Hoe maak je je bedrijf zichtbaar 'in real life'?

dinsdag 24 april 2018 -

Dat je online zichtbaar moet zijn als ondernemer/zzp-er weet denk ik bijna iedereen.

Online zichtbaar zijn is anno 2018 essentieel


Als ik bijvoorbeeld een bedrijf of vakman wil inschakelen, dan is het eerste wat ik zoek zijn of haar website.

Virtuele zichtbaarheid biedt je de mogelijkheid om jezelf voor te stellen, informatie te geven en om laagdrempelig contact te maken. 

En dankzij social media kun je je bedrijf snel en makkelijk zichtbaar maken voor je doelgroep.

Je bedrijf zichtbaar maken in real life blijft ook belangrijk


Maar dat neemt niet weg dat zichtbaarheid van je bedrijf in real life ook nog steeds belangrijk is. En daarvoor kun je allerlei handige middelen inzettten. Zo weet ik dat er diverse bloggers zijn die hun blognaam op hun auto hebben laten zetten. Zo maken ze terwijl ze rondrijden hun bedrijf zichtbaar voor anderen.

Visitekaartjes + mijn 2 favoriete extra methodes

Persoonlijk houd ik het meest van dingen waarmee je je bedrijf zichtbaar maakt die ook nog eens praktisch zijn voor degene aan wie je ze geeft. Visitekaartjes zijn natuurlijk goed om uit te delen en om snel je adresgegevens te geven, maar verder kan de ontvanger er niet zoveel mee.

1. Pen bedrukken met je bedrijfsnaam


Een pen bedrukken met je bedrijfsnaam, en die vervolgens uitdelen vind ik daarom een mooie aanvulling op een visitekaartje. Want een pen komt altijd wel van pas is mijn ervaring.

Zelfs al heb ik op het moment dat iemand mij een bedrijfspen overhandigt niet zoveel interesse in die pen, ik doe hem toch wel in mijn tas. En de ervaring leert dat ik hem op een gegeven moment toch gebruik. En op dat moment word ik weer aan het bedrijf van de gever herinnerd.

Hieronder een voorbeeld van pen met bedrijfsnaam:

2. Sticky notes met je bedrijfsnaam uitdelen


Hetzelfde principe geldt voor memoblaadjes die aan de bovenkant een plakstrook hebben. Zo'n sticky note wordt vaak door mensen 'even' gepakt en gebruikt. En als jouw bedrijfsnaam er op staat worden ze weer aan je herinnerd.

Samenvattend


Zowel in de virtuele als in de echte wereld is het belangrijk om jouw bedrijf, product/dienst zichtbaar te maken. Als mensen niet weten dat je er bent, kunnen ze je immers ook niet inschakelen. Hoewel virtuele zichtbaarheid heel belangrijk is, blijven 'ouderwetse' methodes ook belangrijk en effectief.

Lees ook: Zijn visitekaartjes nog wel nodig? en ontdek hoe je een QR code kunt gebruiken om je bedrijf te promoten.

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.