanuit huis werkt, het prettig is om dat te doen in een leuke omgeving. Haar methode is gericht op weinig moeite - groot effect. Daar houd ik van : )

Dus daar komen ze hoor:

5 tips voor een snelle room make-over! 


Als je vanuit huis werkt en dus veel thuis bent, kunnen de muren je soms ineens aanvliegen. Niet omdat het zo vervelend is om thuis te werken – welnee, de voordelen zijn oneindig!- maar simpelweg omdat je het interieur zat wordt. Weinig tijd, weinig geld, en toch zin in een room make-over? Zo doe je dat:

1. Een likje verf 


Voor een compleet nieuwe uitstraling van de woon-, werk- of slaapkamer hoef je alleen maar een lekker kleurtje op de muur te rollen en je accessoires daarop aan te passen. Okergeel, azuurblauw of lieflijk lila: met één muur in een nieuw, vrolijk kleurtje ziet je hele woonruimte er anders uit. Maak het af met een paar vaasjes en kussentjes in dezelfde kleur en je krijgt weer frisse energie om te werken!

2. Creatief met de roomdivider 


Eén simpel meubelstuk kan de uitstraling van je hele woonkamer veranderen: de roomdivider. Deze open kast is aan alle zijden netjes afgewerkt en kun je daarom midden in de kamer zetten. Letterlijk, want op deze manier creëer je nieuwe en gezellige hoekjes in huis!

Of gebruik de roomdivider om de open keuken en de woonkamer van elkaar te scheiden, en zet er je mooiste serviesgoed in. Het merk Kave Home heeft hele leuke modellen met een speels ontwerp : asymmetrisch, of in piramide vorm. En als je toe bent aan wat nieuws zet je de roomdivider gewoon op een ander plekje, of vervang je het serviesgoed door boeken!

3. Planten, planten, planten 


Voor een make-over hoef je niet naar meubels te grijpen: met planten kom je ook heel ver! Hangplanten aan het plafond, leuke potten op de grond met tropische planten erin; vetplantjes en cactussen in een groepje bij elkaar op een bijzettafel… je woonruimte ziet er héél anders uit en het klimaat in huis is nog gezonder ook.

4. Vervang alle wanddecoraties 


Haal al je schilderijen, posters en versieringen van de muur: het is tijd voor een metamorfose! Met andere wanddecoraties krijgt je interieur een compleet nieuw aanzicht. En wees vooral creatief. Wissel schilderijen af met een ‘collage’ van vintage borden; hang een sfeervolle houten decoratie boven de bank; maak een speels geheel van fotolijstjes; of kies voor een rekje waarin je steeds weer nieuwe schilderijtjes en tekeningen kunt zetten. Denk ook eens aan een houten latjes muur!

 5. Kamerscherm 


Vind je het moeilijk om de woonkamer als werkkamer te gebruiken, en aan het einde van de dag je werk echt los te laten? Bij gebrek aan een externe ruimte in huis kun je ook een andere oplossing kiezen: een kamerscherm. Zo één met prachtig houtsnijwerk of van metaal met Japanse symbolen en tekeningen erop… Je creëert er een gezellig hoekje mee en ’s avonds is de woonkamer echt een ruimte om je in te ontspannen! 

Denk ook eens aan de methode van kaizen om problemen op te lossen.

Nawoord


Ik vind dat Sanne haar belofte van snelle, en makkelijke tips met een groot effect goed waarmaakt : ) Vooral het idee van een kamerscherm vind ik erg leuk. Het is een makkelijke manier om een apart hoekje te creëren, en je kunt het ook zo weer weghalen.

Neem ook eens een kijkje in mijn werkplek als fulltime blogger!

Verander jij je interieur vaak?

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.