Kapster aan huis

maandag 17 juni 2013 -
kapster aan huis
Diane (31) maakte van de nood een deugd. Ze werd kapster aan huis toen de kapsalon waar ze al dertien jaar werkte failliet ging. Met behulp van het UWV werd ze zzp-er en begon haar eigen mobiele kapsalon: Diane’s Hair Service !

Kapster aan huis


Diane had al haar diploma MBO Kappersopleiding toen ze begon als kapster aan huis. Het enige wat ze verder nog nodig had waren een eigen auto om klanten te bezoeken, en een ruime tas met wieltjes voor al haar kappersbenodigdheden. Dankzij haar sociale vaardigheden bouwde ze al snel een vaste klantenkring op als kapster aan huis. Gemiddeld knipt Diane zo'n 20 tot 25 klanten per week, verdeeld over 4 dagen per week. Haar gemiddelde werkweek als kapster aan huis beslaat zo'n vijfentwintig uur.

Klantenbestand


Diane's klantenbestand bestaat vooral uit mensen die overdag werken, en in de avonduren geknipt willen worden. Daarnaast rekent ze veel ouders met kleine kinderen onder haar klanten. Zij kiezen voor een kapster aan huis omdat hun kinderen dan in hun vertrouwde omgeving geknipt kunnen worden.

Voors en tegens van een mobiele kapsalon


Het voordeel van werken als kapster aan huis, is het 'eigen baas' zijn vindt Diane. Bovendien wordt het contact met vaste klanten persoonlijker als je ze thuis knipt. Daarnaast geniet Diane van de vrijheid dat ze haar eigen werktijden kan indelen, en haar eigen werktempo kan bepalen.

Het nadeel is dat ze niet even met een collega kan overleggen of advies kan vragen. En omdat mensen thuis natuurlijk geen professionele kappersstoel hebben, loopt Diane er soms tegenaan dat ze de stoel niet in hoogte kan verstellen. Ook is de reistijd soms lastig in te schatten vanwege het verkeer!

Promotie en publiciteit


Diane onderneemt de volgende acties om haar mobiele kapsalon te promoten:

  1. Website

  2. Zoekmachine optimalisatie. Je moet goed vindbaar zijn als thuiskapper voor je regio.
 Bijvoorbeeld thuiskapster Groningen

  3. Mond op mond reclame

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.