Boekhouden voor zzp-ers

maandag 16 februari 2015 -
Als je werkt vanuit huis dan doe je dat meestal vanuit een passie. Omdat je geniet van fulltime bloggen. Of van draagdoeken maken, of taarten bakken.

Maar als je werkt als zzp-er krijg je automatisch met iets te maken waar je misschien niet zo blij van wordt: je boekhouding!

Als zzp-er moet je immers je administratie bijhouden. Je inkomsten en uitgaven, maar ook je facturen.

Als zzp-er heb je twee opties;

  1. Je doet je boekhouding zelf. 
  2. Je besteedt je boekhouding uit.


Je doet je boekhouding zelf


Om kosten te besparen kun je je boekhouding zelf doen. Maar bedenk wel: als je uren kwijt bent aan je boekhouding, die je dus niet aan je bedrijf kun besteden, ben je misschien uiteindelijk wel duurder uit.

Maak voor jezelf een rekensommetje: hoeveel is mijn tijd als zzp-er per uur waard? Tel vervolgens het aantal uren dat je nodig hebt voor je boekhouding op. En bekijk vervolgens wat een accountant of boekhouder je zou kosten.

Je besteedt je boekhouding uit


Dit is een aantrekkelijke optie als je weinig op hebt met administratie en cijfertjes. Door je boekhouding uit te besteden, kun jij je concentreren op waar jíj goed in bent. Je bedrijf.

Bijkomend voordeel is dat een professionele boekhouder je boekhouding sneller en efficiënter kan doen dan jij. Hij is er immers voor opgeleid.

Online boekhouden


Als je je boekhouding wilt uitbesteden kun je natuurlijk 'accountant' googelen. Of de Gouden Gids er bij pakken. Maar je zou ook kunnen kiezen voor online boekhouden via Thinq.

Je kunt daar kiezen uit drie abonnementen. Bij het goedkoopste abonnement betaal je 39,- per maand. Daarvoor krijg je:

  • Thinq doet jouw volledige boekhouding 
  • Per kwartaal jouw btw-aangifte 
  • Grip op de zaak met de financiële monitor 
  • Geïntegreerde facturatiemodule 
  • Digitaal archief 

In onderstaand filmpje stelt Thinq zichzelf voor.Het voordeel van deze manier van online boekhouden is dat je zelf nog maar weinig tijd kwijt bent aan je boekhouding. Je hoeft het eigenlijk alleen digitaal aan te leveren. Binnen twee werkdagen is je boekhouding vervolgens bijgewerkt!

1 opmerking

  1. Ik werk al ruim 2 jaar met Acumulus, kost 12 euro per maand en je hebt ontzettend veel gemak en mogelijkheden, absoluut een aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.