Hoe promoot je je bedrijf?

zondag 14 juni 2015 -
promotie bedrijf

Om geld te verdienen met je bedrijf, heb je mensen nodig die jouw dienst of product willen kopen. Zonder klanten ben je immers nergens! Maar hoe zorg je er voor dat mensen weten dat je er bent? En dat ze naar je toekomen?

Anno 2015 zijn er heel wat mediakanalen die je kunt gebruiken om 'jezelf in de markt te zetten' zoals dat heet. Want naast de traditionele mediakanalen zijn er nu natuurlijk ook de social media!

Hoe promoot jij jezelf en je bedrijf?

In dit artikelen behandel ik de belangrijkste traditionele promotie methodes.

Flyeren


Een manier die nog steeds heel geliefd is om naamsbekendheid op te bouwen is het zogenaamde flyeren.

Flyeren is het verspreiden van drukwerk onder het publiek.

Maar dan moet je natuurlijk wel flyers hebben om uit te delen en te verspreiden. Op internet zijn bedrijven die je daar op een voordelige manier mee kunnen helpen. Een voorbeeld van een bedrijf dat je kan helpen met het maken van flyers is onlineprinters.nl.

Je kunt bij hen ook terecht met vragen over vormgeving en opmaak. Vraag daar dus gewoon advies over als je zelf twijfelt over hoe en wat het beste overkomt.

Visitekaartjes


Visitekaartjes blijven altijd actueel! Ze zijn letterlijk en figuurlijke 'je visitekaartje'. Visitekaartjes zijn een laagdrempelige en makkelijke manier om mensen je contactgegevens te geven. Of je nou naar een Open Coffee voor ZZP-ers gaat of een potentiële klant bezoekt. Je visitekaartje moet je altijd bij je hebben. Bekijk hier mijn visitekaartje!

Tip: Maak een gratis QR code van je blog of bedrijfswebsite, en zet  die op je visitekaartje!

Kalenders, bureauleggers, blokken


Daarnaast heb je nog een hele categorie promotiemateriaal dat een soort cadeautje is voor klanten. Denk aan kalenders, bureauleggers of notitieblokken. Die komen immers altijd wel van pas. En met jouw logo en bedrijfsgegevens er op zal de (potentiële) klant je niet gauw vergeten. Bovendien hebben ze je gegevens altijd bij de hand : )

Promotiemateriaal voor evenementen


Posters en folders zijn ook goede manieren om je bedrijf te promoten. Hang ze op plekken waar je doelgroep komt. Geef je bijvoorbeeld kinderyoga? Zorg dan dat er een poster hangt op het zwembad. Ouders zullen de poster zien als ze met hun kinderen naar de verplichte zwemles gaan.

Conclusie over promotie


De truc van succesvolle promotie is dat je je bedrijf onder de aandacht brengt op een manier die mensen prettig vinden. Dus dat ze je promotie daadwerkelijk waarderen omdat het handig is. Zoals bijvoorbeeld een notitieblokje met je bedrijfsnaam. En wie houdt er nou niet van bedrukte pennen!

Bovenstaande promotie is traditioneel. Maar vergeet niet ook de social media kanalen te gebruiken.

Succes!

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.