Mobiel reisadviseuse

zondag 10 februari 2008 -

Ik ben Harriët. In oktober 2002 is mijn dochter geboren. Dat was de aanleiding om te stoppen met mijn betaalde werkzaamheden als full-time officemanager op een reisbureau in Arnhem. Na een half jaar begon het toch weer te kriebelen, ik miste het werken met "mijn hoofd".

Naar aanleiding van een advertentie in een vakblad voor reizen ben ik als mobiel reisadviseuse begonnen. Ik werk voor de Nederlandse Vakantieconsulenten, een organisatie die is aangesloten bij ANVR en SGR. Bij deze organisatie zijn ongeveer 30 mobiele reisadviseuses aangesloten.

Het grote voordeel van mijn werk is dat ik net zo veel kan werken als ik zelf wil, 's avonds en in de weekenden als mijn man thuis is. De bedoeling is dat klanten mij bellen met een verzoek om informatie over vakantie- en zakenreizen. Ik maak dan een afspraak om bij deze klant langs te gaan. Als voorbereiding zoek ik de reisgidsen bij elkaar en ga met mijn laptop, met daarop hetzelfde programma als op alle reisbureaus, naar mijn klant. Ter plekke kan ik alles nazien en tevens reserveren. De administratie wordt afgehandeld door het hoofdkantoor. De klant hoeft nergens de deur meer voor uit!! De tickets breng ik ook naar de klant en wanneer er problemen zijn kan de klant bij mij terecht. Geen parkeerproblemen, geen stagiaire, geen drukte! Een perfecte verkoopmotivatie.

Wat heb je nodig?

Dit werk kan je alleen doen door eerst een vakdiploma te behalen en daarna te investeren in een laptop en de Kamer van Koophandel. Het werkt ook beter als je ervaring hebt in het verkopen van reizen. De combinatie van dit werk en moederschap bevalt prima. Ik blijf bij in de reiswereld, terwijl ik toch alle tijd aan mijn dochter kan besteden.

Mijn klanten krijg ik door zelf adressen aan te leveren bij ons hoofdkantoor zodat zij een mailing ontvangen. Dit gebeurt 1x per kwartaal.

Klantenwerving

Ik hang (nog) geen posters op en adverteer ook nog niet. Binnenkort komt er een bord bij ons in de tuin te staan dat ik reizen verkoop. De bedoeling is wel om op korte termijn te gaan adverteren.

Tijdsbesteding

Per week is het moeilijk te zeggen hoeveel tijd ik eraan besteed. De ene keer is het drukker dan de andere keer. Ga maar uit van 10 uur per week op dit moment.

Tip voor beginnende consultentes

Een belangrijke tip voor beginnende consulentes is dat je met een groot adressenbestand moet beginnen wil je een klantenkring krijgen.

Opleidingseisen

Voor deze baan heb je naast de opleiding SEPR1 (te behalen via thuisstudies) belangstelling voor reizen, en het liefst enige ervaring met reizen te hebben. Je moet via de organisatie een laptop aanschaffen en fee betalen elke maand. Reken op startkosten van ongeveer 2000 euro en elke maand 55 euro.

Wanneer je er een fultime salaris aan over wil houden moet je ook fultime klanten zien te krijgen. Ik doe dat niet en kan er dus niet van rondkomen.

Organisaties die vakantieconsultenin dienst hebben

Nederlandse vakantieconsulenten
Startravel
Travelcompany.

Heb je interesse in de schriftelijke opleiding tot reisconsulente die leidt tot het Het officieel erkende SEPR-diploma ? Kijk dan eens hier.

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.