Wahm tip: een eBike is snel, handig en goedkoop

donderdag 26 februari 2015 -

ebike voor Wahms

Doe gezond, MVO én voordelig: neem een elektrische fiets.

De populariteit van de elektrische fiets groeit. Ook onder vrouwen. En dat is niet zo verwonderlijk. De elektrische fiets is 100% maatschappelijk verantwoord, véél goedkoper dan de auto en ook nog eens zakelijk aantrekkelijk.

Als ondernemer kun je de fiets, en dus ook de elektrische fiets, namelijk aftrekken van de belasting. 

Extra voordelig dus! Vooral voor de kortere afstande. Bij afstanden tussen 5 en 10 kilometer nemen we nog vaak de auto. Bijvoorbeeld om de kinderen naar school te brengen, naar het werk te gaan of om boodschappen te doen. Op deze korte routes is veel winst te behalen, zowel voor het milieu, financieel als voor je gezondheid.

Kinderen wegbrengen met de fiets


Een elektrische fiets maakt het net even iets gemakkelijker om de auto te laten staan. Veel vrouwen brengen hun kinderen met een fietskar of bakfiets naar school. Dan moet je soms flink trappen. Een elektrische fiets biedt ondersteuning, waardoor het net even iets gemakkelijke rgaat.

Op de fiets naar een klant


Stel je hebt een afspraak in een drukke stad. Met de auto krijg je te maken met hoge parkeerkosten. Een fiets kun je veel makkelijker kwijt. Een nadeel van een fietstocht kan zijn dat je bezweet bij een klant of afspraak aankomt. Met een elektrische fiets heb je dat probleem niet!

100% maatschappelijk verantwoord 


Als ondernemer is het belangrijk bezig te zijn met maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen. Daarbij is duurzaamheid de sleutel.

De elektrische fiets is 100% maatschappelijk verantwoord. 
Het is één van de schoonste vervoersmiddelen. Een elektrische fiets stoot nog geen 2% van de CO2 uit dan een gemiddelde auto. De kilometers die je per auto aflegt zijn honderd keer meer milieubelastend dan die op een E-bike!

Financieel voordelig 


Een elektrische fiets is op verschillende manieren financieel voordelig. Als je vaker de fiets pakt in plaats van de auto, vermijd je hoge benzinekosten en schrikbarende parkeerkosten. Maar als ondernemer heb je nog extra voordelen bij de aanschaf van de fiets: je kunt de fiets op de zaak kopen, waardoor je de BTW kunt terugvorderen en zinvol kosten maakt. Je hebt tegenwoordig al een elektrische fiets voor nog geen 900,00.

Fietsen is gezond 


Fietsen is op verschillende manieren gezond. Het vermindert stress, verbrandt vet, beschermt je hersenen en houdt ziekten op afstand.

Wahms zijn de spil van het gezin, het is dus belangrijk dat je gezond en sterk bent. Regelmatig bewegen, bijvoorbeeld dagelijks een stukje fietsen, helpt je lichaam en geest goed te ontspannen. Zo verdwijnt de stress uit je lichaam.

En daarna kun je weer extra goed werken vanuit huis.

Een half uur per dag is al genoeg


Een half uur per dag fietsen is al genoeg om de vetverbranding op gang te houden. Veel mensen die regelmatig fietsen zijn slanker en gezonder. En het is ook nog eens goed voor je hersenen!

Daarnaast houdt fietsen verschillende ziekten op afstand, zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Regelmatig fietsen verbetert de samenstelling van het bloed en de doorstroming. Hierdoor worden afvalstoffen beter afgevoerd en neemt de kans op dichtgeslibde vaten af.

Genoeg redenen dus om vaker de fiets te pakken en de auto te laten staan. Doe je het niet voor het milieu? Doe het dan voor je eigen gezondheid en die van je gezin.

En denk aan het financieel voordeel; aan het eind van het jaar houdt je zo honderden euro’s over!

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.