Wahms: hun keukens en hun kantoortjes

zondag 6 juli 2014 -
thuiswerken moeder
Zo kun je ook vanuit huis werken!
In samenwerking met Grando

Veel moeders die vanuit huis werken, schipperen de hele dag tussen hun keukens en werkplekken. Sommige vrouwen doen hun betaalde werk zelfs ín de keuken!

Persoonlijk ben ik blij dat ik een kantoortje heb. Ook al is het klein en zit het achter de keuken verstopt. Als ik uit mijn kantoor kom, stap ik regelrecht mijn andere werkplek in: de keuken.

Op gezette tijden onderbreek ik mijn werk om met mijn kinderen te ontbijten, te lunchen, fruit te eten na schooltijd, was op te vouwen, te koken en te eten.

Balans tussen keuken en kantoor


Om als Wahm (moeder die vanuit huis werkt) succesvol te zijn is het belangrijk een balans te vinden tussen je werk in de keuken, en je betaalde arbeid. Onder werk in de keuken versta ik dingen als:
  • Opvoeden
  • Koken
  • Huishoudelijk werk
Om dit succesvol te combineren met je werk als zelfstandig ondernemer is een goede organisatie en efficiënte keukeninrichting belangrijk.

Een keuken waarin je niets kunt vinden, of waar spullen spontaan uit de kasten vallen zo gauw je een deurtje opent, zijn een bron van stress en kosten veel tijd. Mijn keuken is niet bijzonder groot, maar ik kan er alles prima in kwijt. En ik weet waar alles staat. Ook niet onbelangrijk!

Het belang van ergonomie in je keuken en op je werkplek

We kennen allemaal denk ik wel het belang van ergonomie op je werkplek. Zo is het belangrijk dat je een goede bureaustoel hebt, op de juiste hoogte. Wat voor je werkplek geld, geldt ook voor je keuken. In de keuken is het niet je bureaustoel, maar je aanrecht dat de juiste hoogte moet hebben! Ook moet er voldoende ruimte zijn voor je voeten, zodat je dicht bij het aanrecht kunt staan. 

En wist je dat in de meeste huishoudens maar 10% van alle huishoud spullen ook echt gebruikt worden? Om te voorkomen dat je teveel moet bukken en reiken, zijn lades in de keuken daarom beter dan deurtjes. Een keukenlade kun je immers naar je toe trekken! 

Blessures die je tijdens je werk in de keuken oploopt, kunnen je betaalde werk beïnvloeden. Onderschat daarom niet het belang van een goede keuken voor een Wahm!

Meer lezen over thuiswerken?


Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.