Werken vanuit huis: Deirdre's verhaal

zondag 5 oktober 2014 -
thuiswerk
Deidre's werkplek
Deirdre (27) werkt vanuit haar drive-in woning in Rotterdam. Deirde is dus een Wahm: Work At Home Mom!

Lees nu haar ervaringen!

Wanneer werd je een Wahm? 

Ik heb mijn hele leven naast de Rotterdamse haven gewoond. Mijn vader heeft daar altijd gewerkt. En het was voor mij vanzelf sprekend om na het VMBO naar hetScheepvaart en Transport College (STC) te gaan. Ik volgde de opleiding Manager Havenlogistiek gevolgd

Toen ik mijn diploma had, ging ik aan het werk. Mijn vader heeft een eigen bedrijf. Maar het leek ons beter als ik eerst werkervaring op deed bij andere bedrijven. Zo gezegd zo gedaan. Tot mijn vader zijn werk niet meer alleen aan kon, en iemand nodig had voor de administratieve dingen. Tegelijkertijd ontdekte ik dat ik zwanger was, en het bedrijf waarvoor ik werkte stond op het punt failliet te gaan.

Voor mij was dit de perfecte kans om voor mijn vader te gaan werken.

Wat doe je precies voor werk vanuit huis? 

Samen met mijn vriend werken we in m’n vaders bedrijf. We werken in de scheepvaart en doen de controle van het laden/lossen van schepen door heel Europe en Zuid-Afrika. Mijn vriend gaat naar de schepen toe om de controle uit te voeren, en ik run het kantoor samen met mijn vader.

Hoe kwam je op het idee om dit te gaan doen? 

Ik ben er ingerold en zou het niet anders meer willen.

Schreef je een bedrijfsplan? Waarom wel of niet? 

Nee het bedrijf bestond al 12 jaar toen ik er ging werken.

Schreef je je in bij de KvK? Waarom wel of niet? 

Ja, anders kunnen we geen (internationale) zaken doen

Wat doe je aan marketing/promotie? 

We bezoeken regelmatig onze klanten, en denken met ze mee. Als we nieuwe klanten tegenkomen bieden we onze diensten aan, en gaan we op bezoek om ons voor te stellen.

Hoeveel uur per week besteed je er aan per maand? 

Ik heb eerlijk gezegd geen idee, ik werk veel maar ben ook vaak vrij. Doordat ik vanuit huis werk, kan ik m’n werk zelf inplannen. Als de kinderen meer aandacht nodig hebben dan kan dat gewoon.

Waar werk je? Heb je een eigen kantoortje? Of zit je aan de keukentafel? 

We hebben een drive in woning. Op de benedenverdieping zit het kantoor, wc en garage (opslag van o.a. werkspullen). De eerste en tweede verdieping zijn privé. (woonkamer/keuken, slaapkamers en badkamer). Ideaal, want zo kunnen we alles gescheiden houden.

Hoeveel verdien je gemiddeld per maand?

Samen hebben we een bovengemiddeld salaris. Sinds de dag dat R. en ik zijn gaan samen wonen hebben we alles op 1 rekening ggezet, en delen we alles netjes en eerlijk.

Hoe combineer je het met gezin en huishouden? 

We doen alles zelf behalve het huishouden. Daarvoor hebben we een schoonmaakster. Onze dochter gaat naar school, zij blijft elke dag (behalve woensdag) over op school. Dat scheelt mij stress rond 12 uur, en zij vind het leuk. Onze zoon speelt lekker terwijl ik werk. We eten altijd samen. (behalve de lunch). Als R. er niet is kook ik. Als hij thuis is kookt hij ook vaak.

Wat is je doel als Wahm?

Thuis zijn voor mijn kinderen. Als er wat is ben ik er voor ze.

Hoe zie je de toekomst? 

Ik hoop dat als beide kinderen naar school zijn we het bedrijf volledig kunnen overnemen, en het goed draaiende kunnen houden.

Wat zijn de leuke dingen van Wahm zijn? 

Zelf m’n eigen dagen indelen, elke dag bij m’n kinderen kunnen zijn en de vrijheid die het biedt.

Zijn er ook lastige dingen? 

R. moet geregeld op reis. Vaak gaan we met R. mee in de vakanties of het wordt een last-minute vakantie. Alles moet zo gepland worden dat het zonder problemen geannuleerd kan worden.

Wat zou je anderen aanraden die graag wahm willen worden? 

Doe het! Maak een goede dagindeling, en zorg voor een mooi kantoor zodat je werk en prive enigszins gescheiden kunt houden.

Wil je meer weten over Deirdre?


Bezoek dan haar blog Digital Chocolate!

1 opmerking

  1. Zijn gastouders dan ook Whams.. Jeeejjj eindelijk een titel.. Ik ben een Wham :)

    BeantwoordenVerwijderen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.