Hippe Geboortekaartjes YoungArt: Jeanette

maandag 26 november 2012 -
Soms gebeuren er dingen in je leven die het een hele andere wending geven. Dat overkwam Jeanette de Jong (40).

Slecht nieuws in de kraamtijd


In 2003 beviel ze van haar dochter Ilyèn, maar nog tijdens de kraamtijd kwamen er twee politieagenten aan de deur met het afschuwelijke bericht dat haar broertje was overleden door een verkeersongeval. De kraamtijd veranderde in een periode van rouw en verdriet. Tot overmaat van ramp verloor haar man Tonny vervolgens zijn baan, en bleken Jeanette's rugklachten een hernia te zijn waarvoor ze geopereerd moest worden!

Een ander leven


Door deze gebeurtenissen, en vooral het overlijden van haar broertje, besefte Jeanette dat ze niet op dezelfde voet wilde verder gaan. Tot dan toe combineerden zij en Tonny de zorg voor hun zoon Tycho (2000) met een drukke baan, maar nu besloot Jeanette dat ze meer tijd voor haar gezin wilde vrijmaken en echt genieten van haar kinderen.

Werken vanuit huis


Jeanette besloot daarom vanuit huis te gaan werken, zodat ze voortaan zelf haar werktijden kon bepalen. Dat betekende het einde van haar werk als registeraccount, en het begin van YoungArt.

Jeanette: 'Omdat wij net ons tweede kindje hadden gekregen wisten wij hoe moeilijk het was om een leuk geboortekaartje te vinden. In die tijd (2003) was er nog weinig aanbod via internet. Het aanbod via de drukkerijen vonden wij maar truttig. Zo ontstond het idee om hippe geboortekaartjes te ontwerpen, en die via internet aan te bieden. Creativiteit zit in jezelf, en ik heb dan ook geen speciale cursussen gevolgd. De praktische kant, zoals het leren omgaan met de benodigde computerprogramma's en eisen die aan drukwerk gesteld worden heb ik mezelf aangeleerd. Vooral door veel informatie via internet te zoeken.

De naam YoungArt ontstond door te brainstormen rondom de woorden pril geluk, ontwerp, kunst, jonge liefde, design etc.'

Concurrentie


De concurrentie is de laatste jaren enorm toegenomen. Er komen bijna dagelijks nieuwe aanbieders van geboortekaartjes bij, maar er verdwijnen er ook weer heel veel omdat ze het niet redden.

Veel mensen verkijken zich op het runnen van een internetbedrijf. Het is niet iets dat je er zomaar even bij doet. Wat dat betreft komt mijn achtergrond als accountant goed van pas! Als accountant heb ik een goed inzicht in de totale kosten van mijn bedrijf. Naast de drukkosten per kaartje moeten natuurlijk ook alle andere bedrijfskosten gedekt worden en moet er voor mijzelf een inkomen overblijven. De prijzen zijn een rekensom van de totale kosten vermeerderd met het gewenste inkomen, en dat verdeeld over de verwachte verkoopaantallen.

Wat YoungArt onderscheidt van de concurrentie


Ik onderscheid me door de klant heel persoonlijk te benaderen en met ze mee te denken. Ik wil graag dat klanten een goed gevoel overhouden aan hun bestelling. Ik investeer daarom veel tijd in persoonlijke afhandeling van mailtjes en telefoontjes. Die investering verdien je vanzelf terug doordat een tevreden klant de beste reclame is.

Marketing en publiciteit


Jeanette doet het volgende op het gebied van marketing en publiciteit:

  1. Ik ga op beurzen staan

  2. Ik zet advertenties in bladen voor zwangeren

  3. Ik stuur regelmatig een nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en akties

  4. Sociale media: ik gebruik facebook en twitter om in contact te komen met potentiële klanten, nieuwtjes te verspreiden en om akties aan te kondigen. Ook ben ik actief op Pinterest. Ik gebruik Pinterest bovendien om inspiratie op te doen voor het ontwerpen van nieuwe kaartjes. De leuke dingen die ik tegen kom deel ik met mijn doelgroep via pinboards, over bijvoorbeeld het inrichting van de babykamer, originele kraamtraktaties, mooie babykleertjes, babyfotografie enz.

  5. Ik heb een website: www.youngart.nl. Daarvoor heb ik een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld die er voor zorgt dat de website goed werkt en up to date blijft.

Geboortekaartjes


Sinds 2012 biedt Jeanette de mogelijkheid om geboortekaartjes helemaal zelf samen te stellen.

'Veel klanten bestellen een geboortekaartje waarbij eigenlijk alleen de tekst op het kaartje veranderd moet worden. Omdat ik alle kaarten zelf ontwerp en opmaak, kostte dat veel tijd, terwijl de meeste mensen het plaatsen van tekst natuurlijk ook prima zelf kunnen doen.

Door de techniek daar op aan te laten sluiten kunnen de kaarten nu goedkoper aangeboden worden. In deze tijden van recessie is dat natuurlijk niet onbelangrijk. Daarnaast geeft dit ruimte om mijn tijd te gebruiken om nieuwe ontwerpen te maken, of om klanten te helpen die bijzondere wensen hebben.

Ik ben heel flexibel. Er zijn ook klanten die het prettiger vinden als ik het kaartje opmaak, en dat kan natuurlijk ook.

Geboortekaartjes: trends


De grijs met roze, en grijs met blauwe, kaartjes zijn al een tijdje erg populair. En kaartjes met hartjes en sterren doen het ook erg goed. Ik probeer wel mee te gaan met de trends, maar blijf vooral bij mijn eigen stijl. In de periode van maart tot en met september zit er echt een piek in de bestellingen van de geboortekaartjes!'

Combinatie bedrijf - gezin


Omdat Jeanettes studio aan huis is, lopen werk en gezin door elkaar heen. 'Als de kinderen op school zijn werk ik meestal, maar ik maak wel tijd vrij om bijvoorbeeld leesmoeder te zijn op school. Na schooltijd is er tijd voor de kinderen en de vriendjes die komen spelen. 's Avonds neemt Tonny de zorg voor de kinderen over, en kruip ik meestal weer lekker achter mijn computer. '

Wat is er zo leuk aan YoungArt


'Het leukste vind ik het contact met de klanten. Ik maak deel uit van een hele bijzondere periode in het leven van mijn klanten. Vaak ben ik de eerste die de naam van het kindje weet, en daardoor is het contact heel speciaal. En de telefoontjes van kersverse vaders die vol trots vertellen over de geboorte van hun kindje zijn zo leuk! Na zo'n enthousiast telefoontje loop ik de rest van de dag met een glimlach op mijn gezicht.'

Meer weten?


Bezoek dan Jeanette's website: YoungArt

Leestip: Je baby als model en Geboortebord tuin!


1 opmerking

  1. Wat lijkt me dat moeilijk nieuws,vooral tijdens de kraamtijd. Maar wel een mooie keus om zo het roer om te gooien. Ik zet haar site bij mijn favorieten. ( om het door te geven als het mogelijk/nodig) is.

    BeantwoordenVerwijderen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.