Geld verdienen met Bol.com

vrijdag 21 januari 2011 -
Er zijn twee manieren om geld te verdienen met Bol.com: door je boeken via hen te verkopen, en als 'affiliate'. Affiliate wil zeggen dat je links van Bol.com op je website of blog plaatst, en dat je een percentage van de verkoop via deze links krijgt.

Boeken verkopen via Bol.com

Dit jaar heb ik maar liefst 388,34 verdiend door boeken te verkopen, die stonden te verstoffen in mijn boekenkasten! Van dit bedrag moet je helaas wel de verzendkosten aftrekken, maar dan nog is het de moeite waard.

Hoe verkoop je boeken via Bol.com?

 1. Ga naar bol.com en klik op de knop 'Word verkoper'
 2. Heb je al een account bij bol.com dan is het kwestie van inloggen. Het e-mailadres van je verkoopaccount is namelijk hetzelfde als van je gewone account bij bol.com. Heb je nog geen account dan kun je dat aanmaken.
 3. Voeg boeken toe met de knop 'Toevoegen'. Dat doe je door de 'isbn-codes' in te voeren.
 4. Zet ze te koop.

Maak je geen zorgen: het is echt heel makkelijk, en wijst zich van zelf. De mensen van Bol.com hebben de instructies heel duidelijk gehouden.

Hoera ik heb een 'koper'

Als iemand jouw boek wil kopen, krijg je van Bol.com een mailtje met in de titel de heuglijke mededeling: 'Er is een koper voor uw artikel!' Op dat moment kun je nog terugkrabbelen en het boek toch zelf houden. Zo niet, log dan in op je account en bevestig de bestelling.

Bol.com zorgt vervolgens voor een heuse 'pakbon' met daarop de adresgegevens van je koper. Die doe je bij het boek, en doet het vervolgens zo snel mogelijk op de post.

Waar moet je opletten als je boeken verkoopt via Bol.com?

1. Wat vragen anderen voor hetzelfde boek?

Je kunt de conditie van je boek aangeven: is die als nieuw, goed, of redelijk? Als iemand anders een boek aanbiedt dat 'als nieuw' is voor 8,00, dan is het niet slim om zelf 10 euro te vragen voor een boek dat 'redelijk' is. De kans dat je het verkoopt is dan niet zo groot.

Ik let er op dat ik altijd net iets onder de hoogste prijs ga zitten.

2. Houd rekening met de verzendkosten en bemiddelingskosten

Bol.com rekent 'bemiddelingskosten, en de verzendkosten moet je zelf betalen. Soms levert de verkoop van een boek mij, na aftrek van de bemiddelingskosten, slechts 1 euro op! De verzendkosten zijn gemiddeld zo'n 2,25, dus dat zou betekenen dat ik er op toeleg. Dit soort boeken krijgt van mij enkele reis naar de Kringloop.

Wel moet ik Bol.com complimenten maken voor hun duidelijkheid: je ziet in één oogopslag hoeveel je 'overhoudt' aan de verkoop van een boek, hoewel je wel zelf de verzendkosten moet aftrekken.

Soms betaalt Bol.com een deel van de verzendkosten in de vorm van een 'pakketbijdrage', maar ook dan is het zaak op te letten of het nog wel loont.

3. Geef een goede service

Mensen die bij jou een boek hebben gekocht, kunnen je een score geven in de vorm van 'sterretjes' en een commentaar. Kopers kunnen dus zien hoe snel en netjes je de verkoop afhandelt. Zelf koop ik ook liever niet bij iemand die maar één sterretje heeft en een gemene kritiek. Zelf heb ik er op dit moment vier, van de vijf.

4. Kijk regelmatig of jouw prijs nog actueel is

Zo nu en dan maak ik een rondje, en check dan mijn prijzen ten opzichte van andere verkopers. Soms blijk ik dan veel te hoog te zitten: geen wonder dat ik geen boeken verkoop!

Bol.com vergeleken met Marktplaats

Natuurlijk kun je je boeken ook aanbieden op Marktplaats: dan hoef je tenminste geen 'bemiddelingskosten' te betalen voor de verkoop van je boek. Maar mijn ervaring is dat ik véél meer verkoop via Bol.com.

Bij Marktplaats heb je te maken met de grilligheid van bieders en kopers die plotseling niets meer van zich laten horen, of vergeten te betalen.

Een verkoop via Bol.com is een gegarandeerde verkoop!

Je eigen tweedehands boekenwinkeltje

Het leuke is dat Bol.com van alle boeken die je verkoopt een heuse webwinkel maakt. Mijn webwinkeltje heet Boekenvreter en vind je hier

Binnenkort: Geld verdienen met Bol.com als affiliate!

Een goede manier om jezelf te promoten als bol.com affiliate is met Instagram. Zie ook Instagram inloggen.

Verkoop jij boeken via Bol.com?

5 opmerkingen

 1. Ik las je stukje via de link op de blog Huisvlijt. Ik heb ook sinds kort (vorige week) een verkoopaccount via Bol. Maar ik weet niet of het nu zo veel oplevert. De meeste boeken staan voor onder de 10,= euro te koop. Daar gaan dan nog bemiddelings-kosten e.d. vanaf. En de portokosten betaal je zelf. En dat is nu net het punt: een gemiddeld boek kost zo'n 2,76 euro aan porto áls het door de brievenbus past. En dat laatste is bij de meeste boeken nu net niet het geval. Tenminste, op het postkantoor meten ze dan met zo'n voorbeeldbrievenbus en dat past dan net niet.
  Hoe doe jij dat dan? Of heb je alleen maar hele kleine, smalle boeken in de verkoop :-)
  groet
  Juul

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een kwestie van vele kleintjes maken 1 grote! Ook ik krab me wel eens achter het oor met de vraag: 'Loont dit nog wel?' En sommige boeken probeer ik dan ook niet eens.

  Wat ik met dikke boeken doe: ik vermeld bij de omschrijving dat ik het geopend verstuur om de verzendkosten te drukken! De meeste dikke boeken kunnen dan namelijk wél door de brievenbus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb www.hetmoederbedrijf.com gevonden via startpagina Goed gemaakt! Ik hoop zelf ook zo een site te maken.
  Waarmee heb je dit gemaakt?

  Groetjes,
  Henny uit Purmerend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zie Boeken Top. Producten voor diverse titels, rubrieken, boeken, tijdschriften, artikelen, ebooks of kado's. Lezen maakt nederland slimmer!

  BeantwoordenVerwijderen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.