Mie Toe en Proudmama

vrijdag 22 februari 2008 -
Rowena Visser van Nistelrooij is de moeder van tweejarige Julius en eigenaresse van Mie-Toe en Proud MaMa. Wij interviewden haar over Mie Toe, Proud MaMa en hoe zij haar moederschap combineert met haar eigen bedrijf.

Hoe kwam je op het idee voor Mie-Toe en Proud MaMa?

Mie-Toe is begonnen toen ik voor moederdag een naaimachine kreeg.Omdat Julius graag met zijn handjes overal aan voelde ben ik begonnen met de voeldoekjes. Van daaruit is het alleen maar gegroeid en ondertussen heb ik regelmatig hulp omdat ik het gewoonweg niet meer alleen kan.

Ik kan eigenlijk niet zo goed zeggen hoe Proud MaMa is ontstaan. In één keer kreeg ik het idee en ben het toen meteen gaan uitwerken met het risico dat het niets zou worden.

De naam Mie-Toe heeft een vriendin van me verzonnen, en de naam Proud MaMa ontstond tegelijkertijd met de sieraden.

Hoe kom je op ideeën voor je producten op Mie-Toe?

Tja, hoe kom je op de ideeën... Bij Mie-Toe was het voornamelijk door de stoffen die ik inkocht en de behoeftes die ik zelf had. Vriendinnen kwamen ook met voorstellen en daar heb ik dan weer op voortgeborduurd. Maar je krijgt gewoon inspiratie van alles om je heen, gewoon het dagelijks leven! Dit geldt eigenlijk ook voor Proud MaMa.

Wat vind je leuk aan Mie-Toe en Proud MaMa?

Bij Mie-Toe kan ik me helemaal laten gaan, heerlijk met al die stoffen in verschillende kleuren, daar wordt je gewoon al vrolijk van dan hoef je nog niet eens wat te maken. Dat vind ik echt heerlijk. Bij Proud MaMa maak ik verschillende sieraden, maar zit ik wel vast aan een ontwerp, omdat ik alles [tot nu toe] zelf ontwerp en maak, kan ik ook hier al mijn energie in kwijt. Bij Proud MaMa heb ik meer contact met winkeliers en dat vind ik ook erg prettig.

Hoe kom je aan je materialen?

Zoeken, zoeken en zoeken, tot je wat gevonden hebt. Voor Mie-Toe heb ik allerlei adressen. Zo ga ik heel vaak naar een stoffenzaak bij ons in de buurt maar koop ook regelmatig wat in Amerika; als vrienden op vakantie gaan nemen ze vaak de mooiste dingen voor me mee.

Ik ben er ook niet vies om wat op te kopen van marktlui, dus wat ik al zei: zoeken, zoeken en zoeken.
Voor Proud MaMa heb ik vaste leveranciers, omdat ik al in de sieraden zat wist ik de adressen.

Behalve zelfgemaakte producten verkoop je ook gewoon speelgoed zie ik.

Ik verkoop niet veel speelgoed maar vind het gewoon leuk om er wat dingen bij te doen, bijvoorbeeld houten speelgoed. Maar via Mie-Toe kun je ook Proud MaMa kettingen kopen en superleuke kapstokjes van Studio Saar. Dit is eigenlijk gekomen omdat ik op zoek was naar een cadeautje voor Julius. Ik kwam toen houten speelgoed tegen en was verkocht. Dus je kunt eigenlijk wel zeggen dat ik alleen spullen verkoop die ik zelf ook zou kopen.

Heb je bepaalde criteria voor (externe) producten die je aanbiedt? Hoe bepaal je de prijs van je producten?

Ja dat is inderdaad een goeie vraag,, natuurlijk bereken ik de stoffen maar soms zitten er dure stoffen in een goedkoop product. Dat compenseer ik dan weer met wat anders.

Ik probeer een beetje in te schatten wat iets waard is. Met sommige dingen ben ik heel lang bezig, daar vraag ik dan wat meer voor, maar niet te veel anders wordt het weer niet verkocht. Veel producten hebben ondertussen een vast prijs gekregen zoals de voeldoekjes, slofjes, draagzakken en nog veel meer. Bij Proud MaMa koop ik alles in en dat is veel makkelijker uitrekenen.

Wat onderscheidt jouw producten van producten in de winkel?

Ten eerste is het allemaal handgemaakt [in Nederland] en zoals de slagzin al zegt:  Het is net even wat anders. Verder het gebruik van verschillende stoffen en een grote collectie aan producten.
Proud MaMa is op dit gebied nog helemaal nieuw dus daarmee onderscheid ik me.

Hoeveel tijd besteed je aan één product?

Bij Mie-Toe is dat soms heeeeeeel lang. Een luiertas kan wel een paar middagen kosten, maar ik heb ook nog een zoontje en hij gaat niet naar de oppas of een kinderdagverblijf. Dus heb ik ook niet de hele dag de tijd om aan één ding te werken. Daarom zijn de producten in verhouding goedkoop.

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan je bedrijf?

Heeel veel. Sowieso elke middag als Julius zijn slaapje doet. Ik probeer dan alle bestellingen klaar te hebben zodat ik, als Julius wakker wordt, naar de post kan. Voor Proud MaMa werk ik regelmatig ' s avonds omdat dat makkelijker is.

Zou je een typische dag uit je leven kunnen beschrijven?

Poeh. Ik denk dat dat hetzelfde is als bij elke moeder, ' s Morgens verzorg ik Julius, daarna eten en wat leuks doen. Ik bekijk altijd mijn mail en probeer zoveel mogelijk terug te mailen [ligt een beetje aan hoe goed Julius alleen speelt] Vaak nog even wat bellen en daarna boodschappen doen of even een bakkie koffie drinken bij een vriendin. Als Julius op bed ligt ga ik even de turbo aan zetten. Na Julius' slaapje worden de bestellingen verzonden, soms met de auto maar ook vaak op de fiets [heb ik meteen beweging gehad en Julius vind het erg leuk] eten koken en alles wat er bij hoort. Mijn man houd Julius altijd tot bedtijd bezig en ik doe dan vaak weer wat dingen voor Mie-Toe of Porum Mama. Nu lijkt het net of ik altijd bezig ben met één van de twee maar ik ga ook twee keer in de week sporten en minimaal één a twee keer iets met vriendinnen doen.

Hoe combineer je je werk met je gezin?

Dat gaat heel goed, ik ben overdag heel veel thuis, zeker nog omdat Julius nog een middag dutje doet. Soms wordt het allemaal wel erg druk. Bijvoorbeeld als er reclame is gemaakt voor Proud MaMa. Dan vraag ik of mijn moeder een uurtje op Julius wilt passen, en ik moet zeggen dat mijn man ook heel veel doet. Zelf heeft hij ook nog een eigen zaak maar hij vind het eerlijk om op tijd thuis te zijn voor ons zoontje.

Wat doe je voor naamsbekendheid, marketing, publiciteit?

Ik stuur één a twee keer per jaar een persbericht, ik adverteer heel weinig.

Hoe zie je de toekomst van je bedrijf?

Dat is moeilijk te zeggen. Ik ben nog niet zo lang bezig en ik geniet er erg van. Hopelijk gaat het gewoon zo door. Het zit er wel in dat Porum Mama hard aan het groeien is, maar goed, we zien wel hoe het gaat.

Heb je een favoriet product?

Bij Mie-Toe is dat met stip op 1 het voeldoekje. Daar is het ook allemaal mee begonnen. Bij Proud MaMa vind ik de Babybel erg leuk, niet dat ik het nodig heb maar het staat gewoon erg mooi op zo'n bolle buik. [Babybel is voor de zwangere vrouw]

Rowena's websites

Mie Toe
Proudmama

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.