Webshop de Groene Spruit: oude kleren gerecycled

dinsdag 4 juni 2013 -
Jelke van der Ven-Haverland (22) recyclet oude (kinder)kleding tot iets nieuws! Ze is eigenaresse van webshop De Groene Spruit. Wat Jelke's verhaal extra bijzonder maakt is dat ze de webshop overnam van Pam Torfs.

Jelke vertelt haar verhaal!

De Groene Spruit


Ik nam de Groene Spruit over, van de vorige eigenaresse, Pam Torfs . Zij kon er niet de tijd in stoppen die het nodig had. Nadat ik een knuffel voor onze dochter had laten maken vertelde zij mij dit. Ik was zo verliefd op het concept dat ik besloot het voort te zetten. Ik ben altijd al creatief geweest, en dit was de perfecte aanvulling op mijn wat serieuzere, parttime baan bij defensie.

Het verhaal achter de Groene Spruit


Mijn doel met de Groene Spruit is om iedereen de mogelijkheid te geven iets te doen met dierbare kleding. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen wel een dierbaar kledingstuk heeft. Voor mij was dat het eerste pakje van onze dochter. Ik kon het niet in de doos doen waar alle andere kleine maatjes in gingen. Ik wilde dat het voor haar bleef. Het konijn wat ervan gemaakt is, is echt haar knuffel. Het is fantastisch dat zij straks kan vertellen waar het konijn vandaan komt.

Klanten laten de knuffels dan ook vaak maken omdat er een bepaald kledingstuk emotionele waarde heeft. Omdat kleding vaak ergens op zolder beland is dit de perfecte manier om het toch bij je te houden. Denk bijvoorbeeld aan de lievelingstrui van opa. Opa is er niet meer, maar je wilt dat hij toch een rol speelt in jouw kindjes leven. Doordat je een knuffel van laat maken kun je deze aan je kind geven, en het verhaal er achter vertellen.

Ook wil ik graag iets betekenen voor langdurig zieke kinderen. Ik hoop dat zij iets hebben aan een knuffel gemaakt van bijvoorbeeld een kledingstuk van papa en mama.

Producten van de Groene Spruit


Als je op de website van de Groene Spruit bijvoorbeeld klikt op 'Kleding' dan verschijnen er blanco afbeeldingen. Zo krijgen klanten een beeld van wat het gaat worden. De klant stuurt mij vervolgens de stof die ze wil gebruiken. Maar als iemand zelf een patroon of idee heeft dan kunnen we daar altijd even naar kijken. In overleg is er veel mogelijk. Voor mij is het belangrijk dat de klant tevreden is!

De Groene Spruit: hoe het werkt!


[gallery ids="657,656,655"]

Combinatie Groene Spruit met gezin


Zodra onze dochter van 9 maanden slaapt ga ik aan de slag voor De groene spruit. Ook heb ik een laptop beneden staan die ik gebruik om klanten terug te mailen en andere zaken te regelen. Onze dochter kan zo lekker spelen ik werk ondertussen aan wat kleine dingen. Op deze manier heeft zij er geen last en krijgt ze genoeg aandacht. Onze dochter is voor ons het allerbelangrijkste, en als zij mij nodig heeft laat ik het werk even staan.

Praktische zaken


Ik run de Groene Spruit vanuit huis. Zo houd ik de maandlasten laag, en dat betekent meer inkomen. De Groene Spruit draait op mijnwebwinkel.nl. Die gebruikte de vorige eigenaresse en ik ben er erg tevreden over. Je hoeft geen ict’er te zijn om een eigen webshop te hebben.

Voor publiciteit en marketing gebruik ik de sociale media, en schrijf ik websites aan die gericht zijn op mijn doelgroep.

Nieuwsgierig geworden?


Bezoek dan de Groene Spruit.

Lees nu het verhaal achter Atelier Pippilotta!

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.