Thuiswerk voor Thuisblijfmoeders

zondag 10 november 2013 -
Thuisblijfmoeders krijgen veel kritiek te verduren, omdat ze niet financieel onafhankelijk zijn. Maar feit is dat veel vrouwen best betaald werk willen doen. Zo lang ze maar óók bij hun kinderen kunnen blijven.

Steeds meer vrouwen werken vanuit huis


Daarom is thuiswerk dan ook erg populair onder Thuisblijfmoeders. Het goede nieuws is dat geld verdienen vanuit huis makkelijker wordt. Bijvoorbeeld door het zogenaamde Nieuwe Werken. Steeds meer vrouwen starten hun eigen bedrijf, of werken vanuit huis. Maar helaas zijn er veel bedrijven die misbruik maken van moeders die een centje willen bijverdienen. Je moet dus voorzichtig zijn.

Hier zijn een aantal waarschuwingssignalen

  • Je moet eerst betalen. Dat is nooit een goed teken!

  • Beloftes van snel rijk worden

  • Als er persoonlijke financiële informatie wordt gevraagd, zoals je creditcard nummer

Het advies is dan ook: doe research! Google het bedrijf en kijk wat er over gezegd wordt.

Ideeën voor moeders om geld te verdienen vanuit huis.


In onderstaande video vertelt financieel expert Farnoosh Torabi dat vrouwen die vanuit huis werken het extra geld fijn vinden. Maar ze genieten er ook van om iets naast het moederen te doen. De informatie en genoemde websites zijn helaas in de VS.

Maar dat wil niet zeggen dat je de ideeën niet kunt gebruiken!


  1. Als persoonlijke assistent: dat kan virtueel (via internet) of in het echt. In de VS is er een speciale website taskrabbit.com waar je je kunt inschrijven. Je verdient dan gemiddeld 40 tot 50 dollar per dag. Je doet klusjes voor mensen waar ze zelf geen tijd voor hebben. Bijvoorbeeld boodschappen doen, of een pakketje aannemen dat ergens tussen 12 en 18 bezorgd wordt.

  2. Online lesgeven en begeleiden. Op tutor.com vind je meer informatie.

  3. Oppassen op dieren! Net zoals sommige vrouwen gastouder worden, kun je natuurlijk ook dierenopvang aanbieden.Ideeën nodig voor een eigen bedrijf?


Hier op Het Moederbedrijf vind je allerlei verhalen van vrouwen die hun eigen bedrijf zijn gestart! Bijvoorbeeld:


en nog veel meer!

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.