9 Apps voor Wahms!

dinsdag 22 oktober 2013 -
Als Wahm (Work At Home Mom) oftewel moeder die werkt vanuit huis moet je goed kunnen schakelen. Van je werk naar je kinderen, naar het huishouden, en weer terug.

Een goede organisatie is de basis


Zelf heb ik ontdekt dat een goede organisatie dan wonderen doet. Ik denk graag aan het gezin en het huishouden als een goed geoliede machine. Een machine die 'loopt' en dus niet steeds aandacht en duwtjes nodig heeft. Door de week te structureren, en een vast ritme en routine te hanteren, hoef ik niet elke dag opnieuw het wiel uit te vinden. Zo is elke vrijdag bij ons Hamburgerdag. Die dag hoef ik dus alvast niet na te denken over wat ik zal koken.

Routines maken het leven makkelijker


Ik werk meestal tot een uur of drie. Om drie uur maak ik fruit klaar, en zet drinken op tafel voor als de kinderen thuiskomen. Als de kinderen rond half vier binnenwaaien drink ik eerst wat met ze. Daarna ruim ik de afwasmachine uit terwijl zij vertellen over hun dag of gaan spelen. Als ik daarna moet gaan koken, kan ik alle vieze spullen meteen weer opruimen. Als de afwasmachine is uitgepakt, ga ik was vouwen, en daarna koken. Elke dag opnieuw.

Sommige mensen noemen het saai, ik noem het gestroomlijnd werken!

9 handige apps voor Wahms!


Naast routine en regelmaat zijn er allerlei apps die je leven makkelijker kunnen maken. Hier onder een aantal handige apps die je als Wahm kunt gebruiken om de boel te stroomlijnen.

Clockin

Word je per uur betaald? Dan is de clockin app handig voor jou. Je drukt op de knop en 'klokt in'. Als je klaar bent klok je weer uit. Met deze app kun je dus precies bijhouden hoeveel uur je aan een opdracht of klant besteed.

Online kranten app

Blijf op de hoogte van het nieuws met de online kranten app. Daarmee heb je de belangrijkste Nederlandse kranten bij elkaar in één app! Algemeen Dagblad, AT5, De Telegraaf, De Volkskrant, Metro, Nederlands Dagblad, Sp!ts en meer.

Quickoffice

Met Quickoffice kun je heel makkelijk Word-documenten, Excel-spreadsheets en PowerPoint-presentaties bekijken, maken én bewerken.

Mobiel bankieren

Wil je even snel controleren of een klant al betaald heeft? Of moet je zelf een betaling doen? Met een mobiel bankieren app gaat dit snel en makkelijk.

Drop box app

Geen gesjouw met dossiers, foto's, artikelen of presentaties. Je bewaart alles gewoon op Dropbox. Zo kun je overal, waar je ook bent, beschikken over je documenten en informatie. Bijvoorbeeld als je kind zwemles heeft, en je zit te wachten in de kantine. Dan kun je mooi wat dingen doen, want je kunt overal bij dankzij de drop box app.

Wekker app

Moet je je kinderen om kwart over drie van school halen? Zelf raak ik soms best verdiept in mijn werk, en vergeet de tijd. Door een wekker app word je op tijd ingeseind dat het tijd is om de kinderen op te halen!

Evernote app

Loopt je hoofd soms om van alles wat je nog moet doen, of onthouden? Met de Evernote app kun je aantekeningen maken, te-doen-lijstjes, boodschappen aan jezelf inspreken etc. En dankzij de zoekfunctie van Evernote kun je alles makkelijk terug vinden.

Facebook app

Een hele bekende, maar ook nuttig om bij te houden wat er in je netwerk gebeurd!

De weerapp

Met de weerapp kun je makkelijk zien wat het weer voor de volgende dag wordt. Zo weet je welke kleding je klaar moet leggen voor je kind voor de volgende dag.

Hoe werkt zo'n app?

Alle apps werken aan de hand van het telefoonnetwerk, een ingebouwde GPS-chip en accelerometer. Via een draadloze internetverbinding deel je wat je doet met je vrienden of familie. De keuze voor een applicatie hangt af wat van je wilt meten en weten, en wat je zelf fijn vindt werken. De meeste applicaties zijn beschikbaar voor Android en iOS mobiele telefoons en tablets. Voor Windows Phone 8 Lumia telefoons zijn er ook diverse applicaties beschikbaar, maar nog niet alle genoemde apps vind je terug in de appstore van Microsoft.

Mocht je huidige toestel niet compatible zijn met één van de applicaties die je graag wilt gebruiken, kies dan voor een goedkoop toestel plus een sim only abonnement van bijvoorbeeld Simyo. Niet op zoek naar een nieuw toestel, maar toch toe aan verlenging of een goedkoper maandelijks tarief? Kies dan voor een sim-only abonnement, installeer jouw favoriete sport- of health-app op je smartphone en geniet van een gezondere leefstijl.

Tip: Bekijk in vergelijkers de voordeligste prepaid en goedkoopste sim only aanbiedingen.

Deze post kwam tot stand in samenwerking met Simyo.

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.