Je eigen webshop beginnen: wees origineel!

maandag 28 november 2011 -
Ongetwijfeld geïnspireerd door de neerbuigende uitspraken van Marianne Zwagerman, auteur van het boek Een webshop is geen carrière, verscheen in de Opzij van november 2011 een artikel met de veelzeggende titel: 'Lekker fröbelen in je eigen webwinkeltje'.

Vrouwen relatief sterk vertegenwoordigd op het WWW

Terwijl in 'de echte wereld' 28% van alle ondernemers vrouw is, is dat op het wereldwijde web maar liefst 42%! Steeds meer Nederlandse vrouwen ontdekken de webshop als een manier om geld te verdienen vanuit huis, en zo zorg en werk te combineren.

Kostendekkendevrouwtjes

Maar al die webshops roepen ook ergernis op: veel van de eigenaresses van deze webshops hanteren namelijk zeer lage prijzen, waardoor de verkoopprijzen dalen. Het stille verwijt is dat ze het daardoor bederven voor de 'echte' onderneemsters die wél rond moeten komen van hun webshop. Deze vrouwen worden in het artikel dan ook wel 'kostendekkendevrouwttjes' genoemd. De minachting druipt er van af.

Tip om een webshop te beginnen: zoek het gat in de markt!

Kenmerkend voor de vele webshops van dames, is dat ze zich richten op branches waar feitelijk weinig meer te halen valt: dameskleding, interieur- en kinderspullen. Ook met boeken hoef je niet aan te komen: dat doet Bol.com al zo goed, dat er geen eer aan te behalen valt.

Als je een webshop wilt starten, kies dan een andere branche. Wees origineel, en kom met iets nieuws. Vind het gat in de markt!

2 opmerkingen

  1. Maar wat hè? Ik ben niet creatief. Kan alleen schrijven. Ik zou er geen tijd voor hebben - kwam er nooit een boek uit mijn handen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben het er wel mee eens! Wees eens origineel, want tegenwoordig is de concurrentie moordend en kom je er als startende webshop bijna niet meer tussen. Overigens is het al wel van belang om in het begin direct goede en betrouwbare software te gebruiken zoals je als webwinkelier ook direct vertrouwen uitstraalt. Dan heb je al een hele slag gewonnen!

    BeantwoordenVerwijderen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.