Zakenreizen voor Wahms: tips en tricks

zondag 22 februari 2015 -
bootreis
Musthave voor boottrips: Leonardi DicCaprio
Dat je een bedrijf vanuit huis runt, wil niet zeggen dat je dus hele dagen thuis bent. Afhankelijk van je product of dienst, zul je afspraken hebben.

Bijvoorbeeld met:
  • Leveranciers
  • Bestaande klanten
  • Bedrijven
  • Potentiële nieuwe klanten
  • Collega zzp-ers

Daarnaast zul je wellicht ook de deur uit gaan voor bijeenkomsten met andere zzp-ers, netwerkbijeenkomsten, cursussen en workshops.

Als Wahm kun je dus te maken hebben met zakenreisjes.

Hoe ga je reizen?


De eerste vraag bij zakenreisjes is: hoe ga je reizen. Als de bijeenkomst gewoon in Nederland is, kun je met de auto gaan. Of met het openbaar vervoer.

Vliegtuig, boot, trein of auto


Maar wat als je naar het buitenland moet? Dan kun je kiezen voor de auto, openbaar vervoer, vliegtuig of boot. Een snelle trip naar bijvoorbeeld Londen is zo gemaakt met het vliegtuig. Het is prima mogelijk om in één dag op en neer te gaan naar Londen. De vliegreis zelf kost ongeveer een uur. Maar vergeet niet de reistijd naar het vliegveld en de verplichting om een paar uur van te voren op het vliegveld te zijn mee te tellen.

Met de boot naar Engeland


Houd je niet van vliegen? Of wil je je reis rustig aanpakken? Dan zou je kunnen overwegen om met de boot naar Engeland te gaan. De reistijd is misschien wat langer, maar dat geeft je ook de tijd om je eventueel voor te bereiden op je workshop/bespreking/presentatie etc.

Als Wahm kan je leven behoorlijk druk zijn. Dus waarom je zakenreis niet gebruiken als een welkom moment voor je zelf? Om even te ontspannen en letterlijk en figuurlijk afstand te nemen.

DFDS Seaways biedt meerdere overtochten aan. Van IJmuiden naar Newcastle, van Duinkerken naar Dover en van Calais naar Dover. De prijzen variëren van 29,- tot 119,-. Zakelijke reizen kun je overigens aftrekken van je belasting.

Maar de snelste manier van reizen blijft per vliegtuig. Dan kun je bij wijze van spreken om 15.15 weer bij de schoolpoort staan!

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.