Geld verdienen als Comment Link Builder

zondag 3 januari 2016 -
textlinkbrokers.com
Laat ik het meteen maar toegeven, een betere titel voor dit artikel zou zijn geweest: 'Geen geld verdienen als Comment Link Builder'. Want ondanks een tijdsinvestering van zo'n veertien uur verdiende ik uiteindelijk -6,50! Ja je leest het goed, ik had een negatief saldo!

Hoe werd ik Comment Link Builder?


Dankzij mijn twee Engelstalige blogs, Momfever en Mom's Home run werd ik benaderd door het Amerikaanse bedrijf Textlinkbrokers. Zij waren op zoek naar 'comment link builders'.

Textlinkbrokers is een bedrijf dat mensen kunnen inhuren om hun pagerank (hoe goed is je website te vinden met zoekmachines) en bezoekersaantallen te verbeteren. Als 'comment link builder' laat je zinnige comments op websites achter, met een link naar de website van de cliënt. Door dit 'link droppen' stijgt een bedrijf namelijk in de achting van Google: hoe meer links, hoe hoger de pagerank.

Zeer arbeidsintensief


Ik ben altijd op zoek naar manieren om ons inkomen te verbeteren, dus ik nam hun aanbod graag aan. Maar het werk viel me zwaar tegen: ik vond het lastig om 'betekenisvolle' comments te schrijven, terwijl mijn achterliggende doel stiekem was een link te kunnen achterlaten.

Ik worstelde met mijn geweten, en dat kostte me veel tijd! Omdat ik niet ordinair een link wilde droppen, kostte het me veel tijd om het onderwerp te onderzoeken, zodat ik wat zinnigs te melden had.

Daar kwam nog bij dat de websites waar ik de comments moest achterlaten een bepaalde minimale pagerank moesten hebben. Dan vond ik bijvoorbeeld een website over drugsverslaving, maar dan was de pagerank weer te laag.

Of het lukte me een juiste website te vinden, en een zinnig comment te schrijven, maar dan bleek het comment 'gemodereerd' te worden. En zulke comments telden niet mee!

Tijdverspilling


Uiteindelijk bleek dit werk een enorme tijdsinvestering, oftewel tijdslek, die maar weinig opbracht. Ik was soms een uur bezig om een website te vinden die voldeed aan alle eisen, en onderzoek te doen om een zinnig comment te kunnen schrijven. Kortom: het voelde alsof ik mijn tijd verspilde.

Na drie weken ploeteren besloot ik dat ik mijn tijd nuttiger kon besteden en heb ik opgezegd. De mensen bij Textlinkbrokers reageerden heel begripvol en vriendelijk, en dat bracht me nog weer even aan het twijfelen.

Maar gisteren wist ik dat ik de juiste beslissing had genomen want toen kreeg ik de factuur voor mijn verdiensten: -6,50!

Kortom: ik ben een ervaring rijker, maar geen geld.

Eindconclusie


Werken als Comment Link Builder vereist dat je niet te moeilijk doet over wat je schrijft op websites. Zo gauw je te gewetensvol te werk gaat, kost het te veel tijd, en verdien je niets.

Het werk is op zich best leuk, en je leert veel over pagerank en manieren om meer bezoekers te krijgen, maar het is ook zeer arbeidsintensief.

Voor mij was het niks!

Mijn Textbroker ervaring is positiever.

3 opmerkingen

  1. Ik heb het ook geprobeerd maar dan voor mijn eigen websites www.mynewbag.nl en www.bylien.nl maar het blijft lastig. Er zijn wel lijsten te koop waar je zulke blogs kan vinden maar dan is het erg lastig een goed verhaal bij het onderwerp te vinden. Zeker omdat mijn shops gaan over fashion en tassen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En deze wil ik er natuurlijk ook wel bij! ;0

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben ook bezig met linkbuilding. Ik heb echt op tientallen sites mijn link achtergelaten, maar ze worden zelden echt geplaatst. Ook ik heb er uuuuren aan gewerkt, zonder echte resultaten :(

    BeantwoordenVerwijderen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.