Maureen, de vrouw achter webshop Djello!

Maureen is een Work At Home Mom (WAHM). Ze runt de creatieve, en fantasierijke webwinkel Djello. Daar verkoopt ze originele zelfmaakproducten die variëren van stoffen vogels tot papieren boten, en van vintage strijkapplicaties tot uitdagende tekenboeken.

Daarnaast is Maureen freelance communicatie adviseur, een crafty girl en blogger. Maar bovenal is ze vrouw van haar soulmate Andy en moeder van Denna Rae, die zoals ze zelf zegt: ‘de leukste dochter van de wereld is'.

Waarom een webwinkel?

Ik wil graag werken in de uren dat mijn dochter op school zit. Passende communicatieopdrachten vinden is niet gemakkelijk, maar een webwinkel beheren, en originele creatieve producten inkopen, sluit wel perfect aan. Djello is een uitlaatklep voor mijn creativiteit, geeft mij de vrijheid om volop te genieten van mijn gezin, en ik kan er mijn marketing- en communicatie-ervaring in kwijt.

Waar komt de naam Djello vandaan?

Dochter Denna Rae gaf deze fantasierijke naam aan haar eerste echte pop. Zo eentje met een hard hoofd, zacht lichaam en prachtige lange haren. Die naam vond ik zo origineel en bijzonder, dat ik geen moment twijfelde over de winkelnaam bij de oprichting eind 2009.

Hoe is Djello ontstaan?

Samen met een creatieve vriendin bedacht ik de eerste producten voor Djello: fantasierijke producten van vilt en lint. Kronen, zwaarden, kettingen, sleutelhangers, haarspelden, armbanden en meer. Alles was als zelfmaakpakket, en voor een meerprijs kant-en-klaar te bestellen. Onze inspiratiebron waren onze kinderen die van verkleden houden, en onze liefde voor mooi vilt en springerige linten.

Na een jaar kwam er een keerpunt. De vraag naar onze producten werd te groot, mijn plezier in het knutselen kwam in het geding. Ook wilde ik méér met de winkel: ik wilde er meer van maken dan ‘een uit de hand gelopen hobby’. Want dat er een markt voor was, dat was mij duidelijk geworden.

Eind 2010 maakte Djello een nieuwe start als eenmanszaak. Ik ben met veel plezier producten met een do it yourself-karakter gaan inkopen in binnen- en buitenland.

Hoe kies je de producten die je aanbiedt in je webwinkel?

Ik struin het internet af, spit tijdschriften door, en zoek op beurzen naar originele producten van een mooie kwaliteit, die bovendien creatief en vol verbeeldingskracht zijn. Ook laat ik me graag tippen door vrienden, collega’s en klanten.

Wat ik uiteindelijk inkoop wordt bepaald door mijn eigen hebberigheidgevoel. Ik ga voor de producten die ik gewoonweg zelf wil hebben, om samen te maken met mijn dochter of voor een me-time moment, om als verjaardagscadeau te geven, of voor een andere belangrijk moment. Zoals bij een huwelijk, verhuizing, geboorte, afscheid, enzovoorts. Ook probeer ik voor alle leeftijden en ieder geslacht iets op de plank te hebben liggen. Het is moeilijker om voor mannen en jongens producten te vinden dan voor vrouwen en meisjes. Het aanbod is schaarser.

Ondertussen heb ik goed gevulde voorraadkasten in mijn werkkamer. Ook wel ‘de schatkamer’ genoemd door mijn dochter die vaak, schuddend met haar met muntjes gevulde portemonnee, naast me staat.

Zijn er knutseltrends te bespeuren?

Er zijn zeker trends te bespeuren in ‘knutselland’. Zo waren vorig jaar decoratieve, papieren pompoms die je zelf kon maken heel populair, en dit jaar is de masking tape niet meer uit het leven van een crafty girl te denken! Verder zie ik nu veel gehaakte tassen en accessoires van zpagetti en vliegen de envelopmallen mijn winkel uit.

Wie knutselen er?


Kinderen zijn van nature creatief en kunnen puur genieten van het creëren. Figuurzagen, breien, verven, haken, tekenen. De ene is er wat handiger in dan de ander. Volwassenen daarentegen kiezen ervoor om creatief te zijn, of juist niet.

Gaan er meer mensen knutselen?

De knutselpakketten van tegenwoordig maken knutselen toegankelijker. Alle materialen heb je bij de hand, en je hoeft alleen maar de instructies te volgen. Pakketten zijn er in alle soorten en maten: voor beginners en gevorderden, voor jong en oud. Je vindt ze overal, zoals bij speelgoedwinkels, Hema en de Kruitvat.

Mijn uitdaging ligt erin om met Djello producten aan te bieden die je nu eens niet overal tegenkomt. Uit het groeiende aanbod knutselpakketten online, en in ‘stenen’ winkels, kun je herleiden dat er meer mensen creatief bezig zijn.

Hoe heb je de website gemaakt?

Ik heb voor een webwinkel via Mijnwebwinkel gekozen, erg gebruiksvriendelijk en voorzien van de door mij gewenste functionaliteiten. Mijn broer heeft de basis van mijn huisstijl ontwikkeld. De headers van Djello wisselen elk seizoen. Hiervoor vraag ik verschillende vormgevers.

Wie zijn jouw klanten?

Het grootste deel van het Djello publiek zijn vrouw en/of moeder. De producten voor kinderen (inclusief de tieners) en volwassen worden evenveel besteld.

Hoeveel tijd besteed je aan je winkel?

Dat verschilt per week, van 20 tot soms wel 50 uur als er een actie loopt, of ik met een kraam op een braderie of markt sta. Dat laatste doen we altijd met het hele gezin. Andy en Denna Rae genieten dan van alle activiteiten, zorgen dat ik genoeg eet en drink, en springen bij met ‘winkeltje spelen’, zoals wij dat schertsend noemen.

Kun je bij Djello je vaardigheden en opleiding als communicatieadviseur gebruiken?

Ik heb een HBO opleiding gevolgd in de marketing en communicatie. Een ideale achtergrond voor het runnen van een webwinkel. Met het openen van een winkel en het inkopen van mooie producten ben je er namelijk nog niet. Potentiële klanten moeten weten dat mijn winkel bestaat. Naast persbenadering, adverteren en bloggen spelen de sociale media en sociale netwerken zoals Twitter, LinkedIn, Pinterest en Facebook een belangrijke rol in mijn strategie om in contact te komen met mijn klanten.

Van mijn klanten probeer ik vervolgens loyale klanten te maken door ze met regelmaat te informeren over nieuwe producten en aanbiedingen, met speciale acties en door hen op een persoonlijke manier te benaderen. Ik ben Djello.


Hoe zie je de toekomst van Djello?

Over een paar jaar is mijn dochter zelfstandiger en gaat mijn droom uit naar het toevoegen van een ‘stenen’ winkel aan mijn webwinkel.

Nieuwsgierig geworden naar Maureens webwinkel?

Bezoek dan nu Djello.nl

Lees nu ook het verhaal achter Atelier Pippilotta!
( Hide )

© all rights reserved
made with by templateszoo