Je werkplek: kies de juiste vloerbedekking

dinsdag 18 november 2014 -
Veel moeders beginnen hun eigen bedrijf vanaf de keukentafel. Die is lekker groot, en je hebt de ruimte.

Maar als het even kan is het toch wel erg prettig om een eigen ruimte te creëren voor je bedrijf. Een plek waar je je administratie kunt opbergen. Maar bovenal, een plek waar je rustig je werk kunt de doen. Zonder dat de kinderen steeds komen storen.

Je werkplek is afhankelijk van je product of dienst


Eén en ander is natuurlijk afhankelijk van wat je doet. Werk je als professioneel blogger vanuit huis, dan heb je genoeg aan een computer en een bureau. Maar werk je bijvoorbeeld als counselor/coach dan moet je cliënten kunnen ontvangen. In dat geval wil je een representatieve ruimte waar mensen zich op hun gemak voelen.

Vloerbedekking speelt daarbij een belangrijke rol. Je vloer kan namelijk erg sfeerbepalend zijn.

Werkomgeving


Ook als je nooit afspraken hebt op je werkplek, moet je de invloed van je werkomgeving niet onderschatten. Een bekrompen, muffe werkplek kan negatief werken op je productiviteit en inspiratie. Gun jezelf dus als even kan een móóie, en prettige werkplek.

Vloerbedekking


Vloerbedekking is daarbij dus een enorme sfeerbepaler. Denk alleen al aan het verschil in sfeer tussen bijvoorbeeld grijze keramieken stenen of hoogpolige vloerbedekking. Het ene doet koel aan, het andere juist warm.

Ook hier wordt de keuze voor de juiste vloerbedekking natuurlijk weer bepaalt door je werkzaamheden. Ben je bijvoorbeeld iemand die poppenkleding maakt? Of zelfgemaakte haarspeldjes? Dan zijn laminaatvloeren een goed idee. Die laten zich goed schoon en stofvrij maken.. Als je met stoffen werkt, is bijvoorbeeld vinyl of pvc handiger.

Maar ben je een counselor of coach? Dan is vloerbedekking juist weer een prima optie. Je zou dan zelfs je cliënten kunnen vragen hun schoenen uit te doen voor ze binnenkomen. En vloerbedekking absorbeerd en isoleert geluid. Dat is prettig voor je cliënten maar ook voor jou. Zeker als je kinderen schreeuwend thuis komen.

Ideeën en inspiratie op doen voor je werkplek?

Eén van de beroepen die moeders vanuit huis doen is het beroep interieurstyliste! Wil je graag wat ideeën voor je kantoorruimte, en vloerbedekking? Dan zou je zo iemand om advies kunnen vragen.

Meer lezen over een goede werkplek?
Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.