Pink Carrots: pure taarten, zonder suiker

woensdag 19 september 2012 -
Toen Myranda van Leeuwen (42) zwanger wilde worden begon ze zich te interesseren voor gezonde voeding. 'Ik had al een passie voor koken en eten, en die werd alleen maar groter. Alles wat je eet en drinkt komt bij de baby in je buik terecht. Logisch dus, dat je dan het beste voor je kind kiest. En biologisch is nog lekkerder ook!'


Taarten van pure ingrediënten, zonder witte suiker

Omdat Myranda constateerde dat taarten meestal erg zoet zijn, en ongezonde ingrediënten bevatten, startte ze in januari 2012 Pink Carrot. Pink Carrot staat voor taarten die gemaakt zijn van pure, vaak biologische, ingrediënten, en zonder witte suiker.

'Ik gebruik geen witte suiker (bietsuiker, rietsuiker) en geen e-nummers. Kijk maar eens wat er in een HEMA taart zit, dan schrik je echt. Mijn ingrediënten koop ik zoveel mogelijk bij de bron (de producent dus), en zo dichtbij mogelijk. Zo probeer ik bij te dragen aan een duurzame wereld.'

De naam Pink Carrot (roze wortel) vond Myranda grappig, en blijft bovendien goed hangen. De wortel representeert het gezonde en natuurlijke van haar taarten, en roze staat voor vrouwelijk en vrolijk.

Myranda's professionele achtergrond

Voordat Myranda Pink Carrot startte, studeerde ze hotelmanagement in Leeuwarden, en werkte ze in de financiële diensverlening en arbeidsbemiddeling, waarvan meer dan tien jaar als zelfstandig ondernemer. Het runnen van een eigen bedrijf was Myranda dus niet vreemd. Bovendien heeft ze dagelijks plezier van de kennis die ze op de hotelschool, en andere cursussen en workshops heeft opgedaan. Samen met haar man Arnold en hun dochter Tessa (3) woont ze in Amsterdam.

Van financiële dienstverlening naar taartenbakster

Door veel te oefenen in de keuken, en samen te werken met docenten en bakkers, specialiseerde Myranda zich in taarten. Nog steeds bakt Myranda taarten, maar haar bakker maakt de grotere bestellingen volgens haar specificaties. Om een nieuw recept te bedenken en uit te proberen gaat ze nog graag zelf aan de slag. Tot dusver is haar grootste succesnummer de Carrot Cake: vol wortelen en noten, met een lekkere romige topping.

Promotie en marketing

Pink Carrot richt zich op horeca- en speciaalzaken, en iedereen die van lekkere taart houdt. Een voorbeeld van een horeca zaak is bijvoorbeeld restaurant/café Kaliber, maar ook boekhandel van Pampus in Amsterdam verkoopt Pink Carrot taarten!

Het bereiken van haar doelgroep, en tijd vinden voor het werven van nieuwe klanten is Myranda's grootste uitdaging. Daarbij spelen de sociale media een grote rol. 'Social media is een krachtig medium om bekend(er) te worden, merk ik, en het kost bijna niets. Een mooie Facebookpagina, meedoen in LinkedIn groepen, op Twitter van je laten horen, het hoort erbij en is ook nog leuk om te doen. Verder heb ik een goed persbericht rondgestuurd en ben ik in de uitzending bij BNR Nieuwsradio terecht gekomen. Mensen vinden me vaak via via, vía social media (Facebook, Twitter), of door te zoeken in Google.'

Andere dagelijkse werkzaamheden van Myranda zijn het bedenken en uitproberen van nieuwe recepten, klanten bellen en mailen, en administratieve zaken.

Combinatie bedrijf-gezin

Dochter Tessa gaat twee dagen naar de crèche, en opa en oma passen een dag op. 's Avonds gaat de laptop nog een paar uurtjes open, maar dat vind ik helemaal niet erg. We vinden dat we genoeg tijd hebben voor leuke dingen met het gezin, en voor onze eigen hobby's.'

Toekomst van Pink Carrot

Myranda geniet van de afwisseling, het contact met andere foodies, en het uitwerken van nieuwe ideeën die ze doet voor Pink Carrot. In de toekomst hoopt ze iedereen te laten genieten van de lekkerste taarten, zonder een korrel witte suiker.


Lees ook het verhaal van Saskia die taarten bakt en verkoopt vanuit huis.

Wist je dat je ook franchisenemer kunt worden van Zuster Evie? Dan maak je vanuit je eigen keuken ambachtelijke producten!

En vergeet ook niet dit artikel over het fenomeen Smashcake!

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.