Een webshop is geen carrière

dinsdag 1 november 2011 -
Toen ik Liza Hollingsworth van webwinkel mumsmarket.nl benaderde voor een interview over haar webwinkel voor Het Moederbedrijf, bedankte ze vriendelijk voor de eer.

Volgens haar hebben vrouwen, en moeders die online ondernemen, het op het moment namelijk erg zwaar om serieus genomen te worden door partijen als toeleveranciers, pers en andere grote webshops. Liza Hollingsworth wil zich nadrukkelijk niet onder deze groep scharen.

Zij zal zich ongetwijfeld kunnen vinden in de de boektitel van Marianne Zwagerman: 'Een webshop is geen carrière'. In dit boek ageert Marianne tegen vrouwen die zeggen dat ze 'ondernemer' zijn, of een 'carrière' hebben, terwijl ze feitelijk 'alleen maar' een webshop hebben.

Webshops populair onder vrouwen

Steeds meer moeders, herintreders of vrouwen die parttime willen werken, starten een webshop, en ruim tweevijfde van de online ondernemers is vrouw. Vorig jaar zagen 6600 webwinkels het licht, en een groot deel daarvan werd opgericht door vrouwen of echtparen. Een webshop blijkt voor veel vrouwen een fantastische manier om werk en kind te combineren, en op Het Moederbedrijf kun je hierover diverse interviews lezen.

Wellicht is een webshop geen carrière volgens de definitie van Marianne Zwagerman, maar doet dat er toe als je als vrouw heel gelukkig, kind en werk op deze manier combineert?

Wie heeft een webshop?
En herken je je in Liza Hollingworths stelling dat het lastig is om serieus genomen te worden?
Wat vind je van de stelling van Marianne Zwagerman?


Bekijk hier het gesprek met Marianne Zwagerman, bij Paul en Witteman

2 opmerkingen

  1. Ik heb geen webshop en ben ook geen moeder, maar het zou me werkelijk waar aan mijn achterste roesten of ik serieus genomen werd of niet. Als er maar geld binnen komt, toch? Het begint ook vaak als iets erbij en vrouwen zijn zelf ook nogal vaak van: 'Oh, ja, mijn bedrijfje' oid. Dat werkt niet mee. Maar al je klanten zitten op afstand, die weten niet of jij het erbij doet of niet, of je moeder bent of niet. Die nemen je sowieso serieus, want die willen iets van je. En dat lijkt mij het belangrijkst!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zij zegt dat er niks mis is met een webshop, en handig combineren met kinderen etc, maar dat het wel een beetje mutsig is en het sowieso geen carriere is, niet dat alle vrouwen dat moeten hebben, een carriere, maar ALS je wilt ontsnappen uit het mutsenparadijs kan je leren hoe.

    BeantwoordenVerwijderen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.