Miss Lipgloss: geld verdienen met je blog

maandag 14 januari 2013
miss lipglossHet verhaal van Miss Lipgloss is bijna jaloersmakend: iemand die in een moment van verveling een blog begon, en nu een klein maandsalaris verdient per advertorial.

Miss Lipgloss


Miss Lipgloss is het verhaal van beautyblogger Cynthia Schultz, 22 lentes jong. Een beautyblog kenmerkt zich door posts over make up en beauty. Cynthia Schultz was één van de eerste beauty bloggers in Nederland; sindsdien zijn ze als paddestoelen uit de grond geschoten, maar de vaste top 5 van beauty bloggers is niet echt meer veranderd. Een beauty blog starten is dus niet een manier om snel rijk te worden.

Professioneel bloggen: werkzaamheden


Dagelijks ontvangt Cynthia met Miss Lipgloss tussen de 30.000 en 50.000 bezoekers per dag. Om die bezoekers te blijven trekken is Cynthia de hele dag met haar blog bezig. Haar blogwerk bestaat onder andere uit:

 • producten testen

 • foto's maken

 • foto's bewerken

 • foto's uploaden

 • schrijven

 • reacties checken en beantwoorden

 • ontvangen mail lezen

De look van een succesvol blog


Miss Lipgloss ziet er professioneel en rustig uit. Het is gemaakt met Wordpress, en heeft een layout die je op het moment bij veel blogs ziet: de tekst aan de linkerkant, en aan de rechterkant een brede sidebar met daarin advertenties, een foto van Cynthia, en een overzicht van de onderwerpen. Het is een prettig blog om naar te kijken.

Boven aan Miss Lipgloss staat een driekeuzemenu: blog, shop en over mij. Een over mij pagina is belangrijk voor ieder blog, en Cynthia heeft duidelijk werk gemaakt van het hare. Ze spreekt de lezer op een vriendelijke, toegankelijke manier toe en komt sympathiek over.

Onderaan Miss Lipgloss staan opnieuw twee links naar het blog en de shop, en daarnaast overige essentiële links, zoals 'contact' en 'algemene voorwaarden'. Vooral de contact link is heel belangrijk, en ontbreekt nogal eens op blogs!

Veel comments


Er komen veel reacties op Cynthia's post. Sommige posts hebben rond de 60 comments, andere zelfs 195. Cynthia reageert zelf ook weer op de comments, iets wat heel belangrijk is. Daarmee laat je namelijk zien dat je je bezoekers serieus neemt, en hun reacties waardeert. Het zorgt bovendien voor interactie, en dat zorgt ervoor dat mensen terug blijven komen.

Wat kun je van Miss Lipgloss leren? 1. Cynthia schrijft over iets waar haar hart sneller van gaat kloppen: dat maakt het makkelijker om veel, en zo mogelijk dagelijks te bloggen. Cynthia publiceert vaak twee keer op een dag een post, en heeft een 'voorraad posts' van rond de zeventig (Bron: Viva no. 49, 2012)

 2. Cynthia heeft haar eigen domeinnaam die eindigt op .nl. Dus niet bijv. blogger of wordpress

 3. Cynthia's domeinnaam is hetzelfde als de naam in haar url! Dat klinkt misschien logisch, maar er zijn heel wat bloggers die bijvoorbeeld als blogtitel 'Oh wat ben ik mooi' hebben, maar een url die luidt: http://www.grasisgroen.blogspot.com

 4. Cynthia heeft haar blog geoptimaliseerd voor zoekmachines met de Yoast Wordpress SEO plugin. Deze plug in is gratis, en ik had hem eerst zelf ook geïnstalleerd, maar ik snapte er niks van… Daarom gebruik ik nu All In One Seo Pack.

 5. Cynthia maakt gebruik van Wordpress

 6. Cynthia reageert op comments

 7. Cynthia schreef een uitgebreide 'Over mij' pagina

 8. Cynthia heeft een goed vindbare 'contact' button of link!

 9. Cynthia kwam met Miss Lipgloss met iets nieuws, en was één van de eerste beautybloggers. Daardoor sprong ze er makkelijker uit. Het is nu veel moeilijker om er als beautyblogger uit te springen

Meer lezen?


Lees dan de artikelen professioneel bloggen en geld verdienen met je blog.

1 opmerking

 1. Leuk om te lezen, ik lees trouwens toch je blog wel graag...omdat ik er van leer. Je schrijft toegankelijk en dat is fijn.
  Dank je voor de talloze tips.
  Niet alles pas ik toe, want soms weet ik gewoon nog niet helemaal hoe het moet.. en soms heb ik geen energie om het allemaal uit te dokteren, maar het blijft lezenswaardig.
  Ga zo door.

  BeantwoordenVerwijderen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.